Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom "kifejezetten" konfliktuskerülő?
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Én nem igazán szoktam hisztizni. Általában a problémákat higgadtan közlöm és próbálok közös megegyezésre jutni.
De a jelenlegi párom nagyon nyugis ember. Ő a legapróbb hétköznapi problémát (amik szerintem néha elkerülhetetlenek a kapcsolatokban) is óriási traumaként kezeli, "úristen megint veszekszünk", "te jó ég megint csak a felesleges feszültséged generálod", "jaj ne megint vitatkozni akar a szerelmem apróságokon". Ő soha semmi problémáról nem szivesen beszél meg, pedig a kapcsolat alapja a jó kommunikáció. És szó sincs vitáról, csupán egyszerű, világos mondatokban közlöm vele, ha valami engem nagyon zavar, és szeretném ha találnánk közös megoldást. Mindig finoman közlöm vele a problémákat, sohasem ordibálok vele. Neki ez is "sok".
Néha azt érzem, hogy az lenne a leghelyesebb, ha magamba fojtanám a problémákat, mert akkor sohasem lenne szomorú miattam a párom. De ez butaság, mert fontos a kommunikáció, az az alapja mindennek. Apró kis dolgokról van szó, amiket ha nem beszélünk meg, úgy érzem idővel felemésztenék a kapcsolatunkat..
Az tény, hogy én bátrabban merem felhozni a problémákat illetve gyakrabban is hozom fel (heti 1-2x), de ezek megoldható és nem nagy problémák.
Hogy lehet ezt a helyzetet megoldani?
sehogy. a barátod nem a konfliktusokat kerüli , hanem a veled való kommunikációt - a leírtak szerint.
újra kell értékelned a kapcsolatodat!
Hát az én barátom is ilyen,három éve vagyunk együtt. Először hidd el,én is ilyen higgadt voltam,majd idegbeteggé váltam,mert ő is kerülte a konfliktust. Kapott pár ultimátumot(szépen közölve),hogy vagy változtat,vagy vége,mert nekem erre szükségem van,és lássa be,az,hogy valamit kerül,még nem megoldás.
Szóval szerintem mindketten változtassatok.
Ugyanakkor lazább lettem,próbálom a legtöbb dolgot magamban elrendezni,elgondolkodni,és ilyenkor sokszor rájövök,hogy ezt meg azt tényleg felesleges közölnöm.n
szomszéd néni válaszával értek egyet. vagy meg tudjátok beszélni amit meg kell vagy hagyjátok egymást. de ahhoz az kell hogy ő is akarja. érdekes lenne ha minden ember a csónakban másfele evezne, hova jutnának el a végén?
sajnos nekem is ezért ért véget a kapcsolatom, pontosan ilyen volt a barátnőm és az nem megoldás, hogy saját magadba tartod, ezzel többt ártasz mint használnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!