Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mennyasszonyom nem akarja átvenni a nevem. Vélemények?
Teljesen elfogadható. Nem ezen fog múlni a boldogságotok.
Képzeld el, neked milyen lenne, ha egyszer csak más lenne a neved, mint amivel egész életedben azonosítottak.
Az ő neve ő él vele. Most van joga dönteni milyen nevet viseljen.
Én mondjuk felvettem kötőjellel mert összepasszolnak a vezetékneveink. De a férjem rám bízta a döntést, és ez a helyes hozzáállás a férfiak részéről.
Vedd fel te a nevét. Ha nem akarod, akkor fogadd el, hogy ő se akarja.
Jöhetnek a kövek, én se akartam felvenni a férjem nevét.
Van sajátom, nagyon szeretem és semmit se változtatnék meg benne.
Ha az érzelmeket nem nézzûk, akkor racionális oka is van amúgy, tudod mennyi időbe telik minden egyes iraton átírattatni a nevét?! Hetek! És akkor pl. A diplomáján még mindig más néven szerepel, stb.
Úgy tűnik, a kérdező boldogsága ezen múlik :)
Ha nem akarja, ne tukmáld rá. Ott a gyűrű pl. abból is látszik, hogy foglalt.
Attól függ, milyen formában nem akarja? Szabó Jánosné én sem szeretnék lenni. Szabóné Nagy Anna igen vagy Szabó-Nagy Anna.
Ha teljesen, csupaszon meg akarja hagyni a leánykori nevét, azon meglepődnék, de ő fogja használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!