Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon ideges vagyok! Mit tegyek? Szakítsak?
Én sem tudom tolerálni a cigarettát, így nem is ismerkedek olyannal aki rendszeres vagy partydohányos. Ha én nemet tudok mondani, akor ő miért nem?
Minél jobban tiltod, annál jobban fogja csinálni. Az utolsóval értek egyet.
Nem, a dohányzás nem piti dolog... Igaz, a barátom dohányos volt, amikor megismerkedtünk, de az első feltétel az volt, hogy a közelemben nem. Lehet lepontozni, de nem tolerálom, a füstjétől néha köhögőroham tör rám. Soha életemben egy szálat sem szívtam... de értékesebb embernek gondoltam, hogy emiatt ne randizzak vele. Először kompromisszumot kötöttünk. Aztán szépen lassan leszoktattam. Nagyon sokat beszélgettünk, nagyon ritkán csesztettem, akkor viszont jogosan (elsősorban anyagi okok miatt). Néha egy-egy fél szálat elszív, ha nagyon stresszes, de venni már nem vesz. Inkább az életét teszi rendbe. Ezzel viszont nekem kell együtt élnem. De emiatt már legfeljebb a számat húzom, nehogy azt lássa, hogy egyetértek vele.
Ne kiborulj, ne hisztizz, ne cseszegesd! Kommunikálj vele felnőtt ember módjára - egy ötéves párkapcsolatban szerintem ez természetes és sokkal többet ér bármilyen veszekedésnél. Beszélgetéssel sokkal több mindent meg lehet oldani. Hozz fel érveket, de ne akadj ki.
És azt is vedd figyelembe - az ő teste, ő egészsége.
De ha esetleg később szeretne gyereket, még utánanézetnék vele annak, hogy még az unokák is öröklik a dohányzás maradványait... akkor is, ha abbahagyta :).
De egy szakítást nem ér a dolog.
Ja, és ami a legfontosabb: nem mindig az a legjobb, amit te gondolsz! Hiába akarsz jót neki, ha ő nem akarja, inkább a kompromisszumok felé tereld!
Csak én gondolom úgy,hogy egy párkapcsolat nem arról szól,hogy a másik felet a tulajdonodként kezeled és ráerőlteted a TE akaratod?Szabad ember szabad akarattal,ha neked nem tetszik amit csinál és ő nem képes kompromisszumra,akkor igen,szakíts,ha úgy látod jónak.De annak semmi értelme,hogy te idegeskedj ezen,őt pedig pont ne érdekelje,hogy téged ez zavar.
Én is utálom a cigit,de nekem ez nem lenne indok,hogy szakítsak valakivel,amíg ezt tiszteletben tartja.A páromat úgy ismertem meg,hogy dohányzott,de ez semmit sem befolyásolt az érzéseimet illetően.Csak 4 hónapja vagyunk együtt és már leszokott,anélkül,hogy akár csak egy szóval kértem volna.Azt mondja azért,mert jó irányba motiválom őt az életfelfogásommal és mert szeret és tudja,hogy nem szeretem a cigit :)
A hiszti,akaratoskodás mindenkiből csak az ellenkezőt váltja ki.Hagyd,hogy azt csinálja,amit akar,ha ez neked nem tetszik,akkor szakíts vele,de ne akard megváltoztatni.Főleg,ha annyi nincs benne,hogy miattad ne csinálja,ha már egyszer meg is ígérte.Meg ez a "titokban csinálja" dolog szerintem már rég rossz.Egy kapcsolatban ne legyenek titkok...
19N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!