Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azokat kérdezem, akik párkapcsolatban élnek. Mennyi az a maximum korkülönbség, ami még nem megy a kapcsolat rovására? Vannak itt olyanok, akik között 10-20 év is van?
Házas vagyok, a férjem 2 évvel fiatalabb, mint én. De ez soha nem okozott problémát.
Viszont vannak 12-14 évvel idősebb barátaim. Közöttünk már generációs különbségek vannak élményekben, ízlésbenm élettapasztalatban, és ez erősen érződik is. Barátságban nem probléma, de házaságban már nem vállalnám be.
vagyok én pl.
köztünk 11 év van, az elején nm zavaró, később az lesz
Köztem és a párom között 23 év van. Nem lenne érezhető a korkülönbség, ha olyan munkahelye lenne, ahol nem készülne ki nap mint nap. 7 éve vagyunk együtt amúgy, és kijelenthető, hogy ő a felem ebben az életben.
24L
Nem kor, hanem élettapasztalatbéli különbség az, ami egy kapcsolatnak határt szabhat. Lehet kezdő tinilány a 40 éves fazonnal, akit huszonévei végén lelép agyban és átélt élethelyzetekben, ill. azokból szerzett tapasztalatban és következetességben, de fordítva is, hogy a fiatalabb valahogy sosem látja át olyan mértékben a dolgokat, ahogy a másik és elbeszélnek egymás mellett.
Azonos korúak esetén ugyanilyen gond ez, tehát a korkülönbség elsősorban mások vélekedését, beleszólási ingerét erősíti, mintsem a sikertelenséget garantálja.
A lényeg az, hogy kb. azonos értékrendek mentén és hasonló gondolkodásmóddal rendelkezzenek, ill. vagy mindkettő álljon meg a fejlődésben, vagy hasonlóan épüljenek ismeretekben. Akkor nem szélesedik a szakadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!