Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi tanáraim nem szeretik, ha hozzájuk érek. Próbálnak tartózkodni a fizikai kontaktustól, miközben nincs semmi hátsó szándékom. Vélemény?
Egy bizonyos mértékig mindíg is bújósabb típus voltam, kerestem a fizikai érintést minden ismerősömmel (osztálytársak/tanárok), amit csupán egy szimpla váll / kar érintéssel le is zártam magamnak. Most, hogy gimnazista vagyok egy jóideje, még mindíg nem sikerült teljesen hozzászoknom a tudathoz, hogy egyes tanáraim félreértelmezik ezeket a fizikai érintéseket, miközben nincs semmi hátsószándékom. Megértem azt is, hogy a tanár egyrészt egy tiszteletet akar magának fenntartani a diákjaival szemben, de bármi közrejátszhat.
A véleményeteket kérném ki, szerintetek a tanárok miért olyan "távolságtartóak"? 16/L
Én a férfi tanáraimhoz soha nem szoktam hozzáérni, és nem azért, mert úgy gondolnák, hogy kikezdenék velük (azért szerintem annyira ismernek, hogy tudják, nálam ez lehetetlen), csak egész egyszerűen gimiben már akárhogy is vesszük, nem olyan "kislányok" a lányok, szóval kellemetlen lehet egy férfi tanárnak. Meg eleve azzal "odatolakodsz" az intim szférájába, ami illetlenség is.
Egyébként ezt tanára válogatja, van olyan tanár, aki abszolút nem csinál ebből gondot, de olyan is van, akit szabályosan idegesít (láttam már ilyet is, olyat is, nekem is vannak olyan ismerőseim, akik néha-néha hozzáérnek a férfi tanárokhoz is).
A lényeg az, hogy tényleg szokjál le róla, mert nem lesz ez így jó. Neked is csak kellemetlen lesz, meg nekik is (ha nem is mindenkinek).
18/L
Én utálom, ha valaki hozzám ér, akihez nincs közöm. A főnököm ilyen, semmi hátsó szándéka nincs, de megőrülök tőle.
Nem a tanáraiddal van baj. Nem szeretik a fizikai kontaktust majdnemidegenekkel, és kész. Ezt tartsd tiszteletben, és ne érj hozzájuk.
Én valahogy mindig meg tudtam oldani taperolás nélkül is, hogy figyeljenek.
Én sem fogdosom a tanáraimat, pedig akárcsak te, én is az a bújós típus vagyok. :) Elég közvetlen a kapcsolatom a legtöbb tanárommal (férfiak és nők egyaránt), mert sok iskolai programban benne vagyok, és már a többséggel jól ismerjük egymást, de ennek ellenére fenntartom a távolságot (miattuk). Köztük is van olyan, akiről tudom, hogy nem lenne gond átlépni azt a bizonyos határt (pl volt már olyan, hogy az infótanáromnak (pasi) megérintettem a vállát, mert röhögtünk, de talán vele a legkevésbé hivatalos a kapcsolatom, már nem is tanít). Volt olyan, hogy iskolán kívüli programon voltam a matektanárommal, és csapatjáték volt, amiben, mikor egy csapatban voltunk, ő jött oda és tartotta a kezét, hogy adjak neki pacsit, amikor meg külön csapatban voltunk, akkor folyton egymásnak ütköztünk a játék hevében véletlenül, és majdnem fellöktük egymást, stb. Meg ezt a távolságtartást abban is látom, hogy pl. mikor ajándékot adok nekik, akkor van, aki ad puszit, és van, akinek meg sem fordul a fejében. Ezek a példák mondjuk mind férfiakról voltak. A női tanárok nőkkel szerintem közvetlenebbek, és talán épp azért, amit vki korábban írt, hogy nehogy eszébe jusson a diáknak szexuális zaklatással vádolni valamilyen helyzetben, én legalábbis erre tippelek. Általános iskolában is csak ballagás után öleltem meg és adtam puszit a tesitanáromnak (szintén pasi), pedig nagyon jóban voltunk előtte is.
Szóval szerintem figyeld ki, hogy melyik tanár az, akivel lehet közvetlenebbül viselkedni, és a "tapogatós vágyaidat" korlátozd rájuk. :) Nehogy kellemetlen helyzetbe hozd őket vagy ezáltal mindketten ciki szituba kerüljetek.
18/L
Nézd, 16 évesen azért már lehetnél annyira értelmes, hogy ezt magadtól is tudd, nem vagy már "annyira" gyerek. Amit te távolságtartásnak mondasz, az több szempontból is természetes és helyes reakció ilyenkor, a tanáraidról beszélsz.
Hiába nincs mögötte hátsó szándékod, és hiába tudnád ezt megértetni, és hiába fogadná el az adott tanár... elég, ha valaki meglátja, akár kolléga, másik tanár, vagy más osztályból egyik diák, és lazán feljelenthetik etikátlan viszonyért vagy kiskorú megrontásáért. Ez túlzásnak hangzhat, de a gond az, hogy az ilyen érintés BIZALMASNAK minősül, és kapcsolatot lehet belőle feltételezni. Hiába nem csókon vagy szexuális jellegű együttléten kapnak titeket, az ölelés vagy bizalmas érintkezés gyanúsan viszonynak hat. Onnan pedig hiába magyaráznád el, tagadásnak tűnne, egy megszédített diáklány védelmére kel annak akibe szerelmes.
Arról nem is beszélve, hogy még ha nem is a tanáraidról lenne szó, nem mindenki veszi szívesen a kéretlen érintkezést. Hetero vagyok, lányok tetszenek, de ha valaki alig pár napos ismeretséget követően taperolni kezdene, engem is irritálna, mert ez nem attól függ, amúgy tetszik-e vagy sem. Az más kérdés, hogy ez mára valahol "macho" kérdés lett. Teljesen természetesnek vesszük, ha egy lányt/nőt zavar, amikor egy frissen bemutatott ismerőse fogdosni kezdi, még ha csak a karját is vagy az arcát.
Ha viszont egy férfit zavar ugyanez, azt egyből homokosnak vagy töketlennek hívjuk.
Elmebeteg vagy. De hozzám dörgölőzhetsz is. :P
Figyelemfelkeltésre meg még mindig a vállkopogtatás van, nem a tapizás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!