Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy vidéki ember sokkal műveletlenebb, mint egy városi ember?
Tanyán lakom, nincs 5 km-es körzetben semmi fákon és mezőkön kívül, a legközelebbi városig 30 km-t kell utazni. A buszhoz gumicsizmában járok ki, mert földutak vannak mindenütt, őzek, nyulak szaladgálnak mindenütt, ha épp nem ijeszti el őket egy traktor zúgása. Ha kell, kiganézok a disznók, vagy szárnyasok alól, krumplit töltök lovakkal, darálom a takarmányt, gazolom a kertet, stb. Szakadtak a ruháim, használom már némelyiket egy évtizednél is régebb óta és sokszor teljesen szutykos vagyok a nap végére és bűzlök. De nagy a terület, sok munka van és ezzel jár a tanyasi élet.
Aztán ősszel újra újra egyetem, mérnöki pálya. Elegáns öltözet, csupa ing és férfias, divatos cipők. Senki nem mondaná meg, hogy tanyán lakom valahol a semmi közepén és kaparom ki a trágyát a lovak boxából vagy öntöm be a csávát a disznóknak, netán hajolok a krumpliföld felett és kaparom ki a friss szántásból a krumpliszemeket. Még csak tájszólásom sincs. A polcaim roskadoznak a könyvektől, egyre csak gyarapodik a gyűjtemény és nem csak díszek. Marquez, Bulgakov, Vészi, Vonnegut, Steinbeck, Pilinszky, Simon Márton, Remarque, stb.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy művelt len
"Tessék összeszámolni egy átlag BKV járaton hány ember kezében látsz könyvet"
És abból hánytól kérdezted meg, hogy hol lakik?
Érdekes kérdésfeltevés.
Paraszti családból származom, egyik felmenőm sem volt értelmiségi, mégis naponta elolvastam egy könyvet és most doktorandusz vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!