Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mást is zavar ez a jelenség? (Leginkább párkapcsolati tekintetben)
Jelenleg nincs kapcsolatom. De amire gondolok, na olyat nem is szeretnék.
Gyűlölöm, mikor egy "férfi" többnek képzeli magát, nem hajlandó egyenrangú/egyenjogú partnerként tekinteni a párjára.
Magának megenged olyan dolgokat, amiért a másikat elítéli.
(Megcsalás, kimaradozás, haverozás, alkoholizálás, stb.)
Otthon nem segít semmit, minden a nőre hárul.
És az ágyban is csak elvár mindent, mert az neki jár, de nem ad semmit cserébe.
És a lényeg, amiért kiírtam:
Ami nekem a leginkább ba...a a szemem, azok a szolgalelkű NŐK, akiknek sír a szája ugyan, de mégis szívesen játsszák az áldozat szerepét, és képesek így élni.
Oké, néha panaszkodnak, de valamiért mégis jó nekik.
Ettől undorodom tulajdonképpen, mert pontosan ők azok, akik miatt a pasik ezt megengedik maguknak.
Mert van rá vevő.
És a normális, egyéniséggel rendelkező nőkkel is megpróbálnának így bánni, azt néznek nagyot, vérig vannak sértve, ha ez nem jön össze.
#9, ha nálatok ez működik, oké.
Csakhogy, főleg nőknek, gyakran egyáltalán nem kielégítő a hagyományos felállás (szerintem teljes joggal), bár ezt nem mindig szokták egyből (f)elismerni, vagy nem akarnak egyedül meghalni.
A társadalom csak lassan változik.
Sok férfinak pedig nagyon kényelmes a régi rendszer, nem beszélve arról a jelenségről, amikor valaki még a hagyományos férfiértékeket is csak pofázás szinten tudja hozni.
Kérdező - hát igen, valaki tisztán láthatná, hogy amiben/lesz, az rohadtul nem lesz jó.
De sok az enyhítő körülmény, olyanok, amiket felsoroltam.
Ráadásul nehéz előre látni, milyen lesz a másik 10-20-30 év múlva, az eddigiektől teljesen eltérő helyzetekben.
#8 voltam.
11:
Nyilván hogy mindenki olyat szeretne, ami neki magának a legjobb. A nők is, a férfiak is.
Én pedig pont azt vettem észre, hogy egyre nehezebb tradicionális nemi szerepekben gondolkodó nőt találni Magyarországon (olyat, aki mondjuk olyan, mint bármelyikünknek a nagymamái voltak). Nekem is 2 év volt, miután úgy döntöttem hogy családot szeretnék, amíg találtam egy arra belül is alkalmas fiatal nőt. Azt vettem észre minél inkább vidékre kell menni és minél inkább alacsonyabb végzettségű nők között érdemes keresgélni annak, aki klasszikus feleséget szeretne.
Régen volt egy ilyen tévhitem, hogy minél tanultabb egy nő, annál jobb vele együtt is élni hosszú távon, de bár magam is több diplomás vagyok, a hasonló nőkkel nem találtam meg a közös hangot hosszú távon. És most nem arról beszélek hogy lehet vele beszélgetni művészetekről, meg ilyen hosszú távon huszadrangú dolgokról.
Ahogy tapasztalatot szereztem a nőkkel, rájöttem hogy egyre inkább az számít hosszú távon, hogy belsőre mennyire kedves, törődő, gondoskodó, szerethető természetű. Szerintem a legtöbb férfi belsőre egyszerűen csak ilyen nőre vágyik. Minden más csak nem kötelező körítés.
#13:
Lehet, hogy sok férfi erre vágyik, viszont egyre több nő érthető módon nem, vagy csak magára tukmálja/rátukmálják ezt szerepet, aztán 40-50 éves korára egy frusztrált házi sárkány lesz.
Amúgy egyetértek, hogy egyre kevesebb a nagymamáinkhoz hasonlóan hagyományos nő.
Érdekes, én most úgy vagyok vele, hogy hosszabb távon nem bírom a gondoskodó házitündér típust, aki a szeretett, nagyszerű férfi kedvéért bármit elővarázsol, saját igényeit pedig mélyen elássa. Ne istenítsenek, ne töröljék a s***em, nekem nem ezt jelenti egy kölcsönös párkapcsolat.
No, további szép napot, léptem, vár a meló.
Üdv,
#8,#11
14:
Én meg azt hittem én istenítem a nőt azzal, hogy marha sok pénzt keresek magunknak. De akkor ő engem azzal, hogy tisztán tartja a közös otthonunkat és megfőzi az ételünket?
Vagy lehet hogy nem istenítésről van szó, hanem kölcsönös tiszteletről, munkáról csak az élet más területein? Inkább ez utóbbira hajlok és az előző bekezdés meg erősen ironikus volt. Ezzel arra is rá akartam mutatni hogy a hagyományos nő sem rabszolgát, cselédet jelent a szememben.
8as álláspontja kimondottan tetszik.
Bennem nincs meg ez a "vérvonal" , hogy gondoskodni meg itthon dekkoln dekkolni és a segge alá tolni mindent, cserébe hordja haza a pénzt.... nekem ez nem fekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!