Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos az, hogy egy párkapcsolatban ne legyen politikai ellentét?
Illetve mennyit szabad a politikáról beszélni egy kapcsolatban ?
Feltételezzük egy jobboldali férfi (vagy akár baloldali is lehet) egy olyan lányba szeret bele, aki pont az ellentétes politikai nézeteket valja. Pl. férfi jobbikos lány mpsz-és vagy férfi kommunista lány fideszes.
Nagy ellentétekről beszélünk és szerintem akármennyire is fontos az, hogy az embernek legyen véleménye, butaság az, hogy az ember elitélje a másikat csak a politikai nézetei miatt, még akkor is, ha a másik párt egy nagyon buta debíl párt.
Nektek mi a véleményetek erről ? Van talán tapasztalatok ? Ha lehetne kérnék kort és nemet is,
köszönöm
F20
Én egy meglehetősen liberális szemléletű emberként (nem csak a politikában) elég nehezen jönnék ki jól egy konzervatív, mélyen vallásos és nacionalista szemléletű emberrel. Nem ítélem el egyáltalán meg nem nézem le vagy valami, egyszerűen szerintem az ilyen emberekkel nem is tudnék miről beszélgetni. Nekem természetes és magától értetődő, hogy mondjuk melegek léteznek és szeretik egymást, hogy a cigányság sorsán valahogy javítani kell, neki meg az magától értetődő, hogy mindenkit halomra kell lőni vagy kiüldözni az országból, aki kicsit is más, mint ő. Nekem önmagában az életfelfogás nem szimpatikus. És nyilván az ember azt a pártot támogatja, amelyik azt a véleményt, álláspontot képviseli, ami hozzá a legközelebb áll. Esetemben nincs jelenleg ilyen párt sajnos, vagy ami lehetne is, annak nagyon nincs nagy súlya (pl LMP). De attól még a nézeteim megvannak.
És a világnézet egyezése elég fontos szempont egy párkapcsolatban. Ha nem beszéltek róla, az egy dolog, nem mindenki tárgyalja ki éppen az aktuális kormány jó-rossz döntéseit, ez teljesen rendben van. De okozhat később gondokat például a gyereknevelésnél is már- hogyan, milyen szellemben neveled, milyen iskolába járatod (ez mondjuk jelen kis országunkban elég komoly fejtörést okozhat annak, aki igényes oktatásban részesítené utódját, de nem akar elköltözni Finnországba azért mégsem), milyen iskolán kívüli elfoglaltságokra biztatod, ti ketten milyen szabadidős programokban vesztek részt, stb. Azért nem árt az ilyen elképzeléseknek egyeznie. És ez az egyezés vagy eltérés bizony lecsapódhat politikai ellentétekben is.
Szerintem ÉRTELMES emberek közt nem probléma.
Én Fidesz és Jobbik között szoktam vacilálni, de volt egy full szoci családból származó barátnőm. Én igyekeztem kerülni a politikát, ő hozta fel mindig, de nem tartozott a fő témaköreink közé.
Sőt az egyik legjobb barátom is full szoci családból származik, szülei még tisztségeket is betöltöttek Gyurcsány alatt. Vele például egész sokat tudok politizálni, mivel mindketten értelmesen tudunk a politikáról beszélni, és nem pártkatonák vagyunk.
Meg a másik téma ami állítólag nagy ellentéteket szokott okozni az a vallás. Nekem egyszer sem okozott ilyet. Én református vagyok, ez az előbb említett szoci barátnőm ateista volt. Mondtam neki hogy rendben, ha érdekli hogy mégis mi az amiben hiszek, akkor beszélgethetünk erről. (Végül nem jutottunk el odáig.)
Illetve volt még két barátnőm aki pedig katolikus volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!