Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mormonoknál mennyire ítélik el azt, ha s mormon barátnőmmel csókolózunk a névnapján, szülinapján meg karácsonykor?
Én nem vagyok mormon csak a barátnőm.
Nyelves csókra is gondoltunk.
Ő speciel azt mondta,hogy az ilyen ünnepeken venne van,de egyébként ezen kívül betartja a vallási szabályojat.
Csak arra azért kíváncsi lennék,hogy ezért menyyire vetnék meg a mormon társai szerintetek?
A mormon egyháztagok a keresztelkedési szövetségükben arra tesznek ígéretet, hogy betartják az erkölcsi tisztaság törvényét, azaz házasságon kívüli nemi kapcsolatot nem folytatnak.
Maga a mormon közösség nem foglalkozik az emberek szexuális magánügyeivel, ez nem beszédtéma. A szövetség Isten és az egyháztag között áll fenn. Ez tehát egy lelkiismereti kérdés.
A puszi nyilván nem feltétlenül tekinthető szexuális jellegű kapcsolatnak (bár lehet, hogy valaki számára az), a nyelves csók nyilvánvalóan sokak számára egyértelműen az.
A hithű mormonoknál a randizás, együtt járogatás célja az örökkévaló társ megtalálása és a házasságkötés. A házasságkötés előtti nemi élet nem elfogadott.
A fentiek alapján szerintem a helyzet világos. A "mennyire ítélik el" kezdetű kérdésre nem igazán tudok választ adni, mert valamit vagy elítél az ember magában vagy nem.
A csókolózás még házasságon kívül sem tartozik a megbocsáthatatlan bűnök közé (nem jelenti a Szentlélek teljes megtagadását) és nyilvánvalóan a második legsúlyosabb bűn (az ártatlan vér kioltása) szintjét sem éri el.
Az erkölcsi tisztaság törvényének megsértése a harmadik ebben a sorban, de, hogy a csókolózástól ez megsérül-e vagy sem ez már személyes lelkiismereti kérdés.
A fiatalság erőssége című füzet ad eligazítást ebben a kérdésben, javaslom, hogy tanulmányozzátok közösen és utána döntsetek arról, hogy mit akartok tenni vagy mit nem és mikor, milyen körülmények között.
Az én személyes véleményem szerint önmagában a névnap, születésnap, vagy pláne a karácsony nem mentesít a szövetségeink betartása alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!