Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak még parasztlányok? Akik most úgymond parasztosan képzelik el az életüket? Nem egy gyárba éhbérért dolgozni, hanem saját magának megtermelni az ételt pl?
Mert aki nem maga termel, az már csak kényes liba lehet?
Elég sötét a gondolkodásod, és tájékozatlan vagy, már bocs.
Nagyszüleim falun élték le az életüket, van baromfiudvar, hatalmas kert, szőlő, de még nekik is szükségük volt mellette más munkára (nagyapám raktáros volt például a vasútnál), most meg már öregek és nincs erejük megművelni a kertet, így kiadták. Azért az önfenntartó álom eléggé utópisztikus elképzelés. Nagyapám kivágta az almafáit, mert többet kellett rákölteni, míg megtermelte, mint amennyi hasznot hozott.
Na. Akkor helyesbítek, vajon. :D De ez legyen a legnagyobb hibád, hogy elírsz egy j-ly-t! ;) A paraszt itt nem a szitokszó! Én büszke vagyok arra, hogy a családom felmenői mind parasztok voltak, és én is arra az útra kívánok térni. Volt a családba rengeteg föld, de mára egy négyzetméter sincs. Mert a TSZ-esítés után alig adtak vissza valamit, mert felmenők kulákok voltak. Így nem maradt pár hektár, amit sajnos nagyanyámék eladtak. Nekem van láthatáron belül 2-3 hektár, aminek neki megyek, ha nem lesz hirtelen jobb helye a pénznek. Márpedig a földtől jobb helyet nem igen lehet manapság találni. Csak ugye a földműves aki földet vehet, én nem. :/
Én kisvárosban lakom, itt a korombeli lányok 100-ból 3 ha a kezébeadnál egy tyúkot megkopasztaná, 7 csak egy kis biztatásra, 90 meg ordítva elszaladna, hogy fúúúj mieez???!!!
Ahogy számolgattam, olyan 3-4 hektár már eltart egy családot. Kaszálni meg bármelyik árokparton lehet, meg öregeknél egész udvart lekaszálhatod, még lehet egy kis süteményt is kapsz érte. :D
Nem liba aki nem termeli meg, az a kényes liba, aki ordítva rohan el egy élő állattól. Ha meg kell fogni egy nyelet, akkor nem lehet, mert letörik a műkörme, lemegy a körömlakk... És akkor arról nem beszélve, hogy úgy isznak, cigiznek, hogy én 17 éves fiú léttemre nem szoktam úgy kinézni, mint egyesek minden héten.
Nekem van egy lovam. :D De még szeretnék legalább egyet, de inkább kettőt. Ez egy kisbéri, és még nóniuszt szeretnék. :)
Önmagában még mindig széllel szemben vizelsz, ez az általad leírt kép akkor megvalósítható ha egy létező gazda-kolóniához csapódsz be valahol amerikában (amish meg a többi törzs) igaz akkor a szabályokat is be kell tanulnod.
Nekemis van perze ilyen tévképzetem pl. tetszene ha egy erődben laknék a barátnőmmel (jelenleg nincs is) és megtanulnánk kardozni, ágyúzni, mindenféle pisztolyokat, fegyverekkel lőni... Aztán tudom hogy ilyen nem lesz.
Vagy a természet világában élni összehangban a világgal én mint Solymár ő pedig mint virágtenyésztő és a "fák doktora".
De ezek álomépek.
Rideg valóság: gyári munkák, közalkalmazotti viszony, alkalmi munka, segíjke, nyögdíj.
Na fene, én is írok ide valamit. :D
Én is talán parasztlány vagyok, bár sajnos a kertben levő csirkét nem eszem meg. Miért? Mert olyan aranyosak h előttem szaladgálnak, és egyem meg? na nem.. meg az ízük is túl intenzív, és kivan tőle a gyomrom.
De háztartásbeli lennék, hogy kinn kapálok, rendezgetem a kertet, takarítok, mosok főzök, gyereket nevelek és eltartanak. :) Most akkor parasztlány vagyok? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!