Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden macska szőrös a barátomnál és már nagyon elegem van, mit lehetne tenni?
Én ezt a fajta igénytelenséget nem tűrném sokáig, bár már önmagában a macskás embereket sem csípem annyira.
Takarítson többet.. Ha nem oldaná meg a problémát, akkor biztos nem tenném be a lábam többet a lakásba. Ha ez a kapcsolat rovására megy, akkor meg vége és kész.
szerintem nem is azzal van a baj, hogy a macska bemehet, hanem hogy nem elég igényes ahhoz, hogy így is rendet tartson
többet kéne porszívózni, törölgetni stb és nem lenne ilyen probléma
mint te is mondtad, ha te mosogatsz, nem marad koszos az edény
ezt ő is meg tudná tenni, ha foglalkozna vele
Naponta 2-3 alkalommal kellene porszívózni, törölgetni mindenhol + kirázni az ágytakarókat, illetve havonta 1-2 alkalommal biztos kiverni a szőnyeget az udvaron, illetve hóban is, ha lesz most télen.
Konyha ajtót szinte mindig csukva kellene tartani, ha nem is lopnak, de mindenhol mászkálnak, a fürdőszobát is. A wckagylót jó lenne szinte minden használat előtt szesszel vagy klóros vízzel körbetörölgetni, akár ecetes vízzel. Ecetes vízzel többször fel is moshatod a lakást és szőnyegeket is.
Én is egy lakásban vagyok a macskával, 6. emelet, nem igazán van lehetőség kivinni "sétáltatni" a belváros közepén... És furcsa módon mégsem macskaszőrös minden (mondjuk, az is igaz, hogy csak egy cica, nem 3). De egy macskának is meg lehet tanítani, hova szabad felmenni és hova nem, nálunk elég nagy szabadsága van, de konyhapultra (amerikai konyhás nappalink van, nincs fizikai akadály, amivel meggátolhatnánk, hogy oda bemenjen), ebédlőasztalra tilos felmásznia. Nem is szokott, kicsi korától kezdve neveljük rá.
Szerintem itt nem a macskákkal van a gond, hanem azzal az igénytelenséggel, hogy nem tartanak rendet maguk körül. Nagy macskás vagyok, de azért a kajában a szőrét én sem szeretném látni (nekünk is perzsa cicánk van). Van egy macskás öregasszony rokonom, 3 macskával él együtt egy lakásban, egyedül, tolószékben él már 45 éve, és valahogy mégis megoldja, hogy mindig tisztaság legyen, a kajában ne legyen szőr, pedig ő még az ebédlőasztalról sem tiltja a cicákat. Szóval ez inkább csak takarítás kérdése. Ezen meg könnyű változtatni, szólni kell a barátodnak, te is részt vehetsz benne, esetleg a nagyinak is meg lehet mondani, hogy próbáljon erre figyelni, természetesen kedvesen. Hiába, hogy benti cica, azért nem egészséges megenni a szőrét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!