Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vallás valóban jobban összetartja a kapcsolatokat, házasságokat? A vallásos embereknek tartósabb kapcsolataik vannak?

Figyelt kérdés
2014. nov. 10. 12:28
1 2
 1/15 Kurtz Bickle ***** válasza:

A közös témák, hasonló célok meg gondolkodás jó összetartó erő tud lenni. Ha két embernek a vallása ilyen fontos, és egyetértenek ilyen téren, akkor erős kapocs tud lenni.

Azt viszont nem jelenteném ki így, hogy a "vallásosság" egyből tartósabb kapcsolatokat is eredményez.

2014. nov. 10. 12:31
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Fúj, nem...

Nem azért vagyok hűséges, meg nem azért szeretem a párom mert házasság esetén elhangoznak ilyen dolgok, hanem mert így érzek.

2014. nov. 10. 12:35
 3/15 anonim ***** válasza:

A közös hit nagyon erős kapocs.

A hit milyensége meg mindegy. Két fanatikus ufó hívőre is igaz meg katolikusra is.

A vallásosoknál viszont sokszor tetten érhető, hogy a biblia,isten nevében problémákról inkább nem vesznek tudomást, és azzal magyarázva inkább mosolyognak a szőnyeg alá söprik.

Sokkal inkább képesek elfojtani dolgokat mint azok akik ezzel őszintébbek és kimondják nem bibliai válaszokkal akarják fatalista módon magyarázni ami zavarja őket.

Inkább a hit összetartó erejét emelném ki nem is a vallást. (hinni tényleg bármiben lehet, lsd: fényevők)

2014. nov. 10. 12:35
 4/15 anonim ***** válasza:
Igen! Az másik dolog, hogy hűségről mi a helyzet. A kérdés az összetartásról szól. A vallásosak jobban ragaszkodnak a házassághoz.
2014. nov. 10. 12:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Inkább arra gondolnék, hogy a vallásosság az embernek egy olyan értékrendet ad, ami tartóssá teszi a kapcsolatokat, tehát nem felszínesek nem a javak, pénz szex fontos nekik, hanem olyan értékek mint a szeretet, hűség stb.
2014. nov. 10. 12:43
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha a vallás szerint élnek igen , mert hisznek abban és betartván a szabályokat másképp fogják fel a dolgokat .. De egy idő után jó az ha csak ezek a vallási nézetek tartják össze a házasságot?

Nem hiszem !

2014. nov. 10. 12:50
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
A vallásosok félnek megszegni azt az esküt, amit egy felhőkön ülő, szakállas embernek tettek, mert tudat alatt tartanak tőle, hogy a szakállas hapsi ezért pipa lesz és elküldi őket a nagy, piros patás ürgéhez. A tartós alatt meg ne azt értsd, hogy egyúttal boldog is, csak a következményektől való félelmek miatt nem válnak el. A keresztények kedvenc mantrája, hogy a vallásos párok tovább maradnak együtt. Igen tovább, de nem azért, mert szeretik egymást.
2014. nov. 10. 12:56
 8/15 anonim ***** válasza:

Arra, amit az utolsó hozzászólásodban írsz: nem hinném.

A pénz és a szex szükséglet: mindenkinek szüksége van rá. (pénz: enni kell, rezsit fizetni kell, öltözni kell). Szeretet, hűség: fontos értékek, törekedni kell rá, ehhez tartom magam, de: azon kell dolgoznod, hogy a kapcsolatod minél jobban működjön minden téren. Szerintem a vallásosságtól nem lesz tartósabb egy kapcsolat (viszont lehet, hogy akkor is együtt maradnak, ha nem működik a dolog), maximum, nem csal meg, hanem előtte elhagy, vagy nem annyira szemét módon hagy el, meg lehet vele beszélni stb. Szerintem nem a vallásosságon múlik egy kapcsolat. Mondom ezt vallásos nőként.

2014. nov. 10. 12:58
 9/15 anonim ***** válasza:

*úgy látom, azóta írtak, tehát kiegészítem: utolsó hozzászólásodban írsz, kérdező

8-as vagyok

2014. nov. 10. 12:59
 10/15 A kérdező kommentje:

"A pénz és a szex szükséglet: mindenkinek szüksége van rá. (pénz: enni kell, rezsit fizetni kell, öltözni kell)"

Ezen nem a fenntartáshoz szükséges javakat értem, hanem azon felüli dolgokat, (jó kocsi, évente nyaralás, jó ház, jó elegáns ruhák stb stb) Lehet öltözködni 100 ezer ft ruhával is és 5-10 ezer ft-os ruhákkal

2014. nov. 10. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!