Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőmnek rosszul áll a szénája. A kapcsolata elég ramaty, nekem panaszkodik. Mikor megkérdeztem, hogy miért nem szakít, vagy gondolt e már egyáltalán a szakításra, nem akart válaszolni. Miért? 21L
Ha a pszichológiát nézzük, akkor elég tipikus a hárítása. Nem akar szembenézni a valósággal, ilyenkor az ember automatikusan hárítani kezd. Bárki előtt.
De nyugi, majd el fog rajta gondolkodni idővel!
Dettó ugyanez volt a reakciója legjobb barátnőmnek 5 éven keresztül... Kb 2 év után kezdte el mondogatni, hogy azért maradt mellette, mert szereti. Azt már nem tudta volna megmondani, hogy miért: mert betörte a fejével az ablakot? Mert többször megerőszakolta? Mert hetente többször szétrugdosta? Vagy mert minden nap elmondta a pasija neki, hogy gyűlöli, undorodik tőle és meg kéne ölni?
A pasi talált más csajt, szakítottak, barátnőm mai napig bizonytalan, hogy ez jó-e egyáltalán, mert ő szereti -.-"
Kapcsolatfüggőség?
Igen, szerintem is kapcsolatfüggő. Komoly önbizalom hiány van. Az a gond egyébként, hogy semmi se nézi. Sőt, főz, takarít, dolgozik, de figyelembe se veszi a pasija.
De azért tényleg fura, hogy nem tudott egy IGENt, vagy egy NEMet válaszolni, mikor rákérdeztem a szakításra...
A válasz egyszerű: ne akarj neki segíteni, mivel semmi szüksége rá!
(Ezért beszél mellé, illetve nem hajlandó válaszolni a szakítós kérdésre.)
Ami te jelenleg vagy neki, azt úgy hívják, hogy Lelki Szemetesláda: ide öntik a nők azon szennyesüket, amelyekkel nem képesek, vagy nem akarnak megbirkózni.
Ez úgy megy, hogy jön a nőci, átrakja rád a terhét és megy szépen vissza a vacak kapcsolatába, te meg ott maradsz az ő terhével a válladon. Aztán persze megint összeszedi a szutykot (mert hát a problémája nem lesz attól megoldva!), és újra viszi hozzád...
Nnomost, ennek az a hátulütője, hogy te ebbe vagy tropára mégy, vagy elveszted az empátiás készségedet, merthogy az problémamegoldásra való, az pedig az ilyen helyzetben lehetetlen.
Szóval legjobban akkor jársz, ha legközelebbtől amint előszedi az otthoni szennyest, szépen visszairányítod őt a párjához, merthogy ezt vele kell, hogy megbeszélje (abból ugyanis lehet megoldás), nem pedig veled (abból meg nem).
Ja, és felejtsd el, hogy bármiféle hálát várj tőle a kukaságért. (Ha kedvelne, nem veled etetné a ... szóval azt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!