Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy félek? Hogy lehet ezen túllépni?
Szóval még egy éve lett vége egy 3 éves kapcsolatomnak, nagyon csúnyán. (Nem szeretem már, de alakulhatott volna másképp, az tuti.)
és most van egy új barátom, és szeretem, kívánom, jó vele lenni, és hiányzik ha nem vagyunk együtt. Valamiért mégsem lángolok, ezekkel együtt se. Normális ez? vagy menjek el pszichológushoz? vagy egyszerűen csak ne gondolkozzak? köszi.:)
-.-" Ha látok egy pasit a képen, akkor az nem fog hiányozni, ha nincs velem. XD és nem szeretném. Fene tudja.mondjuk még nagyon gyerekcipőben jár ez a kapcsolat.
mellesleg ennyi gyökeret...-.-"
Ide nem kell pszichológus. Ez nem az az eset.
Gondold át, hogy mit értesz az alatt, hogy szereted őt. Szerelmes vagy belé vagy pedig kedveled és tiszteled. A hiányérzeted abból adódik, hogy nem vagy szerelmes (szerintem).
Ha gondolod, vigyél színt a kapcsolatotkba (feltéve, hogy van szerelem), vagy kérd meg erre a barátodat. Lehet, hogy ez vinne egy kis parazsat a kapcsolatba. Egy romantiks vacsora, közös fürdőzés.
Kívánod, de nem lángolsz. Ez is egy picit ellentmond egymásnak.
az a baj ezzel, hogy nem merem szeretni. Nagyon sokat csalódtam a kapcsolatokban, és már nem merem elengedni magamat senki mellett. De mostanában alakul a dolog. És inkább vele vagyok, mint bárakárki mással, mert vele szeretek lenni. Szerintem magamnak rontom el, pontosan a félelemből fakadóan.
a másik aspektusa a dolognak, hogy iszonyat kicsi az önbizalmam, és egész egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy igenis szerethető vagyok, és megérdemlem, hogy szeressek.
kb ez a helyzet.
De le nem cserélném őt másra.:)
Az első dolog, ami feltűnt, hogy félsz szerelmes lenni. Bizony, ezzel sokan vagyunk így. Sok csalódás, visszautasítás bizony megkeményíti a szívet. No, meg egy-két erős falat is felépít.
Próbálj meg beszélni a sráccal erről a gondodról. Mond el neki, hogy van Benned félelem ez irányban. Ha ketten beszéltek ezekről, a félelem csökkenni fog. Látni fogod a reakcióit és okosabb leszel, hogy megnyithatod-e felé a szíved vagy sem. Ez persze nem akarat kérdése, de a beszélgetések mindig sokat segítenek az ilyen befolyásolhatatlan lelki dolgokon.
Az önbizalom kérdése is sok embernél megvan. Ezt valahogy meg kell erősítened. Gondold át, hogy mit értél el az életben, indulva akár az ovitól. Mi az amit egyedül értél el és mi az amit segítséggel. Amit egyedül vagy nagyrészt egyedül értél el arra nagyon büszke lehetsz! "nem szeret senki!" Ez butaság. Végy egy lapot és írd fel azoknak az embereknek a nevét, akikről tudod, hogy szeretnek Veled lenni. Lehetnek ők rokonok, barátok, ismerősök vagy csak egy zöldséges, aki mindig megdicsér, ha nála vásárolsz. Van több tanfolyam, könyv arról, hogy mi erősítheti az önbizalmat.
Ha megerősödsz (önbizalom és önelfogadás terén), jobban meg fogsz bízni a párodban is. Hiszen elhiszed, hogy boldog lehet Melletted és nem vágyik majd másra. Ilyen bizalmas párkapcsolatban a szerelem is könnyebben kialakul.
29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!