Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Depressziós lehetek, van kiút, esély a boldog jövőre vele?
Rengeteg dolog megváltozott hogy felnőtt lettem. El kellett mennem szinte azonnal dolgozni. Ahogy betöltöttem a 18at rá 2 napra lefeküdtem egy csajjal és azóta depressziósnak vélem magam. Öngyilkosságra is sokat gondoltam. Azóta viszont nem gondolok ilyenre mióta barátnőm van. De most félek ,hogy nekem annyi. Ma már odáig fajult a dolog ,hogy semmit nem érzek iránta. Úgy vélem ellenem akarja fordítani a depresszió a barátnőmet. Rengeteget vagyunk együtt de mégis egyre jobban az jön ki mintha egy idegen lenne. Ezt a depresszió okozza? Ennyire tönkre teszi az érzelmeket ? Ha kigyógyulnék belőle akkor visszajönnének az érzelmek? Ha depressziósan összejöttem vele akkor ez csak komoly lehet nem? Főleg ,hogy kitartok mellette és ő is mellettem ebben a nehéz időszakban. Mikor lehetek boldog vele újra?
Amúgy folyamatosan egyfajta üresség érzet van bennem, elégedetlenség ,örömtelenség,sokszor bevillan ,hogy nem találom a helyemet. Hozzáteszem a saját szüleim iránt sem érzek semmit. Elhagyni nem tudnám és nem is akarom . csak boldog akarok vele lenni. Van erre esély? Azt mondják minden más lesz ha elmúlik a depresszió , 100szor boldogabb leszek de nem merek ebben hinni. Nekem ez olyan hihehetetlen :( ja és akkor mikor kezdődött már 2 hónapja abba hagytam a kondit. Előtte 2 évet kondiztam kisebb nagyobb kihagyásokkal . semmihez nincs kedvem se erőm :(
Nagyon szeretném már érezni a párom iránt azt ,hogy ő a legfontosabb nekem a világon . semmi mást nem kérek . nem kell autó , gazdagság, ház vagy épp hogy ismert legyek csak ennyit akarok ,hogy vele lehessek boldog. Minden megvan egy normális kapcsolathoz kivéve ezt a szeretet dolgot nem érzem. Szerintetek szükséges érezni bármit is ha mindent megtudunk beszélni és támogatjuk egymást? Vagy csak a depresszió tompít és butít el ennyire? Kérlek szépen segítsetek. Nagyon fáj ,hogy nem tudom értékelni és élvezni a barátnőmet
Szia! Nekem pont ilyen volt az elso parom, mint te.
Elhagyott, nagyon csunyan elbant velem, nem engedte, hogy segitsek neki, hiaba konyorogtem. Ugy elbant velem, hogy honapokig en is depresszios lettem, pszichologushoz kellett jarjak.
Ha jot akarsz magadnak es a baratnondnek is, fordulj szakemberhez. A depresszio komoly dolog, teged is tonkretesz es ezzel a baratnodet is tonkreteszed.
Tapasztalat.
21/L
a depresszió nagyon terhelő a másikra nézve. nem beszélve arról, mikor a másik fél bemagyarázza, hogy azért nem becsülik őt meg, mert a szerelme depressziós.
aki szerelmes, az törődik a másikkal.
ha nem érzed magad jól a barátnőddel, szerintem nem lesz jobb. keress mást. fárasztó, tudom. de gondolj arra, miért teszed.
Azért f-sza tanácsokat adtok neki, hogy hagyja ott a barátnőjét, mert bár egyszer már ez kirángatta őt a gödörből, most nem lenne benne újra, ha szerelmes lenne.. Ez a felszínesség, amit még komolyan is osztanak és gondolnak, hogy az ehet a megoldás. A legszomorúbb, hogy ezek az emberek ezt komolyan el is hiszik, hogy ez így van. Nem jó valami- dobjuk el, még akkor is, ha egyszer neki köszönhettük azt, hogy rendbe jöttünk. Gartula. Na mindegy.
Nem vagyok pszichológus, de ez kicsit összetettebb dolog szerintem. A depresszió lehúz és ráteszi a bélyegét sokmindenre( üresség, elégedetlenség ,örömtelenség,sokszor bevillan ,hogy nem találom a helyem). Gondolom már nem friss a kapcsolatotok, régebb óta vagytok együtt, nem?
Mert ez olyan szinten ostobaság, hogy "ha szerelmes lennél akkor nem lennél újra depis", hogy ezeket olyanok írják, akiknek sem a szerelemről, sem a depresszióról nincs közük, csak osztják az észt. Ráadásul írta is, hogy ő ragaszkodik a barátnőjéhez, és azon van, hogy újra jól érezze vele magát.
Igen,a szerelem, feldob és képes lenyomni ezt a lehúzó állapotot, de ha ismerik ezen dolgok működését, akkor nyilván tudják azt is, hogy a szerelem az elején ennyire erős érzelem, amely idővel- ha tetszik, ha nem- csillapodik, mérséklődik, ennek ez a természetes folyamata, ha tetszik, ha nem. Az elején olyan csak, mint egy drog ami feldob.
Ha már mérséklődött ez az erősebb, intenzívebb érzelem, később már annyira nem tudja ez sem lekényszeríteni a depressziót szerintem, ez gondolom nem így működik. Olyan meg nincs, hogy valaki égjen a szerelem mámorában egész életében, egyszerűen nincs ilyen, ez csillapodva lesz jelen.
A fentiek miatt az én véleményem az, hogy igen, okozhatja a depressziód azt, hogy nem csak minden más, de a szerelemi életedben sem érzel nagyon most érzelmet. Miért lenne pont az kivétel?
Őszintén szólva, még nekem is voltak az évek alatt olyan rövid periódusok- érted napok, vagy egy hét kb- amikor én is éreztem ezt, az ürességet, és igen volt, hoyg a barátom irányában nem érzetem semmit.
Ez csak párszor fordult elő, de mivel volt már, utána csak azt vártam ilyenkor, hogy ez elmúljon és újra visszatérjek önmagamhoz. ÉS így is volt szerencsére.
Nem tudom mi volt ez, amikor semmit nem érzetem semmit ilyenkor, de letompulhatnak az érzelmeid ilyen szintre simán.
Ezt csak azért írtam, hogy ne a felszínt lásd, amit néhányan itt irkálnak, akik ilyet soha nem is tapasztaltak, mert az nem lenne megoldás, ha egy jó kapcsolatod van, főleg ha szeretnél is kitartani benne.
Mellesleg nem oldaná meg a problémádat a szakítás meg a másik szerelem sem, csak ideig óráig.
Elsősorban a depresszióval kellene kezdened valamit, de tényleg, kezdj el új dolgokat pl, vedd rá magad valamire, ami örömet adhat, és lassan kizökkent ebből az ürességből és akkor megszűnik valószínűleg ez is.
A szakításom csak akkor érdemes elgondolkodnod, ha akkor érzel ilyen érdektelenséget a barátnőd iránt, ha már más területeken vannak érzéseid, örömöd, érdeklődésed.
Addig ostobaság lenen és nem megoldás.
25L
16,
hálából nem jó együtt maradni valakivel.
igazad van viszont abban, hogy mi van, ha a belső üresség miatt nem érzed, hogy bárki és bármi fontos lenne?
szerintem erre a kérdező jobban tudja a választ: azt magyarázza be magának, hogy
1. nem szereti a barátnőjét, holott csak egy időre minden iránt érzéketlenné vált?
2. szeretnie kellene a barátnőjét, ezért igyekszik úgy érezni, de mivel ez nem megy, ráfogja valamire, ami kettőjükön kívül áll?
3. vagy attól depressziós, mert tényleg szabadulna, de nem érzi magát erősnek, hogy megtegye a lépéseket, amik teljesen világosak előtte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!