Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondoljátok azt, hogy az újrakezdés feltétlenül kudarc? Van olyan ember, akivel újrakezdenéd?
Sokszor olvasom, hogy felmelegítve csak a káposzta jó. Szerintem igenis van olyan helyzet, amikor megérheti újrakezdeni, amikor két ember nagyon szereti egymást, akkor igenis helyre lehet hozni a kapcsolatot. (nyilván nem bántalmazás meg ilyesmi)
Igaz, ez kompromisszumot és változást követel.
egyikkel alakulgatott,de ugyanígy vert át,mint anno előtte.:D még jó,hogy nem bonyolódtam bele annyira
nem, nincs olyan akivel újrakezdeném
A kérdés megválaszolásához nem ártana tudni, hány éves felekről van szó. Egy felnőtt, felelősen gondolkodó emberpár szakításának az oka, hogy együtt nem megy a szekér. Ilyen esetben hülyeség újra próbálkozni, hiszen együtt megint nem fog menni. Ha hegymenetben visszakapcsolsz alacsonyabb fokozatra, mert nem bírja a motor, amíg fel nem érsz a hegytetőre, nem érdemes a nagyobb fokozatot erőltetni, igaz? Hiszen azért kapcsoltál vissza, mert nem bírta.
Más a dolog tinipár esetén, akik azt se tudják, mit akarnak. Ott még akár jól is elsülhet a dolog, még ha kevés is az esély erre.
Nem konkrét esetről kérdezek, tehát nálam nem aktuális egy ilyen téma, csupán elgondolkodtam, mivel itt az újrakezdős kérdéseknél a válaszol 95%-a az, hogy nem, soha, semmilyen esetben nem éri meg.
De szerintem van olyan eset, amikor megéri, bár nyilván legtöbbször nem, de néha megérhet egy próbát.
Megismétlem. Egy felnőtt, felelősen gondolkodó emberpár esetében hülyeség újra próbálkozni. Róluk ugyanis feltételezhető, hogy még a halódó kapcsolatban megtettek MINDENT annak megmentése érdekében. Náluk a szakítás akkor következik be, amikor minden hiábavaló.
Az újrakezdésnek az a mozgatórugója, hogy a távolság megszépíti a dolgokat. A csúf emlékek eltompulnak, a szépek felerősödnek, és az ember egy idő után nem is érti, hogy miért lett vége. Ha nem gondolkodik racionálisan, ilyenkor hajlamos a kapcsolat felmelegítésén ábrándozni.
MIquel: Alapvetően egyetértek.
A miénk mégis ellenpélda, mivel mi nem tettünk bele mindent az első alkalommal. Nekem rég nem volt senkim és nem mertem beletenni. Neki meg akkor ért véget egy katasztrofális kapcsolata. Ő sem mert beletenni. Mindketten beláttuk a hibánkat és így az újrakezdésünk óta sokkal jobb a kapcsolatunk.
10. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!