Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan hisztizik? Bocsánatot kéne ezért kérnem?
A barátom mindenre kitérő, elódázó választ ad. Talán/lehet/meglátjuk/majd ahogy alakul. De tényleg mindenre! Az egyszerű - elmenjünk a hétvégén valahová? - majd meglátjuk/lehet/nekem mindegy.
Elkezdett már roppant módon zavar, hogy nincs semmire határozott válasza, sőt ha én elfelejtek valamit akkor ő rámförmed, hogy de mondta, mi az hogy elfelejtem és kb kioktat?! (az ő dolgait is nekem kell megjegyezni, plusz van rengeteg minden a fejembe). De ha ő felejt el valamit akkor az jól van, el kell nézni.
Betelt ezzel a pohár és a héten a következő szavakkal megmondtam neki (telefonon): ne haragudj, de elég zavaró, hogy nem tudsz határozott választ adni a kérdésekre és elég rosszul esik az is hogy ha te felejtesz el valamit, azzal nincs semmi gond, sőt én vagyok a hibás, hogy nem emlékszem rá magamtól, de ha én véletlen egy dolgot elfelejtek, ami kis dolog, egyből leveszed a fejemet.
Ekkor annyit mondott: akkor bocs - és letette a telefont. Azóta flegma, nem veszi fel a telefont sokszor, azt várja szerintem hogy bocsánatot kérjek... Én ezt nem érzem jogosnak.
"Üzenet a középkorból" című rovatunkat hallották."
-->A középkori kultúra, de már részben az ókori is egy bizonyos értelemben jóval magasabb szintű volt, mint ami itt folyik a 21. században. Elég csak Szókrátész beszélgetéseire vagy Blaise Pacal gondolataira fókuszálnunk. A mai pasik egy része teljesen el van puhulva, például ez a hiszti übergáz. És aztán csodálkoznak, hogy a csajok egy idő után lelép tőlük rosszabb esetben alacsony tekintélyű nőket tudnak összeszedni, vagy össze sem jön a dolog egy csajjal sem. Akárhogy is vesszük, azok a fickók, akik sikeresek a nőknél mindig férfiként viselkedtek, a hiszti sosem tartozott a világukhoz, ellenben a gondolkodás és a kiegyensúlyozott problémamegoldó készség igen.
Ez a lovagiasság meg ilyen baromságok, csak tündérmese. A középkori átlagember a parasztság volt meg az ilyen városi kisiparosok. Meg katonák.
De a "lovag" nem ilyen csillogó páncélos, frissen borotvált izomember, hanem inkább Sandor Cleagne szerű szófukar kissé darabos alakok voltak. A sima katonák meg bunkók. A parasztok meg igénytelenek.
"Ez a lovagiasság meg ilyen baromságok, csak tündérmese. A középkori átlagember a parasztság volt meg az ilyen városi kisiparosok. Meg katonák"
-->Nem arról beszéltem, hogy a középkor teljes mértékben jobb volt, hanem arról, hogy bizonyos értelemben volt az. Az ókorban és a középkorban ugyanis még felléptek olyan egyéniségek, akik gondolkodni tanították az embereket, Szókrátész például évezredekre hatást gyakorolt. A mai világ azonban a média körül forog, és többek közt ennek köszönhető az is, hogy a férfiak [egy része] el van puhulva, nem is tudja, hogyan kell viselkedni, hanem olyan alapon utánozza a nőket, hogy ha azok megtehetnek bizonyos dolgokat, akkor ő miért ne tehetné meg. Mert ha egy nő hisztizik, akkor egy pasi miért ne tehetné meg - gondolják a 21. századi pacákok közül sokan.
Erre csak annyi a válaszom, hogy szemléljék a párkapcsolatokat az evolúcióbiológia fényében. Az emberré válásunk során sok minden változott, de az ősi ösztönök ugyanúgy megmaradtak a férfiakban és a nőkben egyaránt. A nőstények azokkal a hímekkel vonultak el, akik erősebbek voltak, nem pedig a gyengékkel. Megnyugtatlak, hogy ez az ösztön ma ugyanúgy benne van a nőkben, ezért van az, hogy egy hisztis pasi mellett egy nő hosszú távon nem tud megmaradni. Ez egyszerű biológia.
Remélem a férfiaskodó mindenért tüntetgető femnistikát is elítéled akkor. Akik pont ellenkezőjét mondjá: h a férfianak lehet, nekik is lehessen.
Jáááj!
Ez nem férfi, hanem királyfi.
Ha nem rúgja senki csárdás mód valagba, sose lesz belőle király. (Nojó... lehet, hogy még akkor se.)
Kűdd el a szájbatekertbe, amilyen durván csak tudod. Ha ettől sem tér észhez, akkor felejtsd is el.
@17:56-os:
Amennyire ismerem a feminista mozgalmat, annyit tudok róluk, hogy eredetileg a nők jogaiért alakultak meg. Ez meg is valósult, hiszen a csajok is megkapták a jogokat, ma szavazhatnak meg minden. Szemben az ókorral, ahol még az olimpiára sem engedték be őket.
Ami ma feminizmus, annak nincs értelme, mert a feminizmus elérte a célját. Teljesen elhatárolódom tőle, de nem csak én, hanem a gondolkodó nők is, lásd itt:
Nem támogatom sem a nőies pasikat, sem pedig a férfias nőket.
Egy nő legyen nő, a férfi meg legyen férfi. Ez az ideális társadalmi modell.
O ilyen szemelyiseg. Az en baratom is ilyen. En megoldottam ezt: nem kerdezek, hanem en csinalom a programokat. Mindig az van, amit en akarok. Nagyon elvezem!
Igy allj hozza. Kerj most bocsanatot, h utana mindig az legyen, amit Te akarsz.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!