Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak itt olyanok, akiknek a párjuk fizette a jogsiját? Ajándékba kapták tőle valamilyen alkalomra?
Soha nem voltam az az autószerelmes, a vezetés sem vonzott annyira, mondtam is a vőlegényemnek, hogy nekem ugysem lesz soha jogosítványom, mert sosem lesz elég pénzem rá (tudom, hogy ügyetlen vagyok, és tudtam, hogy nagyon sokat kell gyakorolnom majd, hogy sikeres vizsgát tegyek.. )
Erre karácsonykor átadott jelképesen egy jogsi tartót, hogy tőle akkor ezt kapom karácsonyra, mert nyáron szükségem lesz rá ha összeköltözünk munka, meg hasonlók miatt. Kezdetben örültem is neki, a kresz, és az elsősegély vizsgák nagyon könnyen megvoltak, de amikor mondtam a páromnak, hogy nem lesz elég 30 óra de be vagyok már jelentve vizsgára (a párom sürgetett, hogy minél hamarabb meglegyen), és két hetem van felkészülni, és kellene még pénz rá, kicsit kenődött a szája... 2 hét alatt még 7x voltam vezetni, de a vizsgán a nagy stressz miatt így is megbuktam. Amikor ez elmondtam a páromnak, nem mondanám, hogy mérges volt, de éreztem rajta erősen a feszültséget. Főleg amikor megtudta, hogy ez plusszba mennyi pénzbe fog kerülni. Burkoltan, de most engem okol, hogy nem tudja újítgatni az autóját, mert nekem "kell" pénzt adnia, hogy megpróbáljam még egyszer, és hogy felkészüljek rá.
Persze meg szeretném csinálni, ha már idáig eljutottam, de borzasztó frusztráló, hogy érzem, hogy egyáltalán nem szivesen áldoz már rám, és érzem, hogy nagyot csalódott, mert nem sikerült elsőre. Most mindig csak azt mondja, hogy számoljam ki pontosan, hogy mennyi pénzt kell adnia nekem, hogy mindent újra tudjon tervezni amit akart... Ez nagyon kellemetlen...
Soha senki nem áldozott még rám ennyit, és rossz érzés, hogy kezdeti ajándék hangulatból kezdem nyűgnek érezni magam...
Volt valaki hasonló helyzetben? Volt akinek másodszorra sem sikerült? Vagy mit csináltatok ilyenkor?
Eléggé padlón vagyok a bukás miatt, aztán még a pénzügyi teher amivel okolva vagyok sem a legkellemesebb..
L21
Ha leszopsz, tőlem meg egy autót kapsz.
Jól gondold át.
8F
Vannak szép piros kocsijaim is, amit szét lehet szedni és robotot csinálni belőle.
A kellemetlen szerintem az, hogy baromi korán kezded a kitartottságot a 21 éves fejeddel.
Minek a jogsi pl annak aki nem tud azonnal kocsira ülni? megtudod mondani? Meg van a kocsid? vagy a jogsi csak arra kell, hogy a zsebedbe legyen? aztán amikor rá leszel kényszerülve, hogy vezess, mert egy olyan élethelyzetbe találod magad, hogy nem lesz más választásod, akkor meg szana szét fogod törni a kocsit? mert azt se fogod tudni, hogy mi a fék, meg a kuplunk, meg a rückverz?
A bukás miatt ne legyél padlón, elsőre engem is meghúztak(férfiként, úgy, hogy volt már előtte motorra jogsim), előfordul, a pánik nem sokat segít. Gyakorolj, legközelebb összejön.
A "minek jogsi kocsi nélkül" kérdésre; nem minden családban van több autó, ennyi erővel miért nem adja le mindenki a jogsiját, aki nem vezet? Marhaság. Jobb, ha vezet az ember, de 10 év után is vissza lehet ülni a kocsiba, egy gyerek is simán megtanul vezetni, nem ugyanaz, mint egy pilótajogsi.
Nem fogadnám el. Az én jogsim kb 160 ezer Ft volt úgy, hogy mindenből elsőre átmentem, és az elsősegélyt nem kellett megcsinálnom, és +10 órát vettem vizsga előtt.
Ha ilyen értékben kaptál karácsonyra ajándékot, kíváncsi lennék hogy ő mit kapott tőled.
Szerintem ha már elfogadtad, úgy lett volna helyes, ha nem sikerül elsőre a vizsga, akkor te fizeted az extra költségeket, és nem tőle kérsz még ezen felül pénzt.
Nem gondolom magam kitartottnak. A másik pedig, hogy májusban végeztem az iskolával, nem is lett volna időm dolgozni és pénzt keresni. A szüleim pedig sosem segítettek volna benne, még így sem segítenek, csak kölcsön adnak, amíg a barátom haza nem jön.
Azzal pedig hogy jogsit 'ad ajándékba" a saját dolgát is szerette volna megkönnyíteni, mivel kiköltözünk külföldre a nyár végén, nem szeretné egyedül végig vezetni az utat.
Azt is csak mellékesen jegyzem meg, hogy már simán elközlekedek bárhol, tökéletesen pakolok, csak a vizsgadrukk.
A lefulladáson kívül volt egy sávelhagyásom, ami pontot tett az i-re.
A szüleid nem segítenek, vagy ha igen, az is csak kölcsön?
Az komoly.
Szép szülők.-.-
*Azzal pedig hogy jogsit 'ad ajándékba" a saját dolgát is szerette volna megkönnyíteni, mivel kiköltözünk külföldre a nyár végén, nem szeretné egyedül végig vezetni az utat.
Ez is tuti a te szöveged, és nem a fazoné, már csak azért is, mert aki vezet, napi szinten annak eszébe sincs a volánt átadni nemzetközi pályán egy rutintalan kezdőnek, ott ahol 150-200-al mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!