Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják itt sokan, hogy a nö köteles eltartani a férfit?
A párom ösztöndíjának több, mint dupláját keresem, ö még 3 évig tanul. Kiakadtam azon, hogy a kötelezö kiadásokon túl zsebpénzt kér tölem (havi 20-30 ezret), és számonkéri, ha veszek egy bugyit, holott 300 felett keresek.
Erre páran nekem támadtak, hogy fordított helyzetben nem lenne ilyen nagy a szàm, kihasználom szegényt.
Amikor én tanultam, csak az étkezésemet finanszírozta, azt sem tudtam, mennyit keres.
Ha én nöként keresek többet, mire fel legyen ö a családfö, aki az én pénzemet beosztja?
Nálunk a rokonságban is u.ez a helyzet: a lány jól keres (még a kérdezőtől is minimum egy százassal), a srác meg egy halál csóró családból származik, és évekig csak tanul(t), mert az egyetemet is relatíve későn kezdte el.
Annyi a különbség, hogy a srác nem követelőzik és nem kéri számon a lány költéseit, viszont nagyon boci szemekkel tud nézni, ha kellene például egy 20ezres számítógépes játék, márkás bakancs, vagy külföldi nyaralás...
K***ra nem értem én már ezt a világot. Az ismerősi körben is sok jó nő lecsúszott léhűtőkkel jár, és tapsikol örömében, hogy eltarthatja a srácot. Bezzeg ha egy hapsi sokat tanult, aztán pedig egy magyar viszonyok között elég menő helyen dolgozik, az "unalmas"...
Gyerekek, tessék a kérdésre koncentrálni. Miért ne kereshetne 360-at?
A kérdés az, hogy miért nem fektettétek le az alapokat az elején, miért van egyáltalán helye ilyesminek. Nálunk enyhébb a helyzet (nincs ennyire nagy különbség), és nemek szerint fordítva.
Egyszerűen oldjuk meg a helyzetet, hogy ne kelljen "zsebpénzt" kérni, se adni: egy közös számlára/kasszába teszünk minden hónapban pénzt. Ez elég a fix kiadásokra és marad is bőven. Ez a "közös pénz", akinek kell valamire, költi, de közösen "döntünk" róla. Ami marad a saját számlánkon, az privát, azt nem kérjük számon egymáson. Próbáljatok meg szerintem ti is valamilyen rendszert kialakítani, és csak az ésszerűség határán belül engedd neki, hogy számon kérje a költekezésedet. Szerintem.
Szerény véleményem szerint ilyen nő a mesében sincs.
Ahogy a német mondaná: Papier ist geduld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!