Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vallás valóban jobban összetartja a kapcsolatokat, házasságokat? A vallásos embereknek tartósabb kapcsolataik vannak?
A közös témák, hasonló célok meg gondolkodás jó összetartó erő tud lenni. Ha két embernek a vallása ilyen fontos, és egyetértenek ilyen téren, akkor erős kapocs tud lenni.
Azt viszont nem jelenteném ki így, hogy a "vallásosság" egyből tartósabb kapcsolatokat is eredményez.
Fúj, nem...
Nem azért vagyok hűséges, meg nem azért szeretem a párom mert házasság esetén elhangoznak ilyen dolgok, hanem mert így érzek.
A közös hit nagyon erős kapocs.
A hit milyensége meg mindegy. Két fanatikus ufó hívőre is igaz meg katolikusra is.
A vallásosoknál viszont sokszor tetten érhető, hogy a biblia,isten nevében problémákról inkább nem vesznek tudomást, és azzal magyarázva inkább mosolyognak a szőnyeg alá söprik.
Sokkal inkább képesek elfojtani dolgokat mint azok akik ezzel őszintébbek és kimondják nem bibliai válaszokkal akarják fatalista módon magyarázni ami zavarja őket.
Inkább a hit összetartó erejét emelném ki nem is a vallást. (hinni tényleg bármiben lehet, lsd: fényevők)
Ha a vallás szerint élnek igen , mert hisznek abban és betartván a szabályokat másképp fogják fel a dolgokat .. De egy idő után jó az ha csak ezek a vallási nézetek tartják össze a házasságot?
Nem hiszem !
Arra, amit az utolsó hozzászólásodban írsz: nem hinném.
A pénz és a szex szükséglet: mindenkinek szüksége van rá. (pénz: enni kell, rezsit fizetni kell, öltözni kell). Szeretet, hűség: fontos értékek, törekedni kell rá, ehhez tartom magam, de: azon kell dolgoznod, hogy a kapcsolatod minél jobban működjön minden téren. Szerintem a vallásosságtól nem lesz tartósabb egy kapcsolat (viszont lehet, hogy akkor is együtt maradnak, ha nem működik a dolog), maximum, nem csal meg, hanem előtte elhagy, vagy nem annyira szemét módon hagy el, meg lehet vele beszélni stb. Szerintem nem a vallásosságon múlik egy kapcsolat. Mondom ezt vallásos nőként.
*úgy látom, azóta írtak, tehát kiegészítem: utolsó hozzászólásodban írsz, kérdező
8-as vagyok
"A pénz és a szex szükséglet: mindenkinek szüksége van rá. (pénz: enni kell, rezsit fizetni kell, öltözni kell)"
Ezen nem a fenntartáshoz szükséges javakat értem, hanem azon felüli dolgokat, (jó kocsi, évente nyaralás, jó ház, jó elegáns ruhák stb stb) Lehet öltözködni 100 ezer ft ruhával is és 5-10 ezer ft-os ruhákkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!