Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire alacsonyan van az etikai léc?
Napi szinten vannak olyan kérdések itt az oldalon ahol valaki épp mással ismerkedik/ismerkedett/fog ismerkedni miközben "kapcsolatban van". Férfiak és nők egyeránt írnak ki ilyesmiket, mindenféle életkorból.
A másik fele a bandának akik éppen elszeretnek valaki elől valaki mást aki elméletileg kapcsolatban van. Nem kellene megvárni hogy befejezzék? Vagy ez ennyire nem számít? A kapcsolatban ismerkedőket sem értem - ha rossz a kapcsolata nem kellene azt előbb lezárni? Ez így olyan mintha le akarna ugrani egy kocsiról, de előbb keres egy másikat, csak hogy ne kelljen gyalogolni amíg nem száll át. (Most ez nagyon ad hoc hasonlat volt).
De a legfurcsább, hogy szinte senki nem érzi hogy ez nem egészen helyes. A "szerető" csak a potya dugást/lecsapható személyt nézi, a kapcsolatban ismerkedő a csere lehetőségét illetve a kényelmetlenségek áthidalását, a köz pedig ahogy elnézem felvett egy "aki mer az nyer" liberálkapitalista felfogást. És senkit nem érdekel, hogy ez helytelen több emberrel szemben is - viszont mindenki másra mutogat mint "hibás" (a szerető gyakran az ismerkedő félre "az ő dolga", az ismerkedő a párjára "mert az ő hibája, hogy ez idáig jutott", a köznép is általában ezt a felfogást követi.
Senkinek nem tűnik fel, hogy ez nem helyes? 1-2 eset van amikor igen (pl ha idegbeteg a párjuk vagy ha nincs más megoldás, de sokszor lenne, csak így a kényelmesebb, vagy tök jó poén a leendő exükkel genyáskodni.
Sokan pedig csak úgy random ismerkednek közben.
Hajajj! Most úgy tűnhet, mintha csak az ismerkedő féllel lenne a baj, de nem! Sokszor az elszeretővel van a baj. Miért nyomulnak sokan kapcsolatban vagy házasságban lévő emberre? Ez olyan... gusztustalan.
Félek, most én is megkapom a magamét, egyfajta "ez a jövő, kussoljá', irigykecc, ne papojjá', szabacccság van, cinikus négyszáznegyvenégy weboldal kommentjei szinjén megfogalmazva hogy ez mennyire konzervatív meg régies, illetve mindenféle sértő szavak.
Ez igaz! Ahol erre van kihegyezve a kérdés ott eléggé megkapja a magáét, de sok kérdés van ami másra vonatkozik, de az alapszituáció ugyanaz és látszólag a többség azonnal átlibben ezen az erkölcsi bukfencen.
Tudod, nem is az alacsony erkölcsökkel van a gond, hanem azzal, hogy egyszer erre fúj a szél és akkor ezt tartom jónak, de megfordul a szél, akkor már azt.
Jó példa erre, hogy a fiatal lányok simán lecserélnek téged, ha jópashee kerül a képbe, aztán mikor elmúlnak 40, már fújnak a potenciális veszélyforrást jelentő fiatalabb nőkre, mert azok a lelketlen cafkák lenyúlják a családfőt.
Valahogy hiányolom az egész életen átívelő következetességet.
Hűh, kemény témát feszegetsz, de sajnos ez igaz.
Ennek férfi megfelelője is van :D
21 évesen "Mit akar ez a 32 éves csávó a korosztályombeli lányoktól?"
31 évesen "Mi bajuk van azzal, ha én 21 évesekkel akarok szexelni?"
De ilyen példa rengeteg van és nem csak ebben a körben.
Amíg a médiában a Való Világ, Éjjel nappal Budapest és társaik a színvonal, addig nem is kell jobbat várni. Ezek a műsorok is minden este erről szólnak, egy fiatal pedig azt látja, hogy ez menő.
Persze vannak olyanok is, akiknek ehhez nem kell semmiféle műsort megnézniük, mert jókedvükben is megteszik.
Majom effektus, nem engedik el az indát, míg meg nem markolták a másikat. Kapcsolattfüggők, nem akarnak egyedül lenni, a tönkrement kapcsolatukat már csak a megszokás tartja egyben. Az erkölcsüket is félredobják, csak mert így kényelmesebb nekik.
Meg ugye vannak az elszeretők. Van olyan, és tényleg előfordul, hogy nem ribizliségből valaki tényleg beleszeret egy párkapcsolatban élő, vagy akár házas emberbe (most én is így vagyok, bár mentségemre szóljon, hogy nem tudtam, és miután kiderült, azonnal kihátráltam, bármennyire is fáj (szerencsére még csak ott tartott a dolog, hogy meg akartam ismerkedni vele, de kiderült mi a szitu, mielőtt komolyra fordulhatott volna a dolog/vagy hülyét csináltam volna magamból)), de a normál erkölcsű, büszke emberek ebbe nem mennek bele, bármennyire is nagy a csábítás. Vagy hagyni kell a fenébe az ilyet, vagy kikötni, hogy csak azután kezdjenek komolyabban ismerkedni, randizni (vagy legalább szexelni) miután az előző kapcsolat lezárult. Nem szabad a hátunkon kicipelni a másikat a rossz, vagy csak ellaposodott párkapcsolatából, mert aztán mi leszünk a szemetek, ráadásul a sorsot is kihívja maga ellen, aki ezt teszi, mert ilyen esetekben hatványozódik annak esélye, hogy ez megismétlődjön, immár velünk.
Ennek ellenére egyre több ilyenről hallani, nem azért, mert manapság sokkal többször fordul ez elő, mert részben igen, de másrészt meg manapság egyre kevésbé tabu magánéleti dolgokról beszélni, így egyre több ilyen eset is jut a tudomásunkra --> és épp ezért egyre természetesebbnek is tűnik, ráfogjuk, hogy Mari meg Jani is ezt csinálta, mi miért ne, és ez sajnos mozgásba lendít egy ördögi kört. Aki meg ki mer állni az erkölcsösség mellett, az megkapja, hogy begyepesedett, prűd, álszent, erkölcscsősz, miközödhozzá és társai.
"Napi szinten vannak olyan kérdések itt az oldalon " - én nem nagyon látom, amit az 5-ben kiegészítésként hozzáírsz az egy tök más téma...
Amúgy a kapcsolatok jó része úgy ér véget, hogy punnyad, és akkor feltűnik valaki más,és szépen lassan, alig észrevehetően fordul komolyra - és nem kell hozzá semmi szex se.
De majd, ha már lesz kapcsolatod, és esetleg nem örökké tart, látni is fogod, hogy megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!