Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elég indok a szakításhoz az,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég indok a szakításhoz az, hogy nem akarom feleségül venni?

Figyelt kérdés
De ez nem személyes. Nem csak őt, senkit sem. Nem akarok és nem fogok nősülni. Nektek nőknek ez akkora érvágás? Ha nem akkor mekkora? Korosztályt is írjatok. Mi 30-40között vagyunk.

2015. okt. 19. 14:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
Akkor rosszul fejeztem ki magam, bar nem nagyon akartam belemellyulni telefonrol. Nem csak hercegnos beoltozesrol szol nyilvan. Attol jovan tobbrol.
2015. okt. 19. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Számomra is fontos az esküvő. És nem a hercegnősdi miatt, hanem mert az még egy kapocs, szorosabb kötelék lenne köztünk. Ha a párom, mondjuk most benyögné nekem, hogy ő soha nem hajlandó megnősülni akkor szerintem én is véget vetnék a 8 évnek, hisz belekényszeríteni olyanba amit nem akar, nem akarnám.

Szerintem 10-ből 8 nőnek ez alap dolog, régi vágy. Ha ettől megfosztanának én sem örülnék.

25

2015. okt. 19. 15:06
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
10 év alatt soha nem beszéltetek erről? Jó türelmes az élettársad, hogy soha nem hozta fel, pedig szeretne férjhez menni.
2015. okt. 19. 15:10
 14/20 anonim ***** válasza:
93%
Nekem nőként egyáltalán nem fontos a házasság, de egy kapcsolat alapja mindenképpen a konszenzuskeresés kellene, hogy legyen. Minden téren. Ha az egyik félnek valami fontos, akkor a másiknak nincs joga elvitatni ezt az igényt, minimum törekedni kellene a közös megoldáskeresésre. Nálam nem a házasság elutasítása lenne szakítóok, hanem a megoldáskeresés elutasítása.
2015. okt. 19. 15:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Tehát akkor meg kéne gondolnom magam. Ezen még gondolkodok.
2015. okt. 19. 15:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Neked nem olyan fontos és Neked tök mindegy, hogy házasodsz-e vagy sem, de Neki nem tök mindegy és szeretne feleség lenni. Olyan nagy dolog összedobni egy haccacárét, ha van rá pénzetek? Hát szereted, 10 éve kapcsolatban vagytok és ezen gondolkodsz? Mint egy első kapcsolatát élő tini, úgy viselkedsz :D Nekem sem volt fontos a házasság, sőt, eleinte elleneztem a dolgot, hisz csak egy nyomi papír. De a párom szerette volna, a "szorosabb kötelék miatt". Mondom ha Neked ez kell a boldogságodhoz és hogy komolynak érezd a kapcsolatunkat, akkor lesz esküvő. Amint lett rá pénz, meg is tartottuk. Nem akartam kételyeket, sem rossz érzést kelteni benne, azóta jobb is lett a kapcsolatunk, mert valahogy "feleoldódott" és elszálltak a kételyei. Végsősoron összedobtunk egy tök jó esküvőt és jókat nevettünk, jó volt a társaság, felszabadult és örömteli volt, jó visszaemlékezni rá és tényleg örök élmény maradt :) Én nem savanyítottam, ha már házasodok, akkor élvezzem minden percét és nem seggel álltam hozzá :)
2015. okt. 19. 15:29
 17/20 anonim ***** válasza:
Mi van a gyerekkérdéssel?
2015. okt. 19. 15:37
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Nekem fontos volt az elejétől fogva, hogy még a gyerekvállalás előtt összeházasodjunk. A párom eleinte mindig elodázta hogy jó majd később, még ráérünk stb. Aztán mikor már meg volt az időpont ő volt a leginkább rajta hogy igen legyen meg a házasságkötés, mert tényleg más élmény, ha azt mondja a nejem, és más ha azt hogy a nőm.

23/N

2015. okt. 19. 15:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben ritkán van jó megoldás. Mert kompromisszum nincs. Nem lehet félig összeházasodni, félig nem.

Úgyhogy hülyeség, hogy megoldást kell keresni, akármilyen jól és okosan hangzik elsőre.

Itt csak olyan megoldás van, hogy az egyik fél feladja az elveit, az értékrendjét, az életszemléletét.

A mai divatos álláspont szerint ezt a házasságot akaró félnek kellene megtennie, de rossz hír: nem mindenki a mai divatos álláspontot vallja és az ő álláspontjának is megvan a létjogosultsága.

A lényeg, hogy ha egyik fél nem adja fel teljesen a jövőképét ebből a szempontból, akkor nincs megoldás.

2015. okt. 19. 16:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem nekünk nőknek mint kollektív csoportnak. Közülünk is van olyan, akinek fontos, van, akinek nem. Nekem pl. fontos a házasság, spirituális szempontból, a ceremónia miatt, hogy kimondjuk törvény, ország-világ előtt, hogy együtt fogunk élni. És igen, nekem ez beletartozik az elveimbe, de én mondjuk nem is kezdenék olyan emberrel, aki nem akar házasságot, pont ezért, hogy későbbiekben ne legyen ez a dilemma, hogy szakítsunk-e, ki adja be a derekát stb.

26/N

2015. okt. 20. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!