Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg önzőség? (egyedül utazás)
Adott egy másfél éves párkapcsolat. A női fél tudja, hogy nekem egy nagy álmom egy utazás az USA-ba (kalifornia). Erre már anyagilag meg is nyílt a lehetőségem (ill. egy barátom is vevő lenne rá, hogy menjünk). A barátnőmnek jelenleg nincsen olyan anyagi helyzetben, hogy a közeljövőben (2-3 év min.) utazzon ilyen messzire. Mindenesetre mostanában visszatérő vita az, hogy én nem képzeltem őt magam mellé ehhez az álmomhoz, és ez azt jelenti, hogy önző vagyok és csak magamra gondolok. Illetve hogy nem az az álmom, hogy VELE éljem át ezt a régi vágyam és VELE menjek, és nekem *****jól megfelel az is, hogy elmegyek akár egymagam. Azt hogy én terveztem menni idén, nem mertem elmondani neki még - persze gondoltam, hogy elmondnom h vmikor ősszel mennék, mivel nem hittem, hogy ebből probléma fog adódni -de mintha gondolatolvasó lenne, ő hozta fel kicsit provokatívan már többször is, hogy amúgy csak magamat képzelem ebbe az utazásba (itt nem konkrétan az idei utazási tervemre gondolt, hanem egyáltalán) vagy őt is? És emiatt (is) kapom rendszeresen az önző / csak magamra gondolok jelzőket. Jelenleg az utazás csak terv szintjén van, pénzem/szabim van rá, viszont erősen úgy fest, hogy ha én ezzel előjönnék, akkor ő szakítani akarna majd velem.
Mi a véleményetek, önző ettől az ember? Igyekeztem nem elfogultan fogalmazni a kérdést, amennyire lehetett. Nők véleményére nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy kort/nemet írjatok. Köszi!
2 dolog még:
-Ezt a 2-3 évet csak kb-ra írtam, valószínű több is. Nem mondtam neki h "nem várok rád 3 évet, mennék most", illetve, azt se várja el ő hogy én fizessem ki neki az utat (azt viszont elvárná, hogy ne 50-50% legyen a költségeloszlás).
-megkérdeztem h akkor ő is elkezd gyűjteni az útra (mert nyilván én már nagyon mennék a közeljövőben, nyilván 3 évet várnék vele, de 10-et nem), amire azt mondta h neki nem ez az elsődleges célja
Akkor az a baj, hogy nem egyeznek a tervek. Így már sokkal világosabb!
Akkor le kell ülni és komolyan megbeszélni, hogy ki mit akar.
Mi lenne ha ezt mondanád neki, hogy te akarod, hogy veled menjen mert te nagyon szeretnéd ez a dolgot, de őt is. Viszont ha ő később se áldozna erre, akkor nem jutsz ki vele, de ha nélküle mennél, megharagszik. Javasoljon erre egy jó megoldást, hogy te is meg ő is jól járjon és harag se legyen belőle.
Érthető, hogy részese akar lenni, szeret. DE!
most úgy alakult, hogy a saját álmod (ami neki max egy túristaút lehet) saját magad éld meg és saját magadnak megalkottad a lehetőséget. Ezt el kell fogadnia neki és támogatni abban (pl otthon marad, fenntartja a lakást stb.)
Nem k*rvázni mész gondolom. Amúgy irigyellek, nekem is egyik álmom pont ez.:) Én mennék nélküle is.
Nem olvastam végig az összes választ, de ez a nő nekem nagyon önzőnek tűnik!
1. Ha régi, nagy álmod, és végre megvalósulhat, örülnie kellene neki, nem rádakaszkodni, pláne, hogy pénze sincs rá.
2. El kéne fogadnia, hogy nem csak ő létezik az életedben, hanem a barátok is, akik közül egyikkel mennél.
Nálunk éppen hasonló volt most a helyzet, ráadásul imádok utazni, de ha nem tudok épp elmenni, akkor ez van, kicsit szomorúan, de elfogadtam. Minek tartanám vissza egy álmától magam miatt?? Egy pár nem a visszatartó, hanem a támogató erő.
egyáltalán nem önző hogy megvalósítod az álmod...
persze a legtöbb ember azzal menne szivesen új helyre aki mellett jól/biztonságban érzi magát.
de az is evidens, hogy ne te pénzeld a barátnőd utazását, főleg ha nincs miből.
viszont..sanszos hogy új ország..új nők. ha egy amcsi csajjal se fekszel le csodálkozni fogok.
Szerintem sem vagy önző! Neked ez egy régi álmod volt, amibe bele csöppent 1,5 éve a barátnőd. És mivel szereted nyilván vele mennél, ha lenne rá pénze. Viszont 1,5 év elég kevés együttlét ahhoz, hogy te még neki is kuporgasd a pénzed. És azt is meg tudom érteni, hogy a barátnődnek meg mások a tervei, de akkor meg ne ragaszkodjon ahhoz, hogy veled menjen! Hiába mondja azt, hogy nem veled akarja kifizettetni az egész utat, de ha nem tesz félre és nem erre akarja költeni, de mégsem engedne egyedül ill. barátokkal akkor meg mégis hogy gondolta? A válasz egyszerű... titokban mégis arra vár, hogy a te pénzeden menjetek el. Ez eléggé anyagias hozzáállás és kérdéses a barátnőd őszinte szerelme is.
Emellett tapasztalatból mondom neked, hogy egy ilyen friss kapcsolatot ne kapcsolj össze egy ilyen komoly álmod beteljesüléséhez. Majd, ha szakítotok akkor is ilyen lelkesen nézegetnéd a kint készült közös képeidet? Gondold végig ő rá is emlékezni fogsz mindig, amikor eszedbe jut a csodás utazás eseményei! És megértem az utazásos álmodat, mivel én is épp egy ilyen álmot fogok beteljesíteni ebben az évben csak Ázsiában. :) 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!