Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom külföldre akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom külföldre akar menni, mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk együtt, 26 évesek vagyunk. Én itthon szeretnék maradni, mert itthon van a családom, barátaim, 1 hónapja pedig egy nagyon jó állást sikerült elcsípnem. A barátom pedig gyerek kora óta tervezi, hogy legalább 5 évet eltölteni külföldön, hogy tapasztalatot szerezzen, és pénzt gyűjtsön. Egyébként jók az esélyei, mert jól beszéli a nyelveket, és mérnöki végzettsége van, és kapott egy jó ajánlatot is, szeptembertől kezdhetne Münchenben dolgozni. Én viszont nem szeretem Németországot, németül is csak alapfokon tudok. Szóval 5 év nagyon hosszú, ráadásul Németországban. Mit tanácsoltok?

2015. aug. 10. 00:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"ki ne találja már valaki hogy németben egy mérnök nem keres havi 2 millát"

Leirtam neked a konkret fizeteseket. A havi 2 milla brutto az 6600 euro, eves szinten 80e euro. ennyit nagyon kevesen keresnek Nemetorszagban, a mernokok nagy resze messze nem keres ennyit. Mernokkent nemi tapasztalattal, nyelvtudassal, keresett szakiranyban olyan 50-70 kozott a realis elvaras.

De mondja meg a kerdezo, mennyit ajanlottak a baratjanak, mi volt az a nagyon jo ajanlat.

2015. aug. 10. 13:11
 22/25 anonim ***** válasza:

11:03, akinek van megfelelő végzettsége és nyelvtudása, annak nem kell mosogatni menni. Persze akkor sem rögtön csak beül a jóba munka nélkül, de nem is ilyen borzalmas a helyzet.

Amúgy azt mondom kérdező ne add fel a vágyaid senkiért. Ugyanakkor azt sem várhatod, hogy a párod feladja.

2015. aug. 10. 13:25
 23/25 anonim ***** válasza:

"akinek van megfelelő végzettsége és nyelvtudása, annak nem kell mosogatni menni"

Az biztos igaz, csak a kérdésben erről szó sincs.

Ha van az embernek megfelelő végzettsége, nyelvtudása és kap egy jó ajánlatot, természetesen megéri anyagilag, hogy elvállalja.

De ha valakinek nincs igazán nyelvtudása, itthon van jó munkája, ráadásul még olyan típus is, hogy ragaszkodik a családjához, az megint más. Ilyen helyzetben én biztos nem mennék ki. Persze egyéni kérdés ez is, vannak, akik még így is inkább mennének.

2015. aug. 10. 13:34
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha a kérdezőnek jó állása van itthon, akkor biztos tud valami hasznosat. A nyelvet meg bármikor meg lehet tanulni. Na de nem is ez a lényeg, hanem a párjától sem lehet elvárni, hogy lemondjon a vágyáról.
2015. aug. 10. 14:04
 25/25 anonim ***** válasza:

Igen, ez patthelyzet. Az egyik vágya, hogy itthon maradjon, itt érvényesüljön a munkájában, a családjával lehessen, a másikuké pedig hogy többet keressen külföldön és kinn éljen.

Nem lehet egyszerűen jó tanácsot adni, mert valakinek le kell mondani a vágyairól, ha együtt akarnak maradni. Vagy szakítanak.

Mondjuk én sem mennék ki soha, soha semmi pénzért külföldre, maximum pár hónapra, hacsak nem fenyegetne az éhenhalás. Még a párom kedvéért sem.

De haza is jött minden ismerősöm Németből is, Londonból is, nem bírták a családjuk nélkül, elegük lett. Egy kivételével, akinek sikerült ott megtalálni a boldogságát és letelepedni, ő viszont azóta sem bánta meg és hálát ad azért, hogy akkor így döntött.

Kérdező, bármit is döntesz, kemény döntés lesz, az biztos, nem irigyellek.

2015. aug. 10. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!