Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van rajtam kívül más hölgy is, aki nem szeretne gyereket? N23
Én így voltam még 25 évesen is. A párom szeretett volna. Úgy gondoltuk, hogy egyelőre mindegy, élvezzük az életet, és ráérünk majd akkor megoldást találni a problémára, ha aktuális lesz.
Azóta eltelt lassan 3 év. Nekem egyre gyakrabban fordul meg a fejemben, de annyira nem érzem elkötelezettnek magam. A párom hozzáállása lazult, már nem akar mindenáron. Most ott tartunk, hogy bármelyik lehetőséget el tudjuk képzelni, előbb-utóbb kiderül.
Ne szögezzétek le előre, hogy mit akartok majd a jövőben. Minden tisztelettel, gondolj bele abba, hogy a felnőtt életedből eltelt eddig 5 év. Még alaphangon tízszer ennyi van hátra. Ez beláthatatlan időtartam, még annyi minden történhet, annyi változás érhet téged is és a barátod is, hogy teljesen felesleges ennyire előre gondolkozni. Mondd el neki, hogy most így látod, Aztán meglátjátok, hogy alakul.
Én 22 vagyok és amióta az eszemet tudom nem akarok gyereket. Ezt mondtam már kisebb koromban, tizenévesen is, most is és ez a jövőben sem fog változni.
Nekem nem lenne hozzá türelmem, se idegrendszerem, és egyáltalán nem akarok átmenni a terhesség "szépségein", a szülésen meg pláne nem.
Rengeteg más célja lehet az embernek az életben, egyáltalán nem a gyerek a minden, az élet középpontja.
Elég szűklátókörűségre vall az, akinek annyiból áll az élete, hogy gyerek-gyerek.. Gyereket már pedig kell, gyerek nélkül nincs élet. Jó ég.
Nem tudom miért kell azzal jönni, hogy akkor mégis mit akarsz az élettől és mi a célja az életednek? Hogy mi? Hát a gyereken kívül minden más! Tanulás, karrier, új nyelveket megtanulni, utazni, megvalósítani azokat a dolgokat, amikre mindig is vágytunk stb.
Oké, hogy vannak gyerekpártiak, akik nem tudják elképzelni az életüket gyerek nélkül, viszont vannak, akik igen és nem kell őket sem megszólni. Mindenkinek más a fontos az életében, ennyi, el kell fogadni.
Nettó baromság itt önzőségről meg minden ilyen katyvaszról beszélni, hadd döntse el mindenki saját maga mit akar az életétől. Ebbe senkinek nincs beleszólása!
Én se "fikázom" azt, aki gyereket akar és nem teszek semmilyen megjegyzést, pedig sokszor van olyan, mikor szülnek a nagy világba, de nincs meg hozzá se a megfelelő anyagi háttér, biztonság, sem más.
Úgyhogy mindenkinek szíve-joga szülni vagy nem szülni, de valóban nem értem mennyivel lenne jobb, ha valaki "kényszerből" szülne, vagy csak azért mert ez a társadalmi elvárás, de úgy egyébként borzasztó neveltetésben részesülne a gyerek.
Én és a barátnőm sem akarunk gyereket egyáltalán. Teljesen megértem azt, ha valaki szeretne csak az idegesít, hogy amint valaki megtudja, hogy én nem akarok rögtön elkezd győzködni, hogy az az élet értelme stb stb. Ja persze.. már akinek. Még belegondolni is rossz, hogy hazaérek munkából és ahelyett, hogy végre pihenhetnék ott egy gyerek akit etetni kell, foglalkozni kell vele. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon én ezt bírnám.. vagyis csinálnám, mert ha már ott a gyerek nem tenném meg vele, hogy elhanyagolom, de közbe valószínűleg boldogtalan lennék. Főleg, hogy azt tapasztalom az ismerőseim körében, hogy baromi hálátlanok a gyerekeik.. A munkatársaim állandóan arról panaszkodnak, hogy az egyetemista gyerekeik hogy beszélnek velük. Na nekem már csak ezért sem kéne, nem tűrném el és kihajítanám az utcára ha velem úgy merne beszélni az akinek enni adok, iskolába járatom, seggét kinyalom stb. Persze amikor kicsik még nagyon ragaszkodóak meg minden, de később undorítóan tudnak viselkedni a szüleikkel.
A másik meg az, hogy nézzük már meg mennyi szülőnek alkalmatlan ember van. És nézzük meg azt is hogy ezek közül hányan vállaltak gyereket amiatt, mert a gyerekvállalás társadalmi elvárás. Nyilván jelentős részük. Miért nem lehet békén hagyni azokat akik nem akarnak gyereket egyáltalán. Meg mi az hogy önzés ? Könnyen beszél az, akinek minden vágya egy gyerek, de aki a háta közepére nem kívánja azt ne nevezzük már önzőnek csak azért, mert nem hajlandó mások kedvéért tönkretenni az életét.
Amivel még szoktak jönni az a nyugdíj. Erre annyit tudok mondani, ha a drága kormány nem lopná szét az agyát (köztudott, hogy a legtöbb pénz a korrupció miatt megy el szinte minden országban) akkor nem lenne probléma azzal, hogy miből fogunk nyugdíjat kapni. Na meg a másik dolog. Ha XY gyereke külföldre megy dolgozni, mert ott jobb a fizetés mindenki tapsol, örül, egyetért, de ha én nem akarok gyereket rögtön jön a hogyleszakkornyugdíjadöcsém szöveg. Akinek a gyereke kimegy külföldre azt miért nem b*szogatják, hogy hogy lesz neked nyugdíjad ha a gyereked külföldön fizeti a járulékot?
Tudom, hogy ezt a nyugdíj témát eddig még senki nem írta ide, csak azért hoztam fel, mert általába mindig ezzel találják be azokat akik nem akarnak gyereket válllni.
Persze 153 millió árva gyerek a világban meg szeretne szülőket
'emberek'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!