Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy küzdjem le a szorongást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy küzdjem le a szorongást amiatt, hogy itthagyhat?

Figyelt kérdés

23n, bő fél éve vagyunk együtt, minden jó, nemsoká összeköltözünk. neki tudományos szakmája van, mindig ez volt a vágya, mielőtt megismerkedtünk, ment volna külföldre, már meg is volt tervezve, de miattam maradt itthon. van rendes munkája, rengeteget dolgozik, de mondta, hogy biztosan fog külföldre menni kutatni ösztöndíjjal 3-6 hónapra, esetleg 1 évre, leghamarabb 2 év múlva. az a gond, hogy én sose akartam külföldre menni, ezt még legyőzném, de az én szakmám csak anyanyelven működik (pszichológus), plusz a végzettségemet nem igazán fogadják el külföldön, arról nem is beszélve, hogy engem még évekre ide köt a szakképzés. a távolságot rettentő nehezen viselném, még ha meg is látogatna 1-2x, belebetegednék egy ilyen távkapcsolatba. már úgy voltam vele, hogy elmegyek, munka ide vagy oda, de mondta, hogy nem tudja, milyen körülmények lesznek, lehet csak egy ócska koliban kap majd szállást... neki volt már távkapcsolata és erősebb lelkileg, szóval ez neki nem lenne válóok, de én rettentő nehezen viselném. főleg hogy miatta költözöm másik városba és vállaltam munkát itt, hogy együtt lehessünk (ha már itthon maradt miattam), feladva az eddigi életemet.

tudom, hogy még 2 év, de már előre félek, hogy bármikor kaphat egy lehetőséget és itt hagyhat... hiába szeret nagyon és tervez komolyan, ez az álma, akkor is elmenne, ha emiatt szakítanék vele. mit gondoltok, én aggódom túl?

2016. febr. 6. 10:43
 1/9 anonim ***** válasza:

"szakmám csak anyanyelven működik (pszichológus)"

Külföldön talán nincsenek pszichológusok? Meg kell tanulni angolul, és akkor bárhol "működik" a szakmád.

2016. febr. 6. 11:04
 2/9 A kérdező kommentje:
abszolút nem erről van szó. felsőfokon beszélek angolul, de ez csak anyanyelven működik igazán. az ember, ha már sok pénzt kiad a terápiára, akkor nem fog megelégedni egy olyan szakemberrel, aki nem anyanelvű és bevándorló. de nem is ez a fő gond, hanem hogy 1, nem ismerik el a szakképzettséget külföldön 2, a képzésem még minimum 4 évre ide köt.
2016. febr. 6. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezen még nagyon korai parázni. Ha ő kimegy akkor félév után követed őt. Addig pedig kidetül h mennyire erős a kapcsolatotok.

Én a középiskolás szerelmemet hagytam itt. Angliába mentem tanul i ez volt a nagy álmom. Félévente látom. Hiányzik nagyon de a skype_nak hála minden nap látom. Ha minden jól megy akkor fél évre odajön tanulni ahol én vagyok, erasmus által :D Úgy várom h átölelhessem mindennap. Szóval azt tanácsolom neked h fél év múlva menj utánna :)

20F

2016. febr. 6. 11:14
 4/9 A kérdező kommentje:

utolsó: tudom, kár még parázni, csak rettegek a gondolattól, hogy elmegy, én meg több okból nem tudnék utánamenni (ezt ő is mondta, lehet nem lesznek olyanok a körülmények).

nem volt nehéz itthagyni a szerelmedet? nehéz elfogadnom, hogy valakinek olyan álma van, ami távolra viszi attól, akit elvileg szeret. nekem ez önmagában kizárná, hogy életem álma legyen, hiszen azzal járna, hogy el kéne hagynom őt... de neki ez nem probléma.

2016. febr. 6. 11:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezek a külföldi munkavállalások megviselik a kapcsolatokat - mármint amikor nem együtt mennek. Neki most fontosabb a munka, a jövő, lehet hogy nem is volt kész egy párkapcsolatra. Úgy tűnik neked alapból stresszes lehet ez a kapcsolat, és az biztos hogy nem jó, hogy az egyik simán otthagyná a másikat.
2016. febr. 6. 11:18
 6/9 A kérdező kommentje:
utolsó: ez leghamarabb 2 év múlva esedékes, 3-6-12 hónapra szólna. azt mondta, meglátogatna, meg ő évekig volt távkapcsolatban, ahol havonta találkoztak csak. kapcsolatot meg régótaszeretett volna, komolyan tervez velem, összeköltözés pár hónapon belül és miattam adta fel az első külföldi álmát... szóval szeretném hinni, hogy nem így van. már 2 évre előre félek... :(
2016. febr. 6. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Én hagynám, hagy menjen. Fél év, egy év nem idő, mert ha tudom, hogy együtt tervezi velem az életét, akkor nem aggódom. Ez egy kutatás, neki nagy lehetőség, tapasztalatszerzés, ha visszajön valószínűleg elismertebb is lesz itthon, könnyebben talál állást, magasabb beosztásokba kerül stbstb. A skype meg tényleg jó megoldás, és tényleg meg lehet látogatni, mondjuk kéthavonta-havonta egy hétvégére, manapság már repülővel szinte nincs is távolság, ő is hazajöhet gondolom egyszer-kétszer. Ez nem a világ vége úgy hiszem, ha szeretitek egymást, nem lehet gond.
2016. febr. 6. 11:35
 8/9 A kérdező kommentje:
utolsó: bárcsak olyan hozzáállásom lenne, mint neked, tudom, hogy ez lenne a normális, és amiket leírtál, ezekkel racionálisan mind tisztában vagyok... de megszakadna a szívem, már pár napot is nehezen viselek nélküle, nem bírnám ki ép ésszel... de akkor itt már velem van a gond... :(
2016. febr. 6. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha erős a kapcsolat, egy évet kibírtok úgy is, ha csak ritkán találkoztok.

A párom Svájcban élt, amíg nem tudtuk megoldani a közös életet, havonta egyszer találkoztunk, hol én utaztam hozzá, hol ő hozzám. Minden este beszéltünk skype-on, és naponta többször írtunk viberen.

Annyira sokat beszélgettünk és lelkiztünk, mint kevesen, még erősebb lett a kapcsolat, mint előtte.

Egy év nem sok idő.

Még két évetek van addig, lehet más okból, de akkor már együtt se lesztek.

Ha igen, akkor meg csak akarni kell, és kimész utána. Esetleg keress külföldön olyan iskolákat, képzéseket, amit később jól tudsz használni. Karriertanácsadó és társai. Csak külföldön van normális képzés. Sőt fősulira is mehetsz külföldön is, nagyon kevés hazai agyturkásznak van ilyen tapasztalata.

2016. febr. 6. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!