Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vannak itt olyanok, akiknek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak itt olyanok, akiknek a párjuk fizette a jogsiját? Ajándékba kapták tőle valamilyen alkalomra?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam az az autószerelmes, a vezetés sem vonzott annyira, mondtam is a vőlegényemnek, hogy nekem ugysem lesz soha jogosítványom, mert sosem lesz elég pénzem rá (tudom, hogy ügyetlen vagyok, és tudtam, hogy nagyon sokat kell gyakorolnom majd, hogy sikeres vizsgát tegyek.. )

Erre karácsonykor átadott jelképesen egy jogsi tartót, hogy tőle akkor ezt kapom karácsonyra, mert nyáron szükségem lesz rá ha összeköltözünk munka, meg hasonlók miatt. Kezdetben örültem is neki, a kresz, és az elsősegély vizsgák nagyon könnyen megvoltak, de amikor mondtam a páromnak, hogy nem lesz elég 30 óra de be vagyok már jelentve vizsgára (a párom sürgetett, hogy minél hamarabb meglegyen), és két hetem van felkészülni, és kellene még pénz rá, kicsit kenődött a szája... 2 hét alatt még 7x voltam vezetni, de a vizsgán a nagy stressz miatt így is megbuktam. Amikor ez elmondtam a páromnak, nem mondanám, hogy mérges volt, de éreztem rajta erősen a feszültséget. Főleg amikor megtudta, hogy ez plusszba mennyi pénzbe fog kerülni. Burkoltan, de most engem okol, hogy nem tudja újítgatni az autóját, mert nekem "kell" pénzt adnia, hogy megpróbáljam még egyszer, és hogy felkészüljek rá.

Persze meg szeretném csinálni, ha már idáig eljutottam, de borzasztó frusztráló, hogy érzem, hogy egyáltalán nem szivesen áldoz már rám, és érzem, hogy nagyot csalódott, mert nem sikerült elsőre. Most mindig csak azt mondja, hogy számoljam ki pontosan, hogy mennyi pénzt kell adnia nekem, hogy mindent újra tudjon tervezni amit akart... Ez nagyon kellemetlen...

Soha senki nem áldozott még rám ennyit, és rossz érzés, hogy kezdeti ajándék hangulatból kezdem nyűgnek érezni magam...

Volt valaki hasonló helyzetben? Volt akinek másodszorra sem sikerült? Vagy mit csináltatok ilyenkor?

Eléggé padlón vagyok a bukás miatt, aztán még a pénzügyi teher amivel okolva vagyok sem a legkellemesebb..

L21

2015. jún. 19. 16:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%

Legközelebb majd sikerül. Én 5. alkalommal mentem át a vizsgán, aztán mégse dőlt össze a világ. Igaz, amit én arra a jogsira költöttem, egy autót simán vehettem volna belőle... Szóval ezen önmagában ne szomorkodj.

Az meg nem tudom, miért fáj neki, hogy ha ő ajánlotta fel, akkor valóban fizesse is ki. Értem én, hogy úgy számolt, elsőre átmész, nade azért ez manapság nem túl gyakori dolog.

Viszont ha így érzel, akkor szerintem is az a legjobb megoldás, ha a továbbiakat te fizeted. A lelkiismereted is megnyugszik és ő sem húzza a száját.

2015. jún. 19. 17:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A párommal éppen akkor vitattuk meg, hogy mikor megy vizsgázni, amikor megpillantottam a kérdésedet. Ő harmadjára megy a jövőhét folyamán, szégyen vagy nem szégyen, harmadjára. 2x húzták meg piti dolgok miatt, az egyikről még nem is ő tehetett, hanem az oktatója. Sajnos manapság a legtöbb vizsgáztató a pénzre megy, egy ember van az ismeretségi körömben aki elsőre átment, mégpedig az anyukám, kb 20 éve. Elhiszem, hogy nagyon kellemetlen ez most, de fel a fejjel, legközelebb menni fog.

Ami meg azt illeti, a párod et ajándéknak szánta, mivel lássuk be, hogy hogyha még nem is most, de a későbbiekben hasznát fogod venni. A párodnak gondolnia kellett volna arra hamarabb, hogy bizony te a semmiből kezded ezt (nyilván ezt tudta is), tehát fenn áll a lehetősége annak, hogy plusz órákat kell venned (esetleg meghúzhatnak, nem mindenkinek megy kapásból a vezetés). A kitartott nő nem nálad kezdődik.

2015. jún. 19. 17:04
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
A 11-es válaszolóhoz hasonló bénák miatt van ennyi baleset... Minek erőltetni, ha valami nem megy?
2015. jún. 19. 19:11
 14/18 anonim ***** válasza:

Én a gimivel kezdtem, ők kifizették a kötelezőket de kreszből csak 2. tudtam átmenni és forgalomból is 2. sikerült. De mindezt a szüleim fedezték, szóval a potórákat és a potvizsgát. Azóta nem vezetek de jó érzés tudni hogy megvan és nem kell újra csinálnom. De visszont megdöbbentő hogy a szüleid nem támogatnak és tulajdonképpen a kitartottságban sodornak.

24n

2015. jún. 19. 19:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem,fizetem én magamnak saját keresettől jobb nincs.
2015. jún. 19. 22:11
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm magamnak, hogy sosem voltam/leszek kitartott nő.
2015. jún. 19. 22:24
 17/18 anonim ***** válasza:

11 vagyok: évek óta vezetek balesetmentesen. A párom szintén ötödszörre ment át a forgalmin, 12 éve, egyszer nem húzta meg a kocsit. Nem azok miatt van baleset, akik tovább szívtak vele. 4. alkalommal tudod, min buktam? Hogy kanyarodáskor nem engedtem át egy gyalogost, aki 10 méterre állt a kanyar után, még csak zebra sem volt. Tudod miért? Mert a vizsgáztató (50es, kopaszodó, alacsony, elég tipikus pasas, nyilván nőtlen vagy megsavanyodott házasságban élő) már a bemutatkozásnál eldöntötte, hogy meg fog buktatni. Láttam rajta, már a legelején. Ha megálltam volna átengedni a gyalogost, akkor azért buktatott volna meg. Vagy talált volna más indokot. Az oktatóm is egyetértett vele. Meg is vétózta a döntését. Aztán mégis.

Azok miatt van ennyi baleset az úton, akik hülyék ahhoz, hogy betartsák az írott-íratlan szabályokat. Akik bepofátlankodnak autópályán az ember elé, mert "még van elég hely" (értsd: követési távolság?). Vagy azok, akik nem érik fel ésszel, hogy hopp, jobbról elsőbbséget kéne adni. Esetleg behajt elém a körforgalomban (értsd: én megyek a körforgalomban, aztán hirtelen valaki beáll elém- közel voltam, satufék kellett hozzá). Vagy az miatt, aki bevág elém a mellékútról, miközben én 70el megyek a főúton. Szintén satufék kellett részemről. Még meg is érteném, ha nagy forgalom lett volna, de mögöttem teljesen kihalt volt az út. Nem is értettem. Kis híjja volt, hogy nem szaladtam nekik. Vagy a pasi, aki bacott nagy BMW-vel figyelmen kívül hagyta, hogy hupszi, félig átlóg a szembesávba, miközben kanyarodik. Ezek mind megtörtént esetek, és volt még egy csomó, sorolhatnám napestig. Szerinted ezek mind miattam voltak? Mert szerintem nem.

Sok hülye van az utakon, de ez nem attól függ, hogy ki hanyadik alkalommal ment át a vizsgán. Eddig én is teljesen balesetmentesen vezettem, de ahogy elnézem, nem rajtam fog múlni, ha egyszer mégis megtörténik. Ha valaki magasról tesz rá, hogy nem ő van egyedül az utakon, akkor lesznek balesetek. Nem akkor, ha 5. alkalommal kapja meg azt a boldogító "gratulálok, sikeres vizsgát tett" mondatot a vizsgáztatótól.

2015. jún. 19. 22:34
 18/18 A kérdező kommentje:

Látom sokan vagy nem tudnak olvasni, vagy értelmezni. én nem vagyok kitartott nő. Tanuló vagyok nulla keresettel, és kaptam ajándékba egy ilyen lehetőséget.

Annak a válaszolónak, aki szerint csak kitaláltam, hogy "nem akar egyedül levezetni ezer km-ert a párom" annak üzenem, hogy ha nem ismer sem engem, sem őt, és nem akar a kérdésemre válaszolni, felesleges a válasza. Igenis ő mondta, hogy jó lenne, ha ott lennék segítségként, ha már nem bírja.

2015. jún. 20. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!