Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hagyjam rá a páromra a pénz dolgot vagy noszogassam még?
Barátommal egy éve költöztünk össze, mindketten dolgozunk. Eleinte közös kasszán voltunk, de amikor már zavaróan kevés pénzzel jöttünk ki a hónap végén, akkor utána áttértünk a külön kasszára, mert kíváncsi voltam, hogy mi lesz az eredmény.
Én bruttó 120-130 körül keresek és egy hónapban 50 ezer forint körül költöttem magamban úgy hogy ebben benne volt a rezsi és a bérleti díj fele.
A párom bruttó 200 ezret keres és ő meg 150 ezret költött el, de nem tudni mire, mert nem tartja számon és látszata sincsen (azaz nem ruhára vagy hobbira költ, mert arról tudnék). Nagyon szórja a pénzt.
Jelenleg ott tartunk, hogy az én bankszámlámon van egy nagyobb összeg (több százezer), mert lakásra gyűjtök. Ő meg hitelt vett fel, amiből vett egy autót és most a bankszámláján 70 ezer forint van összvissz... Emiatt meg állandóan mennek a viták, mindig tőlem akar pénzt kérni, és megszól azért, mert nekem több pénzem van, mint neki.
Beszéltem erről vele, hogy ez így nincs rendjén, és felajánlottam, hogy menjen egy bankszámlára a pénz és hagyja, hogy én kezeljem a kasszát. 6 éve együtt vagyunk, nyilván nem lopom meg meg semmi... De ő semmi áron nem akarja ezt, mert az az ő pénze, senkinek semmi köze hozzá.
Anyukámtól is kértem már tanácsot, szerinte nem normális a párom viselkedése és semmire nem fogom mellette vinni, mert elszórja a pénzt, és ha van egy csöpp eszem akkor nem adok neki, mert az enyémet is elszórja...
Szerintetek mit kellene tennem?
A bruttó nettó fogalommal nem vagy tisztában
Amúgy ahol kevés a pénz ott jönnek a gondok
Uh bocsánat, nettót akartam írni bruttó helyett.
Sajnos ő nem vezeti, hiába mondom, 1 óra múlva nem is emlékszik mit vett (ezt onnan tudom hogy ha együtt vásároltunk be, nem emlékszik miket vettünk).
Máshol kétgyerekes családok élnek fele ennyi pénzből, mint mi és nincsenek ilyen "rivalizálások".
Most akkor meg akarsz 6x6 evet igy leelni? Sose ertettem, hogy az emberek miert hasznaljak kifogaskent, hogy mar x ideje egyutt vannak.
A penzugy igen is fontos egy kapcsolatban, es ti nagyon elteroek vagytok ebben...
Szerintem hallgass az anyádra. :D
"6 évet rúgjak fel emiatt?"
Az a 6 év a múltban van, már nem árthatsz neki, ideje lenne a jövőre összpontosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!