Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elküldjem neki?

Figyelt kérdés

Egy éve kb fogalmazást kellett írni az esőről. Az enyém az alábbi lett, aki veszi a fáradtságot és elolvassa, valószínű megérti mi zajlott le bennem akkor. Barátnőm pár napja újra elolvasta, és szerinte küldjem el az illetékes fiúnak, akinek már barátnője van. Nem tartom jó ötletnek mert nekem is barátom van, és nem akarnám felszakítani a régi sebeket. Viszont barátnőm szerint túl jó ahhoz hogy csak úgy a kukában landoljon. Ezért szeretném kérni a tanácsotokat, mit tennétek a helyemben?

"Esik. Hallom, kopog az ablakpárkányon. Az ősz a szemembe költözött. Elmúlás. Emlékszem. Rád emlékszem. Nem szabadna. Tudom. Mégsem megy. Mert esik. Bárcsak ne esne. Soha-soha többé. Ne essen. Olyankor mindig eszembe jutsz. Fogtad a kezem. Görkorcsolyázni tanítottál. Fogtad, no nem azért mert együtt voltunk, csak hogy el ne essek. Te is tudtad, én is tudtam hogy menne anélkül is hogy nem fogod a kezem, mégis fogtad. Igazából, csak attól félek, azóta sem engedted el. Vagyis, amiket most mondál, lehet csak én akarom úgy látni hogy még mindig fogod. Azóta talán maximum 2x álltam görkorcsolyán. Tudod, nélküled nem az igazi. Nincs aki fogja a kezem. Ki emel fel majd a földről ha elesek? Ki fog velem veszekedni jelentéktelen dolgokon? Ki fog minden reggel felhívni? Ki fog átmenni a másik szobába, csak hogy ne lássam alkoholt inni? Ki fogja azt mondani hogy kicsi vagyok, de szerethető? És... talán ami a legfontosabb... Ki fog szeretni? Tudod, félek hogy nem szeretsz. Igazából, attól is félek hogy igen. Eltűnnek a közös emlékek. Azt a fát, amibe belekarcoltad a nevem, kivágták. A hely, ahol először megcsókoltál, benőtte a gaz. A játszótér, ahol titokban elbújtattál, lebontották. A pad ahol bemutattál a barátaidnak, egyik napról a másikra eltűnt. Pedig szerettem ott ülni és abban reménykedni hogy majd megjelensz ott, úgy ahogy régen tetted. Késve, mindig késve de megjelentél és mondtál valami iszonyatosan buta ürügyet miért késtél. Minden eltűnik. Szépen, lassacskán... minden. Egyet nem tudok csak, hogy mi van a réttel, ahova mindig kimentünk. Sétálni akartam, aztán a végén felvettél a hátadra és beleszaladtál velem a virágok közé. Sikítottam, és hisztiztem hogy le fogok esni, de tudtam hogy vigyázol rám. Ott voltunk kinn utoljára. Emlékszem minden egyes percre. Mint ha éreztem volna hogy az az utolsó. Tudod, soha nem mondtam neked, de nagyon féltettelek. Tudtam, nincs sok hátra és elmész és azzal is tisztában voltam, hogy én sem maradhatok sokáig veled. Emlékszel? Átállítottam az órát csak hogy 20 percel tovább feküdhessek az öledben a virágosrét közepén. Viccesen megszidtál, és egész hazaút alatt azt hajtogattad mennyire szeretsz. Megigértetted velem, hogy lesz még találkozás. Nem szóltam semmit, te pedig tudtad hogy ez volt az utolsó. Azóta nem voltam kinn a réten. Tudom, már régen elhervadtak a virágok. Azok a virágok akik utoljára láttak minket kéz a kézben, boldogan a pillanatnak élni. Elmúlt a nyár is. Ősz van. Esik. Hallom, kopog az ablakpárkányon. Rád gondolok. Egyedül vagyok. Fog még valaki valaha szeretni? Annyira mint te? Mennyi idő telt el mióta utoljára láttalak? Mikor éreztem utoljára az illatod? Mikor néztem abba csodás szempárba amit szótlanul órákig képes voltam nézni? Egy óra? Egy nap? Egy hét? Egy hónap? Egy év? Ki tudja... Nem járok emberek közé. Félek szembe jönnél velem az utcán. Ha mégis kimegyek, mindenhol téged látlak és mindenről te jutsz az eszembe. Valamelyik nap 3x sétáltam el a hely előtt ahol legelőször találkoztunk és reméltem hogy ugyanúgy ott leszel, ugyanúgy bemutatkozol majd és ugyanúgy mosolyogva hazakisérsz azzal a mondattal hogy „ilyen kicsi lány ne menjen egyedül a sötétben“. Én pedig majd rádmordulok, hogy nem is vagyok kicsi, mire te viccesen a köztünk lévő magasságot rajzolod bele a levegőbe. Ahogy írom a sorokat, tizedmásodpercekre melegséget érzek mivel az emlékeim visszarepítenek hozzád. Talán meg is nyugodnék, ha az a fránya eső nem emlékeztetne minden pillanatban rád. Arra hogy itt voltál, vártál a kapuban. Vizes pólóban, felhevült testel, lázasan, de eljöttél. Akkor haragudtam rád hogy ilyet tettél, de most olyan önző vagyok, hogy nem érdekelne az sem ha beteg vagy, csak gyere ide, és szólj valamit. Bármit, csak legyél itt. Legyél velem. Hiányzol. Rettenetesen hiányzol. Senkinek nem mondom. A kisírt szemeket elfedi a festék. Csak az eső tudja hogy sírok, lemossa rólam az álarcot és velem együtt sír. Tűz forró arcomat tűszúrásként érik cseppjei, én mégis kinn maradok és várom hogy elmossa az emlékedet. Esik. Hallom, kopog az ablakpárkányon."

2014. szept. 14. 22:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

Ragozas, helyesiras szornyu! Erre sajnos egy magyar tanar se adna 2esnel jobb jegyet :( kozonseges a fogalmazasi mod is, elsonek igaza van.

Am meg ne rondits bele senki kapcsolataba, inkabb tanulj!

2015. jan. 22. 21:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem magyarországon élek, ezért ezekért a dolgokért elnézést. :)
2015. jan. 22. 21:14
 13/21 anonim ***** válasza:
Micsoda kifogas. En se ott elek. Alapbol nem kezdek bele irasba ha nem tudok jol fogalmazni!
2015. jan. 22. 21:16
 14/21 A kérdező kommentje:
Az írásba olyankor menekülök, mikor rossz a kedvem. Nem író akarok lenni csak orvosságot látok a betűkben.
2015. jan. 22. 21:20
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem küldd el neki, ha még nem tetted. Írni meg írj, ha szerete és élvezed, ne foglalkozz mások kéretlen véleményeivel. :)

Én egyszer elküldtem egy szakítós verset egy lánynak, amikor szakítottunk, azóta nem beszélünk egymással, pedig szerintem szép búcsúvers volt.

2015. jan. 22. 22:27
 16/21 Rékcsi ***** válasza:
Ne küld el, nem lenne értelme, csak sebeket szakítasz fel vele.
2015. jan. 22. 22:28
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik ez az írás! Észre szoktam venni a ragozási hibákat (emelt magyarból érettségiztem, kommunikáció szakot végeztem, újságíróként végeztem), de ha volt is nem zavart, átsiklottam felette.

Egyébként is írói szabadság :) Ha régen volt, akkor most is lehet. Én sokkal jobban örülnék például, ha ilyeneket tennének a tankönyvekbe, ne a "csá csumi csááá..." és egyéb borzadályokat.

Viszont a helyedben én nem küldeném el neki. Ha nem lennétek kapcsolatban, akkor oké lenne, de így szerintem nem szabad megbolygatni az állóvizet. Ha együtt kell lennetek, akkor az majd kiforrja magát és akkor majd megmutathatod neki. Addig is pedig tedd el.

2015. jan. 22. 22:54
 18/21 anonim ***** válasza:
És mielőtt én is megkapom a támadásokat: látom, hogy az enyémben is van hiba :) Késő van :)
2015. jan. 22. 22:57
 19/21 anonim ***** válasza:

"Viszont barátnőm szerint túl jó ahhoz hogy csak úgy a kukában landoljon."

Akkor ne landoljon a kukában, de ne is küldd el neki. Ez egy nagyon szép novella, habár vannak benne hibák, amiket javítani kellene, sok helyen hiányzik a vessző, a számok szebben néznek ki betűkkel kiírva, és "A hely, ahol először megcsókoltál, benőtte a gaz. A játszótér, ahol titokban elbújtattál, lebontották." Helyesen úgy nézne ki, hogy "A helyet, ahol először megcsókoltál, benőtte a gaz. A játszóteret, ahol titokban elbújtattál, lebontották". De megfelelő javítás után (erre akár megkérhetsz valaki mást, hogy nézze át neked) esetleg beküldheted írói oldalakra, mert nagyon szép gondolatok vannak benne, és szépen is fogalmaztad meg. Magam is írok, és szoktam olvasni mások műveit is, szóval meg szoktam mondani, ha valami nem jó, de ez megfogott, átéreztem a belőle áradó érzéseket.

Szóval: Azt javaslom, ne küldd el neki, mert már nincs értelme, mindketten boldogok vagytok mással, nem érdemes ezt kockáztatni. Viszont szerintem a novella se vesszen el, mert van benne potenciál. Én ezt tudom neked tanácsolni.

25/n

2015. jan. 23. 00:38
 20/21 anonim válasza:
A fogalmazasmod tenyleg nem olyan jo, kicsit talan suta, de nekem tetszett. Borzalmasan at tudtam erezni. Elkuldted vegul?
2015. febr. 27. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!