Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanál a pároddal csak azért, mert nem szeretne gyereket?
Másfél éve vagyunk együtt a párommal, minden tökéletesen működik, ezer százalékig biztosak vagyunk egymásban. Az egyetlen eltérés, hogy én szeretnék majd egyszer gyereket, ő pedig nem (tudom, hogy nem fog változni a véleménye).
Kicsit el vagyok keseredv, nem is hiszem, hogy emiatt el tudnám hagyni, de később biztosan bántana, hogy nem teljesítem egy életcélom.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
20L
Akár szakíthatsz is, mert te ugyanolyan boldogtalan lennél, ha nem lenne gyereked, mint amennyire szenvedne ő, ha ráerőltetnéd.
Amelyik válaszoló meg azt írta, hogy "úgysem tudná nem szeretni a gyerekét" az ébredjen már fel! Ez nem így működik.
Én ismerek egy olyan 50éves nőt aki ugyan ebbe a szitu volt fiatal korában.Ott még hozzájött hogy egyetemre járt és tovább képezte magát folyamatosan,úgyhogy ideje sem lett volna gyerekre.Meg is lett a gyümölcse. Vezető beosztás,nyaralás 3hét Thai-föld vagy Bora-bora. "Kiszalad" Kanadába egy 2hétre meg ilyenek.Most viszont az anyja haldoklik,a palija meg tavaly elhunyt valami gyors lefolyású rákban62évesen. Ő mondta azt hogy "Minden földi jóról lemondanék, ha lehetne gyermekem!"
Az Én véleményem szerint aki nem akar gyereket az saját magát szereti a legjobban.Túl önző,túl nagy az egója ahhoz hogy gyereke legyen.
Persze hogy igen! Hiszen az élet egyik legfontosabb dolgával kapcsolatban nem egyezik a véleményünk, ráadásul úgy, hogy emiatt valamelyikünk egyik legfőbb vágya beteljesületlen marad.
Talán összejönnék olyan nővel, aki nem akar gyereket, de nem sokáig tudnék megmaradni mellette.
"Az Én véleményem szerint aki nem akar gyereket az saját magát szereti a legjobban.Túl önző,túl nagy az egója ahhoz hogy gyereke legyen."
Aham, érdekes. És mi van azokkal, akik megszülik, mert csak azt látják, hogy egy kisbaba jaj, de édes, aztán idegbetegek lesznek és idegbeteggé teszik a gyereket is, mert nem alkalmasak a gyereknevelésre? Akik a segélyért szülnek egy csomót? Akik azért szülnek, mert azt hiszik, egy gyerekkel majd maguk mellé láncolhatják a párjukat? Akik azért szülnek, mert nekik gyerek kell, de nem veszik figyelembe, hogy anyagilag a semmire "majd lesz valahogy" alapon nem lenne szabad bevállalni, mert nincs joguk születésétől nélkülözésre ítélni
egy embert? Sokkal nagyobb önzés felelőtlenül szülni, mint nem vállalni gyereket, csak nézz bele a bűnügyi hírekbe, ha nem érted, amit itt most leírtam..
Az ötvenes ismerősödnek meg ajánlom figyelmébe mondjuk az anyósomat; két gyereke külföldön, a harmadik évek óta nem áll vele szóba. Csak azért szülni, mert majd idős korára ne legyen egyedül, jó nagy baromság.
Szerintem ha ilyen tökéletesen működik akkor boldogok lehettek gyerek nélkül is. De ha téged boldogtalanná tenne, hogy nincs gyereked akkor az rámehet a kapcsolatra.
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy elég lenne e csak a párod a boldogságodhoz, vagy számodra nélkülözhetetlen a gyerek?
"Az Én véleményem szerint aki nem akar gyereket az saját magát szereti a legjobban.Túl önző,túl nagy az egója ahhoz hogy gyereke legyen."
A fenti komment írójának üzenem, hogy az sem jobb ha valaki annyi gyereket szül amit képtelen eltartani. Én például egyáltalán nem vagyok sem önző, sem nagy egójú, mindig másokat helyezek előtérbe(ez sem túl jó tulajdonság), csak egyszerűen nem szeretem a kisgyerekeket. Szerintem ettől nem kevesebb emberileg senki sem.
Egyébként valószínűleg én is be fogok vállalni egyet mert a párom nagyon szeretne. A kedves kérdezőtől kérdezném, hogy a párod érted sem vállalna gyereket, ez számára boldogtalanság lenne? Nem szeretne/bírna együtt élni egy gyerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!