Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit gondoltok segítenem kellene?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok segítenem kellene?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a párommal, külön lakrészben a szülei lakásában. Már két gyermekünk van, szülei fizetik a rezsinket, mert nincs leosztva, és egyéb költségeinket, párom fizetése nagyrészt elmegy a korábban felvett hitelére. Nekem van pénzem, igazából a hitelét is kitudnám fizetni. Hallottam, ahogy a szüleivel vitatkozik, hogy segíthetnék én is. Én úgy gondolom, hogy az összeköltözésünk előtt szerzett vagyonom nem kellene megosztanom vele, én világ életemben tudtam spórolni, ezért is van pénzem, ő a hitelt még akkor vette fel, mikor az exfeleségével élt. Abban persze szerencsésnek gondolom magam, hogy nem kell rezsit és egyebeket fizetnem, a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat felváltva fedezzük, így még tudok spórolni, és félretenni pénzt. Szeretném bebiztosítani a gyermekeim és a magam jövőjét is. Pénzügyekről nem igazán beszélünk, nem vagyunk közös kasszán, a barátaim is kérdezgetik a dolgot, hogy tudjuk így csinálni, de eddig működött, csak a szülei aggasztanak most.
2014. nov. 6. 13:16
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
A gyermekeimre is gondolok, az a pénz, amit én megspóroltam, nekik szánom. A hitelt nem én vettem fel, és nem dugdosom a pénzt, párom egyetért velem, hogy az az én külön vagyonom.
2014. nov. 6. 13:38
 12/34 anonim ***** válasza:

Az, hogy telefonért embert ölnek azokat minősíti akik ezt csinálják nem pedig a rendszert. Na, jó de, a rendszert is. Ha felkötnék azokat akik bűnöznek, kevesebben bűnöznének. Nyilván sokan vannak rossz helyzetben, de az általános sírás akkor is unalmas. Hidd el, hogy több Magyarországnyi ember van a világon aki a kicsi fenekét a földhöz verné ha itt, ilyen körülmények között élhetne és nem mondjuk kilométereket kellene gyalogolnia ötven fokban a vízért és hetente kétszer ennie (ha egyáltalán). Az az igazság, hogy a többségnek itthon baromi kényelmes élete van, csak jó sírni és előadni a hattyú halálát.

Kérdező: Én továbbra is furcsállom, a kettős mércét amivel magatokra nézel. Amikor bele kell adni, akkor külön, ha el kell belőle venni akkor közös. Azt veszem ki a szavaidból, hogy a hitelt vállalkozásra vette fel (mert autóra gondolom nem vesz fel ilyen értékű hitelt épeszű ember és ha lenne ház akkor meg gondolom abban laknátok). Nem gondolod, hogy termelne annyit a vállalkozása, amiből sokkal jobb színvonalú életet tudnátok biztosítani a gyerkőcöknek és magatoknak (ha már nem kellene a hitelt fizetni)? Számomra fura ez a hozzáállás.

2014. nov. 6. 13:44
 13/34 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy a pénzem az előző lakásom eladásából származik, igen én jobban állok készpénz szempontjából, de lakásom nekem ugye nincs. Panaszkodni végképp nem akarok, mert tudom, hogy nekem jó dolgom van, párom más anyagi helyzetben van, mint én, de ez nem az én hibám, a hitele a kapcsolatunk előtti időkben keletkezett, szerencséjére egyedüli gyerek, ezért is tudják a szülei támogatni. Engem is zavar ez a helyzet, de más hitelét nem nekem kellene megfizetnem a 40 éves fejemmel, főleg, hogy 20 éven keresztül spóroltam, hogy legyen valamim.
2014. nov. 6. 13:45
 14/34 A kérdező kommentje:
A külön lakrész építésére vette fel, és van autóhitel is, és vállalkozásból megmaradt, de az már megszűnt. Nem értem a kettős mércét, én nem mondom, hogy közös ha kiadásról van szó, azt a szülei fizetik, igen nekünk, de nem én kértem, hangsúlyozom, hogy már előttem, amikor az előző feleségével éltek, akkor is így volt, és én szültem két gyereket is.
2014. nov. 6. 13:49
 15/34 anonim ***** válasza:

kit érdekel a nagy világ? meg a bűnözés sem érdekel,én megvédem magam,másoktól meg azt vesznek el amit akarnak...aki szerint meg jó a rendszer,azt öljék le elsőnek.hehe

de nem kell itt okoskodni,hogy sírás megy,majd meglátnám te mit kezdenél,lófszt se.megdöglenél ugyanúgy mint azok.

ez volt a lényege!

2014. nov. 6. 13:50
 16/34 anonim ***** válasza:
Hangsúlyozhatod, hogy nem kérted, ettől még tartozol nekik, nem is kevéssel és ha Ők már nem vagy kevésbé tudják támogatni a gyereküket, akkor szerintem teljesen jogos az, hogy megfogalmazódik bennük, hogy egy kicsit most segíts be Te. Legalább a rezsi rád eső részének mértékéig havonta. Ez szerintem elfogadható kompromisszum, mert végül is segítesz és a jövőt építed vele, mégsem fizeted ki egyben a több tízmilliós hitelt. Ez hogy hangzik?
2014. nov. 6. 13:53
 17/34 anonim ***** válasza:
#15: Ezen még dolgozz egy kicsit. Menni fog az, csak először tanuld meg helyesen leírni a szavakat és aztán filozofálj!;)
2014. nov. 6. 13:54
 18/34 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy a saját lakásotok (legalábbis a lakrész, amiben éltek) hitelét fizeti a férjed, amibe te sem rezsit se semmit nem fizetsz csak ott élsz? Értem én, hogy a rezsit azt mondták, hogy nem kell fizetned, ha bakker, mégiscsak abban a részben laksz, amit a férjed építtetett, és hitelt vett fel rá, és tényleg nem érted, miért kéne beleszállnod? Nem azt mondom, hogy az egészet neked kéne kifizetni, de ez elég fura gondolkodásmód szerintem.

Attól, hogy még előtted vetted fel a hitelt, attól még te is ott élsz, ha ez a lakrész nem lenne, akkor hajléktalan lennél.

Amúgy meg, arra nem gondoltál, ha kifizetnétek a hitelt, akkor sokkal többet tudnál azzal spórolni, hogy a párodnak is több pénze lenne, és akkor esetleg, a közös gyerekeitek közös jövőjét közösen oldanátok meg?

Én most itt elég kirekesztettnek érzem a párod, mintha nem is lenne benne a jövőképedben. Mindenesetre furcsa szemléleted van.

30/n

2014. nov. 6. 13:56
 19/34 anonim ***** válasza:

"bizony sokszor van, hogy én veszem meg a pelenkát, egyebeket"

ez a "bizony" eléggé aggasztó és kb. az egész eddig elírt hozzáállásodat tükrözi. neked fáj, ha a gyerekeidre költöd a pénzed? de hét azt mondod nekik rakod el, akkor ha MOST kell a pelenka és nem MAJD, amikorra félreraktad, akkor az nekik hogyan lesz jó.

próbálj meg úgy tekinteni magatokra, mintha egy család lennétek (elvileg azok is vagytok), amit költesz, azt nem a férjedre, a gyerekeidre vagy magadra (bár ezzel se tudom mi lenne a baj) költöd, hanem A családra.

igazad van, felajánlották, hogy fizetik a rezsit. de egy kicsit se érzed ezt kellemetlennek vagy abszolút nem gondolod, hogy be kéne szállnod. azt mondod, a fiukért tették. persze, meg a családjáért vagyis érted és a gyerekeitekért, az unokáikért.

nagyon jól rávilágítottak már, de hogy érthetőbb legyen: ha nem fizetnék a rezsit, nem tudnál annyit félretenné. tehát effektíve az ő pénzüket kiveszed a zsebükből és félrerakod. szerinted ez ok?

2014. nov. 6. 13:56
 20/34 A kérdező kommentje:
Ezzel nincs semmi problémám, és nem is lenne ellenemre de ezt nem kérték, páromtól sem, és tőlem sem. Ők ragaszkodtak hozzá, hogy maradjon minden így, tudják fizetni. Nekik az nem tetszik, hogy lakásbővítésre párom megint vett fel hitelt, nekem sem, hogy egyre több hitelt csinál, de a mi kényelmünk érdekében tette, de én azt látom, hogy ebből az adósság csapdából nem lehet kikeveredni, és én nem szeretném, ha a gyerekeim látnák kárát ennek. A szülei meg azért mert fizetik/fizették a rezsit igazán nem várhatják el, hogy tizenx millió forintot kifizessek...
2014. nov. 6. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!