Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyom roma származású és a héten fogok először találkozni a szüleivel. Kicsit izgulok. Mit tanácsolnátok hogyan tegyek jó benyomást?
Ha igazá hagyomáyörzők akkor te nagyon útban vagy, mert az igazi romáknál már nagyon kiskorban elígérik a gyerekeket házasságra. Szóval vagy nem hagyomáyörzők, vagy nagyon útban vagy.
Amire még készülj:
Különleges ételek (nekem nagyanyámnál van esély erős származásra így ettem már fura ételeket amit a cigányok is szoktak)
Indokolatlan félelem a túlvilágtól, szellemektől és a bacilusoktól
Zenei véna
Harsány beszédstílus, közvetlenség
Vajda tisztelete
A mi szemünknek giccses berendezés (zebracsík, élénsárga meg piros bútorok, aranyozott bizsu hulladékok, rámás kép, nagyszekrényben 2.000 öltöny)
Kerüld az alábbi témákat: jobbik, gárda, Cozma-gyilkosság, roma viccek, Miép, a "segíjke" mint kifejezés, Szögi-gyilkosság, börtönök helyzete.
A Démon mosakodnak, ha nem is mindegyik. :)Nekem mosakodás után se lenne gusztusom hozzájuk. :)
A kérdésedre válaszolva, fogalmam sincs...Sosem akartam romákkal keveredni.
Legyél tisztelettudó, illedelmes. Legyél határozott, főleg apósjelölt előtt: ne kelts "nyomi nebáncsvirág"-benyomást. Szedd össze a gondolataidat, terveidet a jövőtöket illetően, hogy szépen, összeszedetten tudj válaszolni az erre irányuló kérdésekre. Készülj arra, hogy náluk máshol vannak a tabuk, határok, ezt úgy értem, hogy pl. apuka lazán rákérdezhet, hogy mennyit keresel, "miből akarok eltartani a lányomat". Szerintem ezen nem kell megszeppeni vagy háborogni, csak simán válaszolni. Fontosak még nekik a hagyományos nemi szerepek: pl. amíg anyuka meg a lányzó eltűnnek a konyhában, addig apuka vallat, stb. :)
Szerintem az, hogy nem vagy roma, nem jelent automatikus nem-elfogadást. Sőt, a tanult roma családok tisztában vannak azzal, hogy ma Magyarországon nekik mennyivel kevesebb lehetőségük van, mint egy nem romának. Ergo tulajdonképpen Te egy kiugrási lehetőség is lehetsz a lányuk számára.
Nem tudom, nem szeretnék ünneprontó lenni. A családunkban 2 ismerősöm esetében is van egy-egy roma feleség, az egyik a gazdag roma, a másik a szegényebb típus, mit is mondjak, a második a rendesebb, de ott a férj is férfi a házban. Az úri romák sajnos pénzügyileg nagyon kihasználják a férjet.
Te tudod, hogy mit csinálsz, csak nézd meg jól a szüleit is, hogy mennyire kereshetik rajtad hasznos. Ha pl. olyan rendesnek tűnnek és Műveltek, mint pl. Bódi Margóék vagy Bandó Margiték, akkor még okés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!