A vadászgörényemnek feltehetően daganata van. Van esély a sikeres műtétre? Vagy altassam el és kíméljem meg a szenvedéstől? Szeretném ha lenne kiút, nagyon a szívemhez nőtt.
"A leggyakoribb típusa a hízósejtes daganat (mastocytoma). Ezek a daganatok általában szőrtelen szemölcsként tűnnek fel, melyek mérete a gombostűfejnyitől a másfél centis átmérőjűig terjedhet. Lehetnek göröngyösek vagy simák, és általában a színük megegyezik a bőr színével. Ezek a szemölcsök általában elfekélyesednek (véreznek, kisebesednek és beforrnak) újra és újra. A fekélyesedés abból ered, hogy a görény kivakarja a daganatot. A hízósejtes daganat jelentkezhet egyedi vagy csoportos formában is. A tapasztalatok szerint a legtöbb hízósejtes daganat jóindulatú. Mivel gyorsan elterjednek, és nem mindegyik jóindulatú, ne csak nézd és várd, hogy majd magától elmúlik, mutasd meg állatorvosnak. Javallott a daganatok sebészeti eltávolítása."
"A faggyúmirigy daganat a második leggyakoribb bőrdaganat a görényeknél. Ezek a daganatok általában sötét rózsaszínűek, puhák és nagyon gyorsan nőnek. Ezek a tumorok leggyakrabban az idősebb, illetve a nőstény görényeken tűnnek fel. Mivel ezek a tumorok gyakran válnak rosszindulatúvá, ezért a sebészeti eltávolításuk a leghatékonyabb beavatkozás."
Ilyen információkat találtam neten. Inkább az elsőre mondanám hogy olyanok a tünetek pl a kivakarásra-hegesedésre értve.
Kérlek olvassátok el és írjátok le mit gondoltok, ha vannak tapasztalatok azt is. Nagyon fontos nekem.
Köszönöm.
Attól függ, hogy hol van, és, hogy mekkora. Ha nagyon áttétes, esélytelen megműteni, én cicával jártam így, a szügyénél vettem észre, de mint kiderült, végig mindkét mellső lábában ott volt már áttétesen :(
De szóval ha még kicsi a daganat, és nem áttétes, akkor van esély rá, hogy kikapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!