Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon rosszul érzem magam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon rosszul érzem magam amiatt, hogy a barátnőm okosabb mint én. Ismeri valaki ezt az érzést? Hülyeség ezen gondolkozni?

Figyelt kérdés
Biztosan az is hozzátesz, hogy ugyan van diplomám, nem értelmiségi munkát végzek. Egyszerű emberek közt vagyok egész nap, nem kell használnom a fejem. Ő nagyon művelt, és vág az esze is, és nem csak a tanulmányi eredményeiből tudom, hogy okosabb, mint én, mert sokkal hamarabb rájön összefüggésekre, és csomószor ő magyarázza nekem a dolgokat. Nekem ez nagyon rossz, és mikor megemlítettem neki, kb kinevetett, hogy tényleg buta vagyok, ha ilyeneken gondolkozom, meg hogy ez hülyeség és ő nem érzi. Van valami tanács ezzel kapcsolatban? Voltatok már ilyen helyzetben?
2014. dec. 9. 13:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

És? Nem biztos hogy butább vagy. Van olyan szaki akinek 8 általánosa van mégis bölcsebb mint egy diplomás. Néha.

De egy csomó ember van aki szinte nulla paprral keres többé-kevésbé ó pénzeket... Miért kellene ezt szégyellni?

Akkor gond ez ha a csajod fennhéjázó, sértő stílusban közli veled, hogy "hülye vagy én meg az okos"

2014. dec. 9. 13:23
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Valóban hülyeség. Most mi van akkor, ha okosabb? Semmi!
2014. dec. 9. 13:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nem feltétlen kell okosabbnak lenned mint a barátnőd...sérti az egód és a büszkeséged, hogy okosabb mint te...hidd el sok lány okosabb mint te...ezt el kell fogadni...attól még ugyanúgy szerethet és te is szeretheted, mert okosabb...
2014. dec. 9. 13:24
 4/12 anonim válasza:
19%
Érdekes tapasztalok, nekem még nem találkoztam nálam okosabb emberrel.
2014. dec. 9. 13:25
 5/12 anonim ***** válasza:
16%

Diploma s okosság közt nincs összefüggés.

Ne zavarjon. Kis agy különbség mindig lesz te s párod közt.

2014. dec. 9. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Basszus, elírtam. Máshogy akartam eredetileg megfogalmazni. De ciki. :/
2014. dec. 9. 13:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Jaa

Párom 4 nyelven beszél. Abból 3-on folyékonyan. Érettségije van és mester vizsgája a szakmájából.

Én meg 2 nyelvnek a felszínét kapirgászom és van egy szakmám, amivel nem tudok elhelyezkedni.

Plusz, ő ért az én szakmámhoz is, míg én nem az övéhez.

Én próbálok mással kompenzálni.

Ki veszem a kezéből az intézni valókat, teljesen én irányítom a háztartást. Amit lehet megtanulok tőle, hogy tudjam én is csinálni.

És sokat olvasok olyan témákban, amik őt nem érdeklik, de engem igen. Így alkotunk ketten egy egészet.

Én is butának érzem magam mellette. (főként lustának is, olyankor inkább szégyellem magam), de ő mindig bíztat.

2014. dec. 9. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha ez benned felmerült, akkor szakítsd meg a kapcsolatot, mert ebből jó nem sül ki hosszabb távra. Annyi jó van csak benne, hogy ráeszméltél arra, hogy nehezebb felfogóképességed van. Sok hasonló kapcsolatban ugyanis a nő szokott megalázkodni és úgy csinál, mintha ő lenne a hülyébb.
2014. dec. 9. 13:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az sokkal nagyobb probléma, hogy ilyen hülyeségen gondolkozol...mert nem az fogja megmérgezni a kapcsolatot, hogy butább vagy bizonyos téren hanem az, hogy téged ez zavar és ettől máshogy viselkedsz...vannak olyan dolgok amikhez te értesz ő nem...nem kell feltétlen a nőnek butábbnak lenni...miért nem nézed a jó oldalát? hogy milyen okos és szép barátnőd van...
2014. dec. 9. 13:38
 10/12 anonim válasza:
100%

Szerintem nem így kell megközelíteni a kérdést! Mindenki ért valamihez, és ahogyan előttem is írták, ne a diploma legyen a mérvadó.

Pl. apukámnak még érettségije sincs, de mindig úgy elcsodálkozom azon, hogy a műszaki dolgokat hogyan érti - szerintem fizikából is tök okos, és hogyan tudja megcsinálni az autót, hogyan tud saját maga elkészíteni ezt-azt. Ahhoz nem ért, amihez én, de nem is kell, hogy értsen. Én sem nagyon konyítok ahhoz, amit ő tud. Elmagyarázzuk egymásnak, ha kell, vagy csak egyszerűen megcsináljuk egymásnak, amit kér.

Szerintem mindenkiben van olyan dolog, amihez a párja kevésbé ért, de azért vagytok, hogy kiegészítsétek egymást. Nem szabad így gondolkodni. (Ugyanakkor bennem pont az merül fel, amit a kérdező mond, és ezért még óvatosabb leszek: nekem doktori fokozatom van, és mindig attól félek, hogy ez elijeszti a pasikat, gondolván, hogy biztosan nagyon okos vagyok...)

2014. dec. 9. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!