Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Vannak még parasztlányok?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak még parasztlányok? Akik most úgymond parasztosan képzelik el az életüket? Nem egy gyárba éhbérért dolgozni, hanem saját magának megtermelni az ételt pl?

Figyelt kérdés
Olyan, aki nem a mostani bocs a kifejezésért, kényes liba, aki a húst is csak csomagba látja, hanem akár meg is kopaszt egy tyúkot? Aki úgy képzeli el az életét, mint a nagyanyáink, nekünk már inkább dédnagyanyáink? Saját tanyán, esetleg falusi portán, jószágokkal körülvéve éljen? Ne eljárjon pár tízezerért dolgozni, hanem amennyire lehet, önellátásra törekedve, bio módon éljen? Ahány normálisnak tűnő csajnak elmondom ezt, úgy néz rám, mint valami teljes baromra. Hol találok valyon ilyen lányokat? Paraszti rendezvényeken is inkább csak divatparasztok vannak, aki felveszi a régi ruhát, aztán hazamegy, de 3 dalnál többet nem tud, ha netán szekéren megy is, a nemtudom milyen trágár zene megy, telefonról. És már lányoknál is. 17/f
2014. nov. 10. 23:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
10/10 remélem a ló nincs benne semmi sexben....
2014. nov. 10. 23:29
 12/24 Hercegnő_: ) ***** válasza:
Tényleg,a ló jó ötlet..Én is akarok egyet :D
2014. nov. 10. 23:32
 13/24 anonim ***** válasza:
48%

Mert aki nem maga termel, az már csak kényes liba lehet?

Elég sötét a gondolkodásod, és tájékozatlan vagy, már bocs.

Nagyszüleim falun élték le az életüket, van baromfiudvar, hatalmas kert, szőlő, de még nekik is szükségük volt mellette más munkára (nagyapám raktáros volt például a vasútnál), most meg már öregek és nincs erejük megművelni a kertet, így kiadták. Azért az önfenntartó álom eléggé utópisztikus elképzelés. Nagyapám kivágta az almafáit, mert többet kellett rákölteni, míg megtermelte, mint amennyi hasznot hozott.

2014. nov. 10. 23:36
 14/24 A kérdező kommentje:

Na. Akkor helyesbítek, vajon. :D De ez legyen a legnagyobb hibád, hogy elírsz egy j-ly-t! ;) A paraszt itt nem a szitokszó! Én büszke vagyok arra, hogy a családom felmenői mind parasztok voltak, és én is arra az útra kívánok térni. Volt a családba rengeteg föld, de mára egy négyzetméter sincs. Mert a TSZ-esítés után alig adtak vissza valamit, mert felmenők kulákok voltak. Így nem maradt pár hektár, amit sajnos nagyanyámék eladtak. Nekem van láthatáron belül 2-3 hektár, aminek neki megyek, ha nem lesz hirtelen jobb helye a pénznek. Márpedig a földtől jobb helyet nem igen lehet manapság találni. Csak ugye a földműves aki földet vehet, én nem. :/

Én kisvárosban lakom, itt a korombeli lányok 100-ból 3 ha a kezébeadnál egy tyúkot megkopasztaná, 7 csak egy kis biztatásra, 90 meg ordítva elszaladna, hogy fúúúj mieez???!!!

Ahogy számolgattam, olyan 3-4 hektár már eltart egy családot. Kaszálni meg bármelyik árokparton lehet, meg öregeknél egész udvart lekaszálhatod, még lehet egy kis süteményt is kapsz érte. :D

Nem liba aki nem termeli meg, az a kényes liba, aki ordítva rohan el egy élő állattól. Ha meg kell fogni egy nyelet, akkor nem lehet, mert letörik a műkörme, lemegy a körömlakk... És akkor arról nem beszélve, hogy úgy isznak, cigiznek, hogy én 17 éves fiú léttemre nem szoktam úgy kinézni, mint egyesek minden héten.

Nekem van egy lovam. :D De még szeretnék legalább egyet, de inkább kettőt. Ez egy kisbéri, és még nóniuszt szeretnék. :)

2014. nov. 10. 23:39
 15/24 anonim ***** válasza:
33%
Perszee! Hattalmas cannabis ültetvény és miegymás.
2014. nov. 10. 23:41
 16/24 anonim ***** válasza:
Hát, ha te meg tudod valósítani az önfenntartást, akkor ahhoz nagy szerencse kell. Mint írtam, még a nagyszüleim se tudták, és most, túl a 70-en meg már erejük nincs hozzá. A gyerekeik nem tudják őket segíteni ilyen téren, mert másfelé sodorta őket az élet, két orvos, egy pedagógus, mert a nagyszüleim úgy gondolták, hogy a gyerekeik legyenek tanult emberek (egyébként ők is jó tanulók voltak diákkorukban, de más idők voltak, háború, még bújtattak is menekülteket, egyik dédapám nagyon fiatalon meghalt, de a másik ágon se éltek hosszú életet az ősök, nagyon fiatalon fel kellett nőni akkor a gyerekeknek, nem sok lehetőség volt). Hiába van ott a ház körül nekik sokminden, nem elég, a nagyszüleim szegényen éltek egész életükben, most meg már rohamosan épülnek lefele.
2014. nov. 10. 23:45
 17/24 anonim ***** válasza:

Önmagában még mindig széllel szemben vizelsz, ez az általad leírt kép akkor megvalósítható ha egy létező gazda-kolóniához csapódsz be valahol amerikában (amish meg a többi törzs) igaz akkor a szabályokat is be kell tanulnod.

Nekemis van perze ilyen tévképzetem pl. tetszene ha egy erődben laknék a barátnőmmel (jelenleg nincs is) és megtanulnánk kardozni, ágyúzni, mindenféle pisztolyokat, fegyverekkel lőni... Aztán tudom hogy ilyen nem lesz.

Vagy a természet világában élni összehangban a világgal én mint Solymár ő pedig mint virágtenyésztő és a "fák doktora".

De ezek álomépek.

Rideg valóság: gyári munkák, közalkalmazotti viszony, alkalmi munka, segíjke, nyögdíj.

2014. nov. 10. 23:49
 18/24 anonim ***** válasza:

Na fene, én is írok ide valamit. :D

Én is talán parasztlány vagyok, bár sajnos a kertben levő csirkét nem eszem meg. Miért? Mert olyan aranyosak h előttem szaladgálnak, és egyem meg? na nem.. meg az ízük is túl intenzív, és kivan tőle a gyomrom.

De háztartásbeli lennék, hogy kinn kapálok, rendezgetem a kertet, takarítok, mosok főzök, gyereket nevelek és eltartanak. :) Most akkor parasztlány vagyok? :D

2014. nov. 11. 07:49
 19/24 A kérdező kommentje:
Most az önfenntartás mit jelent? Nem az, hogy bezárkózol egy 5 hektáros területre, és ki nem lépsz onnan. Hanem azt, hogy amit lehet megtermelsz, saját gyümölcsös, egy kis szántó, legelő, jószágok. Nem mondom, hogy lóval szántani, meg vetni, de akár. Hisz ilyen feltételek mellett az időmből kitelne. Lehetnének méhek, akkor cukor se kéne, de pl lisztet nehezebben, de megoldható módon lehetne termelni. A tájjellegű fajtákkal ugyan lehet, hogy csak kevesebb termény lenne, de pl a lófugú tengerik régen is teremtek 70-80 mázsákat. A csutkája jó előbb a jószágnak, aztán a kemencébe, kályhába, kazánba. A morzsolt csutka úgyszintén. Morzsolóm van, kézi is, gépi is, darálóm még csak a gépi, de majd veszek egy kézit is, és nem felvágni, de elég sok gyakorlati tapasztalatom van. Persze jó pap is holtig tanul. :D
2014. nov. 11. 14:36
 20/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, egy kérdés, téged ki tart el? Én írtam a nagyszüleimről, akiknek ugyanúgy kellett munkahelyen is dolgozniuk függetlenül attól, hogy egy átlag mai családhoz képest nagy földterülettel rendelkeztek egész életükben. A termelés nem csak annyiból áll, hogy dolgozol a földjeiden, ellátod az állataidat. Ennek vannak költségei is, amit valamiből fedezni kell. Lehettek ti a kevés mázlisták egyike, de egy kicsit úgy érzem, álomvilágban élsz és burokban, és az öledbe pottyant valami, amit az őseid kőkemény munkával teremtettek elő, hogy neked már könnyebb legyen, és megkíméltek ettől az áldozattól. Arra is gondolj, hogy nem leszel mindig fiatal. Mi lesz, ha egyszer megöregszel és fizikailag nem bírod, mások segítségére szorulsz? Mi lesz, ha a te leendő gyerekeidnek ez nem perspektíva, és külföldre mennek (teljesen életszerű, több rokonom is ezt tette).
2014. nov. 11. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!