Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pénztelenség felőrölhet egy párkapcsolatot? Viszont azt is szokták állítani, hogy a pénz nem boldogít. Hogy is van ez?
Aki szerint nem tudja felőrölni, az szerencsés, mert még sosem volt igazán szegény.
Amikor a kapcsolat csak arról szól, hogy a két fél éhesen, fáradtan ingerülten veszekszik az utolsó forintok miatt, mert mondjuk az egyik enne, a másik fűtene, akkor ott a szerelem is elhal. A szerelem érzése luxus, ha a létfenntartásért is küzdeni kell.
Egyébként maga a képlet egyszerű: annyi pénz kell, amennyiből az ember stabilan megél. Addig a pénz boldogít. Onnantól már a minden más.
Az ezzel foglalkozó kutatások azt mutatták, hogy van egy határ pénzben, ami alatt a pénzzel együtt csökken a boldogságérzés. Ez kb amit fent írnak, hogy ne kelljenfélned, hogy a hónap végén nem tudsz fűteni, meg hogy tudj gyógyszert venni és ne kelljen teljesen elhasznált ruhában járni a gyerekeknek.
Ha ez megvan, akkor a további pénzbeli növekedés nem társul a boldogság növekedésével.
Tapasztalatom szerint pénztelenül akkpr vagy boldogtalan, ha hagyod magadat manipulálni...
Volt, hogy 4 en éltünk 70.000ből... Akkoriban nagyon boldogtalanok voltunk.. El kellett adnunk a tv-t... És láss csodát 1-2 hét elteltével hatványozottan jobban éreztük magunkat lelkileg... Nagynehezen csináltam kamionos jogsit, azóta sikerült magasabb kereseti kategóriába kerülnöm. Nemrég nyaraltunk thai földön.. Ahol is az emberek zöme brutálisan szegényen él még az átlag magyarhoz képest is, és mégis boldogak az emberek... És biztos vagyok benne, hogy mert nem azt látják egész nap a hazugság ládában, hogy mid nincs, mid nem lesz soha, kit öltek meg, kit próbáltak megölni, ki lett öngyilkos, stb stb...
Dobd ki a tv-t és sokkal boldogabb leszel.
Szerintem annyi pénz kell, hogy ne kelljen spórolni, számolgatni. Jelentsen is ez bármit.
Az én esetemben nem jelent sok pénzt, mert úgy sincs időm és erőm elkölteni.
De ahhoz ragaszkodom, hogy ne kellhen szorongani, hogy legyen mindegy, hogy 4-én vagy 6-án fizetem a számlát, hogy azt a felvágottat vehessem, amelyik tetszik. Ha a pénzzel kell foglalkozni, az nem élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!