Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondoltok segítenem kellene?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok segítenem kellene?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a párommal, külön lakrészben a szülei lakásában. Már két gyermekünk van, szülei fizetik a rezsinket, mert nincs leosztva, és egyéb költségeinket, párom fizetése nagyrészt elmegy a korábban felvett hitelére. Nekem van pénzem, igazából a hitelét is kitudnám fizetni. Hallottam, ahogy a szüleivel vitatkozik, hogy segíthetnék én is. Én úgy gondolom, hogy az összeköltözésünk előtt szerzett vagyonom nem kellene megosztanom vele, én világ életemben tudtam spórolni, ezért is van pénzem, ő a hitelt még akkor vette fel, mikor az exfeleségével élt. Abban persze szerencsésnek gondolom magam, hogy nem kell rezsit és egyebeket fizetnem, a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat felváltva fedezzük, így még tudok spórolni, és félretenni pénzt. Szeretném bebiztosítani a gyermekeim és a magam jövőjét is. Pénzügyekről nem igazán beszélünk, nem vagyunk közös kasszán, a barátaim is kérdezgetik a dolgot, hogy tudjuk így csinálni, de eddig működött, csak a szülei aggasztanak most.
2014. nov. 6. 13:16
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
A gyerekeid annak látják kárát ha hajléktalanná váltok...
2014. nov. 6. 14:01
 22/34 A kérdező kommentje:
Ezt komolyan gondolod, hogy a gyermekeimtől sajnálom a pénzt? Engem megtanítottak a szüleim spórolni, nekem is azért tudtak segíteni a kezdésnél, én ugyanezt szeretném tenni a gyermekeimnél. A bizony azt jelenti, hogy alap helyzetben azt tartom normálisnak, ha a férfi teremti elő, vagy legalább ő is a családja számára a szükségletekre az anyagiakat. Párom nincs kirekesztett helyzetben, külön kasszán vagyunk, ahogy mondtam, pénzügyekről nem igen beszélünk, ha kell valami, nem esik nehezemre megvenni. Ha kifizetném a hitelt, ami pénzem van, nem fedezné az egészet, így is fennmaradna jó pár millió, tehát ha történik valami, és nem tudjuk tovább fizetni, így is jöhet a bank, és elveheti a házat, és akkor hova megyünk a gyermekeimmel? Ami meg idézőjelben az én zsebembe vándorol, vagy amit szerintetek a szüleitől elveszek, az az unokáiké lesz, ez ellen meg gondolom senkinek nincs kifogása.
2014. nov. 6. 14:06
 23/34 anonim ***** válasza:

bár kissé rossz ízű a dolog (a szülők fizetik a rezsit), de azért gondoljatok bele: a kérdezőnek volt lakása amiből a pénz van ... ha megtartja azt a lakást az csak és kizárólag az övé most is és mindig - mert vagy nincsenek összeházasodva, vagy a házassága előtt szerezte -, azt a lakást a saját gyerekeinek tarthatta volna meg

továbbá a párja egyszer már elvált, és nem mondom, hogy ez gyakori, de mi van, ha ők is szakítanak? a kérdező kifizeti a hitelt, és ha szakítanak mehet pénz nélkül az útjára ... bár sosem értettem hogyan lehet egy kapcsolatban külön kassza, de igenis a kérdezővel értek egyet, hogy amit összeszedett, azt tartalékolja, szaporítsa a gyerekei számára, hogy könnyebben induljanak majd el az életben

2014. nov. 6. 14:17
 24/34 anonim ***** válasza:

És miért te döntöd el, hogy mennyit spóroljanak meg ők az unokáiknak? Mert akkor így te kezeled az ő pénzüket, te döntesz arról, hogy mennyit raksz el az ő pénzükből, de külön kasszán vagytok.

A férfi dolga előteremteni a megélhetéshez szükséges pénzt, de külön kasszán vagytok.

Tényleg érdekes a gondolkodásmódod, de azt látom, hogy még megfontolni sem kívánsz semmit abból, amit itt bárki leír.

2014. nov. 6. 14:19
 25/34 anonim ***** válasza:
Tehát eladhattad a lakásod, mert volt hova költöznöd a gyerekeiddel, de ahhoz a pénzhez amihez azért jutottál mert Ő hitelt vett fel, hogy építhessen egy lakrészt ahol lakhattok már semmi köze? Érdekesen gondolkodsz.
2014. nov. 6. 14:23
 26/34 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti válaszoló köszönöm szépen, igen, elég bonyolult a helyzet. És sem gondoltam volna soha, hogy külön kasszán leszek a párommal, de így alakult. A szüleit leszámítva a család anyagi terheinek többségét én viselem, de tudom, hogy párom milyen helyzetben van, ezért nem is neheztelek rá.

Cáfolnám az állítást, hogy meg sem fontolom, amit írtok, végiggondolom, de a legtöbb hozzászólásból vagy az irigység, vagy a rosszindulat érezhető, nem az őszinte segítő szándék. (Tisztelet a kivételnek, a normális hozzászólásokon elgondolkozom.) Nem tudom miért van ez így, mint mondtam, én keményen megdolgoztam a megspórolt pénzemért, igaz, a szülei segítettek a kezdeteknél, pénzzel is, és még most is támogatnak, amiért hálás is vagyok,az ő példájukat szeretném követni, én mindig is megfontoltan döntöttem pénzügyekben. Én is túl vagyok egy váláson, 14 év házasság után nem gondoltam volna, hogy külön válnak az útjaink, akkor én fizettem ki a férjem, én kezdeményeztem a válást, rosszabbul jártam anyagilag, mint ő, de békességben váltunk el. Új párommal hamar jött az első gyermek, de tisztában vagyok vele, hogy bármi közbe jöhet, és ezért jobb az óvatosság, főleg, hogy már a gyermekeimre is gondolnom kell.

2014. nov. 6. 14:31
 27/34 A kérdező kommentje:

A hitelt előttem vette fel, mint említettem, plusz vett fel hitelt, de az elenyésző az egészhez képest bővítésre.

Tehát a hitelt, amiből a több mint 10 milliós adóssága van, mikor felvette, még csak nem is ismertük egymást.

2014. nov. 6. 14:33
 28/34 A kérdező kommentje:
Ja, és a gyermekeink közös gyermekek, tehát nem az előző házasságomból vannak, a félreértések elkerülése végett, én nem beköltöztem valakihez a gyerekeimmel. Igen, származnak anyagi előnyök ebből, hogy a szüleivel élünk idézőjelben, de azért hátrányai is bőven akadnak. Kíváncsi lennék a hozzászólók közül hányan költöznének pl anyós mellé...
2014. nov. 6. 14:36
 29/34 anonim ***** válasza:
De most ott laksz b@5zod...vagy nem látod, vagy nem akarod látni a lényeget. Mondjuk ez általánosan jellemző. Mindenki mindennek csak az előnyeit akarja élvezni, amint ez kötelezettségekkel jár sír. Nem szimpatikus ne haragudj!
2014. nov. 6. 14:36
 30/34 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy most itt lakok, és élvezem az előnyeit, a rezsi fizetés ellen nincs is kifogásom, de nem kérték/kérik, sem a szülők, sem párom, leírtam jó néhány alkalommal, hogy a hitelt nem kívánom kifizetni.
2014. nov. 6. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!