Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Édesanyám szerepét vetítem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Édesanyám szerepét vetítem a kapcsolatomba, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos Anyukám egy depressziós, alkoholista ember.

Nem túlzás, ha azt mondom, lelkileg terrorba tartott minket. Minden nap arra jöttem haza 15 évesen az iskolából, hogy részeg, hány, a műfogsorát nekem kellett a szájába tennem, összeesett, az ágyhoz kellett vonszolnom, bevérzett az orra, alatta volt a vértócsa, stb.

Egy idő után összeomlottam, úgy éreztem, az én gyerekvilágomnak annyi lett, már az öngyilkosságot fontolgattam amikor jött a jelenlegi párom. Külsőre nem vonzott, de a személyisége megfogott, és azt éreztem ő az egyetlen kiút. 3 éve vagyok együtt, de viccelek azzal, ha azt mondom, hogy kb. az egész kapcsolat részemről az érzelmeim bizonytalanságán alapul. Nem tudom eldönteni, hogy szeretem-e, vagy pedig ANyukám miatt vagyok vele. A párom mellett rengeteget változtam rossz irányba, mások szerint egyaránt, pánikbeteg lettem, stb.

Egyszer megpróbáltuk a szakítást, hogy külön utakon járni, de aznap olyan rosszul lettem, hogy nem tudtam elhagyni. Azóta is együtt vagyunk. A helyzet rengeteget javult a kapcsolatban, itthon is, ha Isten úgy akarja még ezévben megoldódik az édesanyámmal való gond.

Jártam pszichológusokhoz is, mind azt mondta, hogy ez a hatalmas lelki kötődés a párom iránt azért van, mert az anyukám általi biztonságérzetet vetítem rá. Tehát nem párként, hanem "Anyaként" tekintek a barátomra.

Szerintetek merjek ilyen helyzetben belevágni a szakításba, vagy várjam meg, míg az anyukámmal való helyzet megoldódik?

A probléma azért merült fel bennem, mert ha a párommal találkoznom kell, akkor sírnom kell, görcsbe van a gyomrom, először nem is vágyom a közelségére.

Ha viszont nála vagyok, utána már jobb a helyzet, akkor meg már szakítani nem akarok, ha összeveszünk akkor egész nap kivagyok, fogyok, hányingerem van és pánikroham.

Mi a kiút ebből?

19/L. Aki volt így, és tud biztatót írni, kérem írjon.

2015. febr. 10. 21:44
 1/4 A kérdező kommentje:
De nem viccelek azzal*
2015. febr. 10. 21:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Instabil a talaj a talpad alatt. Mindenképpen csak akkor szakíts a barátoddal, ha van 1-2 jó barátod, akik mindig melletted állnak. Ha ilyen nincs, akkor nagyon nehéz lenne egyedül, támasz nélkül. A pszichológusoknak igazuk lehet, de megoldást is kínáltak, vagy csak okoskodtak? A kettő más. Remélhetőleg rendeződés alatt azt érted, hogy anyukád elvonó révén leszokik az alkoholról, és normalizálódik a viszonyotok emiatt. A párodat nem szereted szerelemmel, ez nyilvánvaló. Ha szeretnéd, nem lenne görcsben a gyomrod, nem sírnál, amikor találkoztok. Rendezd anyuddal a viszonyt, aztán helyezd új alapokra az életedet, lehetőleg egyenlőre egyedülállóként.
2015. febr. 10. 21:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszodat!

Anyukám helyzete sajnos nem úgy fog rendeződni, de már nem fog kelleni néznem amit csinál. Hiába próbáltunk meg mindent, nem hajlandó semmit tenni ez ellen, sőt.

Ez, hogy alkoholista még csak a "jobbik" helyzet.

A barátaimmal mind megromlott a párom miatt a kapcsolatom, meg a rossz korszakom miatt. Mindegyik inkább kihasznál, lelki szemetes vagyok.

A pszichológusok azt a megoldást kínálták, hogy fel kell építenem az önbizalmam, önbecsülésem, amin rajta vagyok, csakhát nem rövid folyamat.

Viszont akkor megpróbálom kezdetnek emellett, hogy új barátokat szerzek, hátha. :)

2015. febr. 10. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen. Értem, azt hiszem értem, mire gondolsz anyukáddal kapcsolatosan. Nos, nem csalódtam a pszichológusokban...építsd fel magad, meg az önbizalmad. Üres dumát nyomnak, semmi konkrét gyakorlatot. Ha érdekelnek önismereti könyvek, önfejlesztő írások, írj rám. Azokban konkrét gyakorlatok vannak, mit hogyan érdemes ilyen helyzetben csinálni.

Nos, ne hagyd magad! Meg kell tanulnod nemet mondani a barátaidnak, apropó, miféle barátok azok, akik ilyen helyzetben, meg amúgy is lelki szemetesnek használnak? Én jobban körülnéznék a baráti körömben is, hogy ki az, akire lehet számítani örömben-bánatban, és takarítást végeznék, ki az, aki csak akkor keres meg, ha elmondhatja a baját nekem, és kihasználhat.

Az igaz lehet, és hasznos is, ha új embereket ismersz meg. Biztosan van valami, ami érdekel, hobbiként. Érdemes lenne utánanézni, hogy a lakóhelyeden/tartózkodási helyeden miféle közösségbe tudnál csatlakozni :)

2015. febr. 10. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!