Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor ezt mire véljem? Nem is akar családot sosem?
4 éve vagyunk együtt a barátommal. Még nem élünk együtt, de rengeteg időt töltünk együtt mindig. Egy hónap múlva végre sikerül összeköltöznünk távol mindenkitől, ugyanis külföldre költözünk, jobb munkát kaptam ott, és nem utolsó szempont, hogy a családjainktól is messze szerettünk volna lenni.
Csomószor beszélgettünk már arról, hogy ha egyszer összeköltözünk, akkor legkésőbb utána egy évvel jöhet a baba is. Idő közben néhányszor előfordultak "balesetek", lukas gumi, ilyesmi, ami után egy hónapig azt hallgattam, hogy huu, mi van ha terhes lettem, milyen kis cuki babánk lenne.. meg simogatta a hasam, és azt hitte, hogy ez vicces, mert amikor ráförmedtem, hogy hagyja már abba, közölte, hogy csak viccel..
Aztán most, hogy jött ez a kinti lehetőség, számításba sem vette ezt a dolgot. Az ő tervei között csak az szerepel, hogy kimegyünk-dolgozunk- évente egyszer hazajövünk-aztán újra visszamegyünk dolgozni, de semmi egyéb. Sem feljebb lépni nem akar, sem normálisabb városba költözni, sem családot... Amikor megemlítettem neki, hogy egy évnél tovább nem akarom azt a helyet sem, hanem jobb dolgok után nézni, mert más terveim is vannak az életemmel/életünkkel, akkor csak leb_szott, hogy miért akarok én ennyire előre tervezgetni, meg ne dédelgessek felesleges álmokat..
Van értelme így a kapcsolatunknak? Mert ha továbbra is így gondolja, akkor nekem ez az egész nem kell... Vagy lehet, hogy most csak én vagyok ennyire érzékeny erre a témára?
Segítsetek..
Én L22, ő F24
Te nem akarsz külföldön sem ugyanott maradni ugyanazt csinálni, pölö...
Aztán neked még semmi sem fix igazából, szerintem neked sincsenek fix terveid, mert ahhoz valahol meg kéne állni és lenyugodni.
Így hogy össze vissza utazgattok meg munkákat váltotok, költözgettek így k**úrvára nem kéne gyereket sem csinálni.
Egyrészt:
Ezt te egyedül kitaláltad és tényként közölted a barátoddal, vagy ketten leültetek, hogy ki mit gondol?
Másrészt: szép dolgok a tervek, de kevés olyan embert ismerek, akinek minden elsőre akkor, ott és úgy sikerült, ahogyan ő eltervezte. Kicsit nyomasztó lehet, hogy te kijelentesz olyan dolgokat, amikre valójában mindketten viszonylag kevés ráhatással bírtok. Pl kiköltözés után egy hónappal meghal a főbérlőtök, az örökösök pedig 2 héten belül elpasszoljàk a lakás a fejetek fölül, gondolom ezért is a barátod lesz majd a hibás.
Szerintem akarhat családot a barátod, hiszen akkor nem viccelt volna vele így, ahogy a fentebb említett helyzetekben tette. Viszont más kérdés ezen viccelődni, meg valamikor a jövőre tenni a dolgot, és megint más kérdés olyan konkrétan hozzáállni, ahogy te teszed, hogy na, egy évig kint dolgozunk, aztán jöhet a gyerek project. Ettől függetlenül ő még szerethetne gyereket tőled. Még az is lehet, egy év múlva ő fogja azt gondolni, hogy vágjatok bele és te fogod azt, hogy várjatok még ezzel, mert most lendültél bele épp egy másik városban egy másik melóba.
Ne haragudj meg, egy kicsit önközpontúnak érezlek. Ahogy fentebb is írta valaki, az egy dolog, hogy te elgondolod/eldöntöd, de egy ilyen horderejű dolognál illik figyelembe venni a másik véleményét is, leülni megbeszélni, hogy perpill hogy gondolja a másik.
Meg az is egy dolog, hogy Te jobb munkát kaptál ott kint, de egy szó sem esett arról, hogy a párodnak vajon ez mennyire tetszik, hogy kint lesztek, miben változik-e a munkája. Számításba vetted-e azt, hogy az adott országban milyen támogatások/lehetőségek vannak nekivágni egy terhességnek/szülésnek/gyerekvállalásnak? És hogy megéri-e így egy évet kint dolgozni, úgy mind a kettőtöket figyelembe véve, ha már ilyen távlatokban gyereket terveztek? Pláne egy másik városba való költözéssel tetézni?
Ezen kérdések egy részét szerintem eleve menet közben tudjátok majd ténylegesen megválaszolni, amikor már ismeritek a helyzetet, így még meg is értem párod véleményét, hogy ennyire előre tervezni, ilyen kevés konkrétummal "felesleges". Majd, ha látjátok a tényeket, helyzetet. (A férfiak eleve konkrétabbak, mi nők, jobban "agyalunk" dolgokon)
És mi az, ami nem kell továbbra is neked? A párod? A pároddal való kapcsolat? Mi az, ami hirtelen ennyire konkréttá tette nálad a gyerekvállalás témát? Nem kell itt megválaszolni, elég ha magadban elgondolkodsz rajta.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!