Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom külföldre akar menni, mit csinálnátok?
Ne kövesd el a hibát, hogy a sok besózott seggűre hallgatsz és kimész!
Annyi ilyen esetet láttam és csak ritkán sült el jól.
Itt most van egy jó munkád, itt a családod, a barátok.
Ha kimész, lehet évekig csak mosogatsz valahol, vagy még azt sem.
Nagy hülyeséget követsz el, ha feladod a jó kis állásod! Mondom ezt úgy, hogy rengeteg ilyen helyzetben levő emberrel beszéltem és csak egyetlen egy mondta évekkel később, hogy megérte. A többiek hazajöttek.
De ez a ti döntésetek. Nyilvánvaló, hogy vagy szakítotok, vagy valamelyikőtök feladja az életét, a boldogságát és szenvedni fog, mint a kutya.
8-as... Testvérem anno úgy indult neki, hogy semmit (nem túlzok) SEMMIT nem tudott németül, mert mindig angolos volt.
Mégis talált munkát. Nyilván nem a legjobbat (ő eleinte mosogatott és takarított, aztán lett egy bizonyos köre, akikhez járt, közben folyamatosan tanulta a nyelvet.), de talált. A párja aki szintén magyar volt, ő anyanyelvi szinten beszélt (Ő vezető beosztásban dolgozott egy élelmiszerboltban), így ő tanította.. meg alapból bekerült olyan társaságba (gyorsan összebarátkozott a kommunikáció hátrányában is, hogy ők is tanítgatták).. nagyjából 1 év után majdhogynem anyanyelvi szinten megtanult tesóm is.. most pl óvónő egy oviban. Szóval bármi lehetséges, csak ismerni kell kint a terepet, hogy mit hogyan építsen az ember. És nem abban bízni vagy azt hinni, hogy egyből a ranglétra tetjén kezdi az ember. Viszont kint a magyar viszonylatokkal szemben, igenis fejlődőképes lehetőségek, továbbképzések vannak, amiknek kézzelfogható az eredménye, nem csak parasztvakítás, hogy továbbküldenek aztán maradsz ugyanabban a pozicióban mint itthon (én jópárszor így jártam) Nyilván kint is vannak szemét helyek, amik lehúzzák az embert, ki kell tapasztalni mindent.
Nagyon belesülni akkor lehet, ha valaki úgy megy ki, hogy ott kolbászból van a kerítés és semmit nem kell dolgozni a pénzért. Meg 5 perc alatt talál jó albérletet normális főbérlővel jó környéken, aki jóestben csak 2-3 havi kauciót kér el előre.
9-es takarítóként keresel 3-4szer annyit ha közöd nincs a nyelvhez de a lány azt mondta hogy a párja mérnök és jól beszélni a nyelvet
És anyámék rendszeresen járkálnak ki münchenbe és apám kint vesz cuccokat ami olcsóbb mint itthon úgyhogy ku.rva jó hogy ezt is te tudod jobban
Más kint vásárolni és ott élni. Én olyanokat ismerek, akik kint laktak, laknak.
Nem olyan egyszerű ott élni. Ahogy már írták, évekig mosogatás, takarítás stb.
Ki hogy érzi. Én az itthoni jó munkámat és a családomat nem adnám fel azért, hogy évekig mosogassak külföldön, hogy aztán hátha tovább tudok lépni. Megjegyzem sokan évekkel később is a mosogatásnál maradnak, mert jobbat nem találnak.
Meg szerencse is kell hozzá. Sokan sírva jöttek haza.
Voltam hasonló helyzetben, csak én még egyetemre jártam, nem pedig dolgoztam. Barátom már lassan 3 éve kint van Németországban. Igazából most kezd szar lenni, mikor már jó lenne összeköltözni, eddig nem volt olyan nagy probléma. Viszont ti már idősebbek vagytok, gondolom lassan a gyerekvállalási is szóba jön, nem?
Ha még nem akartok gyereket, akkor szerintem egy ideig megoldható a távkapcsolat. Persze attól is függ, hogy milyen gyakran tud hazajárni..
" Meg 5 perc alatt talál jó albérletet normális főbérlővel jó környéken, aki jóestben csak 2-3 havi kauciót kér el előre."
Ha egyaltalan kiadjak neked, mert az sem biztos, masreszt meg olyan draga lesz hogy leesik az allad.
Münchenben egy 3 szobas, 86 negyzetmeteres lakast bereltunk, atlagos kornyeken, 70es evekben epult hazban, semmi extra. 860 euro volt a berleti dij, rezsivel, mindennel egyutt havi 1200-1300 euro volt. 3 eve koltoztunk onnan ki, manapsag olyan lakast szerintem 950-1000 euro alatt nem talalsz plusz rezsi.
"takarítóként keresel 3-4szer annyit ha közöd nincs a nyelvhez de a lány azt mondta hogy a párja mérnök és jól beszélni a nyelvet "
Mernokkent is 3-4x annyit keresel, speciel mernok vagyok, ismerem a hazai meg az itteni berezest is. Otthon mernokkent par ev tapasztalattal megkapod az 500 bruttot, az evi 6 millio brutto, azaz 20e euro. Itt a 60e euros brutto fizetes mar nagyon jonak szamit, de sok mernok evi 45-50e euroert dolgozik, 80e eurorol meg csak almodik az itteni alkalmazottak 99%-a. Es otthon egy jo multinal akar a 7-800 bruttot is megkaphatod. Es otthon nem kerul egy alberlet havi 1200-1400 euroba, es egy lakas sem 300 ezerbe.
"És anyámék rendszeresen járkálnak ki münchenbe és apám kint vesz cuccokat ami olcsóbb mint itthon "
Biztos vannak ilyenek is, de ez nem egyenlo azzal hogy itt kell megelned.
haverom mérnök egy olyan cégnél ami egyedülálló dolgokat gyárt a világ minden tájára
2-300 között keres
ki ne találja már valaki hogy németben egy mérnök nem keres havi 2 millát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!