Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Engedjek én? Vagy ez örökös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Engedjek én? Vagy ez örökös probléma marad?

Figyelt kérdés

Sosem voltam nagy fenomén a párkapcsolataimban(bár igyekeztem mindegyikből kihozni a lehető legjobbat),de jelenleg 7 hónapja életem eddigi legjobb pasijával vagyok. Határozott,erős,figyelmes,olyan,amilyennek szerintem egy férfinak lennie kell. Viszont pont ehhez nem vagyok hozzászokva,eddig mindig én voltam az,aki a "főnök" volt. Bár mindig idegesített,hogy nekem kell irányítanom és anyáskodnom,úgy látszik mára annyira megszoktam,hogy nem tudok mit kezdeni azzal,ha a férfi a főnök a párkapcsolatban. Ő amolyan igazi domináns férfi,kissé hímsoviniszta is,konzervatívabb nézetei vannak a nő-férfi kapcsolatról. Ellenben én szeretek szabad lenni,nem szeretem a korlátokat. Tudom,hogy nem sok a konkrétum,de a lényeg,hogy eddig mindig ellenálltam,sokat veszekedtünk,mert bár azzal megoldódna minden,ha kicsit behódolóbb lennék,én azt mégis úgy élném meg,hogy feladtam önmagam.

Leegyszerűsítve a dolgot: én olyan vagyok,hogy gondolok egyet,összefutunk hugival,hogy trécseljünk,de majd csak útközben döntjük el,hogy konkrétan hova megyünk,lehet egy csésze kávé lesz a dologból,vagy egy fröccs. Lehet,hogy összefutunk pár ismerőssel és velük is beszélgetünk. Viszont a párom elvárná azt,hogy még indulás előtt szóljak neki,hogy kivel megyek,hova megyek,mit fogok inni,mit fogok csinálni,kik lesznek ott,meddig maradok. Holott én akkor még csak abban vagyok biztos,hogy megyek és ezt nem érti meg,pedig eskü,hogy az égvilágon mindenre válaszolnék,ha tudnék. És ezektől a kérdésektől a hideg futkos a hátamon,mert úgy érzem,el kell számolnom neki és ellenőrizget. Már-már úgy érzem,el kell kéredzkednem tőle.

Megmondom őszintén,én ezt a mentalitását a neveltetésén túl annak tudom be,hogy rendőr. Muszáj,hogy azt érezze,hogy az ő kezében van az irányítás. Az emiatti vitákat leszámítva minden tökéletes.

Nekem kéne változnom? Ha igen,azzal nem önmagam adom fel?

2015. júl. 26. 19:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem kell megváltoznod. Szimplám megmondod, hogy méh nem tudod hova mész
2015. júl. 26. 19:15
 2/12 A kérdező kommentje:

Az egy dolog,de olyankor mindig megy a veszekedés,meg a lelkiterror,meg aztán egész este hívogat,hogy "na,ki van ott? mit ittál? mi az,hogy ottvan xy? mi az,hogy ittál egy pohár bort? nem erről volt szó!"

És hasonlók.

2015. júl. 26. 19:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak kiábrándítani, de szerintem azért beszélsz még ilyen hosszan és szépen a pasidról, mert még szerelmes vagy belé, és szeretnéd megmagyarázni, hogy ezt és ezt ő miért úgy és úgy csinálja. Majd x idő múlva, mikor vagy mikor már szakítottál vele, akkor már csak kb. a "az ellenőrizgetős, féltékeny, controllmániás s*ggf*j"-ként fogod emlegetni a barátnőidnek. Ami csúnya szavakkal közel is van ahhoz, amilyen ő. Én ezt nem fogadnám. Felnőtt ember vagyok, senkinek nem tartozom elszámolással se egy pohár borról, se pedig súlyosabb dolgokról. Csakis magamnak. Szóval, nálam a pasi már az első ilyen telefonhívásnál repült volna. Te tudod, hogy meddig hagyod magad ilyen módon kalitkában tartani.
2015. júl. 26. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez lenne életed legjobb pasija? :D A többi elég gáz lehetett akkor. Én az ilyet úgy dobnám ki... Bár eleve össze se jönnék ilyennel.
2015. júl. 26. 19:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindig vonzottak az egyenruhások.Aztán mikor lett 1-2 tapasztalatom velük kapcsolatban,eldöntöttem hogy katonával-rendőrrel többet soha :) Nem hiányzik ez a stílus.Megváltoztatni nem tudod.
2015. júl. 26. 20:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hogy ő a főnök, hanem az, hogy mindig ő a főnök. A hozzád hasonló szabad lelkek (többségünk ilyen)hosszú távon csak szenvedek az állandó lelki terrortól. Lehet, hogy 7 hónap után még sok pozitívumot tudsz a párodról elmondani, de hidd el, ezek el fognak törpülni a számonkérései mellett.
2015. júl. 26. 21:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne add fel onmagad! Nem illetek ossze! Jobb, ha szakitasz, maskulonben szenvedni fogsz! N
2015. júl. 26. 21:03
 8/12 Költőnő? ***** válasza:
7 hónap az még bőven a lila köd és nem látod mögötte a zsarnok lelkiterroristát.
2015. júl. 26. 21:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Ohh,bakker,csupa negatívum :( Persze,én is szoktam gondolkozni és eszembejutott,hogy lehet,nem illünk össze. Próbálom objektívan nézni őt,de nehezen megy. Mindenesetre igyekszem.

Köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 27. 00:11
 10/12 A kérdező kommentje:

El vagyok keseredve... Én úgy képzeltem a kapcsolatokat,hogy ha 2 ember szereti egymást,kitapasztalja,hogy a másikat mi teszi boldoggá és a rosszkedvét hogyan kezelje. Kölcsönösen. És aztán a tapasztaltakat alkalmazza. Ha valamiben különböznek,keresik a kompromisszumot,alkalmazkodnak egymáshoz.

Heti 3-4 napot látom,de inkább kevesebbszer,mert sok a túlóra és sokat utazik. Amikor hazajön,amíg ki nem pihente magát,nem lehet normálisan beszélni vele,mert ingerült. Én ezt elfogadtam és próbálom megérteni,olyankor inkább békénhagyom és csak tőmondatokban beszélek vele. Tudja nagyon jól,hogy nehéz vele olyankor,de pont ezért,legalább a maradék 1-2 napon lehetne kedves. Mert mostanában nem az. Eleinte romantikus volt,már-már nyálasan romantikus,mindig simogatott,csókolgatott,virágot hozott... Mondjuk akkor többször is volt itthon,kipihentebb volt. Pár hónapja meg visszább vett,ridegebb,nincs meg az a melegség a hangjában,alig néz a szemembe,sokkal ritkábban ér hozzám gyengéden... Annyi sok apró dolog,de engem kétségbe ejt! A túlórákra fogja... Nem tudom mit tegyek...

2015. júl. 27. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!