Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem döntés előtt állok, mégse tudom mi lenne a helyes (? )
Majdnem 20 éves srác vagyok. Van egy barátnőm, nagyon szép és szeretem is, velem majdnem egyidős. Viszont rendkívül hisztis (vannak ilyen rohamai, pszichiáter is kezelte már). Sokak szerint össze se illünk, mert anyagi különbségeink is vannak erősen az ő javára. Egyébként azért jöttünk össze, mert sokat lelkiztem vele egy rossz időszakában bármi hátsó szándék nélkül, aztán többet akart.
Szóval megismertem még tavaly egy viszonylag közellakó lányt, aki a közös baráti társaságunk része. Róla azt kell tudni, hogy nagyon rendes, kicsit fiúsabb és sokkal racionálisabban gondolkodik (nem az érzelmei vezérlik, mint a barátnőm). Nagyon jó barátok vagyunk, sokszor ő lát el párkapcsolati tanáccsal vagy a barátnőm hisztis időszakában vele beszélgetek.
Habár többször furán viselkedett velem. Neki is vannak gondjai és apró gesztusokkal segítettem ha gondja volt és olyankor nagyon erősen megölelt. No meg állandóan jelzi, hogy szingli, ha a társaságban vagyunk.
Érdekesnek találtam, de egyre jobban eltűnt mostanában a közeledése. Ismerem a legjobb barátnőjét is és nemrég megkérdeztem, hogy mi van vele, miért húzódik vissza, erre csak rám ordított indulatosan, hogy "Hát nem látod, hogy szerelmes beléd, te marha?" - majd mikor magyarázatot szerettem volna kérni, hogy ezt honnan veszi kirakott.
Azt hiszem igaza van és én is elbizonytalanodtam.
Maradnátok-e egy néha (havonta kb. 10 nap) hisztis, gyönyörű, nem nagyképű, de sokak szerint nem hozzám illő lánnyal vagy inkább megpróbálnátok egy kedves, okos, racionális, kicsit fiúsabb lánnyal, akivel jóban vagytok és érez irántatok valamit? Mellesleg ő se néz ki rosszul számomra, csak neki sincs önbizalma (ahogy barátnőmnek sem amúgy).
Nem a szépségen volt a hangsúly. Szeretem a barátnőm, jó vele programokat tölteni, csak annyian akarnak lebeszélni… mert habár elmondása szerint, ha egyszer összeköltöznénk lemondana a nagy költekezéséről, sokak szerint erre képtelen lenne és elásom magam egy pénzéhes r* mellett. Szerintem ez nem így lenne, de nem szólok bele, mert nem hallgatják meg az én véleményem.
Igazából a másik lány érzései elől se zárkózom el. Csak nem tudom megérné-e feladni a kapcsolatot emiatt. Mert olykor tényleg kiállhatatlan a barátnőm viselkedése, persze bocsánatot kér utólag, de sokszor úgy érzem vele magam, hogy csak egy figura vagyok neki és ő akar az irányításmániájával parancsolgatni.
A külsőt pedig úgy értettem, hogy a barátnőm pont az ideáljaim közé tartozik, akik bejönnek: magas, szőkésbarna, kék szemű, vékony lány
A másik pedig nem, mégis tetszik külsőre. Ő fekete hajú és sportos testalkatú. És bár hiába nem az esetem ez a külső, ő megfogott.
Az a baj, hogy a barátnődben főleg a külseje vonz téged, ahogy írod... és az hosszútávon nem elég, és talán pont ez a te problémád.
Szerintem szakíts akkor, ha úgy érzed, ennek nincs jövője, de ne azért tedd, hogy összegyere a másik lánnyal, mert az szerelmes beléd...
Inkább várj kicsit, ismerd meg jobban a másik lányt, de ismerkedj másokkal is, én ezt tanácsolnám.
Nagyon jól rámutatott a többi hozzászóló a problémára: Nem arról van szó, hogy szerelmes vagy egy lányba, és problémáitok vannak. Sem nem arról, hogy nem vagy szerelmes már, és beleszerettél ebbe az új lányba.
Hanem semelyik lány irányában nem táplálsz különösebb érzelmeket, és azt latolgatod, hogy melyikük "érné meg jobban". Ez a tárgyiasító hozzáállás finoman szólva gáz, de inkább szomorú.
Lehet a hisztis barátnőd is lecserélné téged hipphopp egy jobb partira...
"Van egy barátnőm, nagyon szép és szeretem is"
" hisztis, gyönyörű"
én nem látom ebben az esetben a szerethető belső értékeket csak a külsejét méltatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!