Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek romantikus vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek romantikus vagyok ha ilyen verseket írok?

Figyelt kérdés

Egyáltalán szép ez a vers?

Írok még ha valaki szeretné

A tenger szülöttje

A hullámzó tenger mélységéből

Álomringató dal feltör

Mely nagy vihart kavar szívemben

Eltörölve minden más érzelmem

Lassan alkot fesz és formál

Elborítja ez a kékes óceán

Vörös lángja felfelé tör

És belecsap szívembe ez a tőr

A lélek hangja fel-felemelik

Míg nem megjelenik

Hatalmas szárnyát kitárja

És gyönyörű szívébe szívem zárja

Elragadta és megszerezte

Tüzes erejével lelkem égette

Forró ölelésétől elporladok

Tiszta lelkemmel vele összeolvadok

Hirtelen magával ránt a mélybe

A bölcsőjének tiszta vizébe

Hol tüzes lelkét a víz enyhíti

És tengervilágát dalai, megvédi

Ott élek vele vágyban

Elhagyva érte házam

Összefonódva lelkünk

Szerelemben, ez a mi kertünk

2010. jan. 18. 13:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

Pont ő ne lenne az?

Persze, hogy Ady is meleg :D

2010. jan. 18. 15:13
 12/24 anonim ***** válasza:

Tetszik a lelkesedésed, hadd legyen néhány építő jellegű észrevételem az első alkotásodhoz.

Szépen felépített vers, látszik a szerkesztettség igénye. Érzem benne a fokozást, ami a gondolati tartalomhoz kapcsolható: a szavak hangalakja és jelentése egyaránt mutatja a képi dinamikai változásokat, amik a lélekben létrejövő változásokkal párhuzamba állíthatók. Az sem lenne önmagában baj, hogy nem a tiszta rímekre törekedtél, amik elvonhatják a figyelmet a tartalomról; lenne ebben valami szimpatikus spontaneitás, gondolatiság, érzelmi többlet és még dallamosság is (az utolsó versszak például kifejezetten tetszik). Viszont számomra a vers a mostani formájában nem elég hatásos. Valahogy szétesik számomra, inkább látom csapongó pillanatfelvételnek a lélekről, mint egy jól átgondolt egésznek, hiányolom belőle az összetartó erőt. Nem érzem benne azt a bizonyos pluszt sem képi világában (kicsit én is közhelyesnek tartom), sem érzelmi szinten, sem gondolatilag. Elolvastam, megcsodáltam a romantikus látványelemeit, de nem vágyom arra, hogy újra és újra átfussam.

Találtam benne olyan részeket is, ahol a megfogalmazás miatt nem egyértelmű nekem, miről is van szó valójában. És ez ebben az esetben nem titokzatosság, hanem néhány értelemzavaró momentum. Pl. a második versszakban a "fesz" (ha "vesz" volt eredetileg, és elírtad, akkor elnézést), az ötödik versszak utolsó sorában a "megvédi"-nél nem világos, ki és mit véd meg (gondolom, a "tengervilágát" a tárgy, de ha a "dalai" az alany, "megvédik" lenne). Az alany sokszoros elhagyása máskor is problémát jelentett a megértésben. Azt tanácsolom, kicsit több tudatossággal fogalmazz; attól még nem vész el a tartalom, hogy csiszoltabb a megformálás.

Köszönöm, hogy meghallgattad a véleményem, remélem, javadra szolgál majd.

2010. jan. 18. 16:01
 13/24 A kérdező kommentje:

16:01-nek:

Köszönöm az építő kritkát!

Elemzem röviden a versemet ott ahol nem tiszta a kép és elmondom én hogyan gondoltam!

A leg nagyob problémám amikor írok hogy a megfelelő a rímet megtaláljam. Megvan a gondolat amit ha simán leírnám megállná a helyét csak nem rímelne ezért kell néha átírnom és akkor tűnik olyan nyakatertnek!

Igen a fesz az elírás jól láttad

5.vsz-ban:

A tengervilág dalai pl.: (hullámzás, viharok, buborékok, csobbannás amikor a hal ugrik stb.) vagyis az egész tengeri életre, tengeri ökológiára utalok azzal, hogy tengervilág dalai, és ez védi meg őt illetve minket, mikor a tenger alá merülünk

2010. jan. 19. 13:05
 14/24 A kérdező kommentje:

Még egy vers:

Megkísértés

Az inda lassú kúszása

A rózsa fájdalmas hervadása

Borostyánba ragad szívem

Tövis vágott testemen sebet

Sötét árnyék szőtte be életem

És mindenem megégette

Mikor a félelemnek lángja

Életvonalam elvágta

Mesteri szenvedélyes játék ez?

Kívántad hogy átéljem ezt?

Kígyó simul meztelen lelkemhez

Isteni harag ver most meg

Az óratorony már éjfélt ütött

A harag szele süvöltött

Sötét mászott be ablakomon

Jegyét otthagyta a falamon

A hajnal könnye írja fel nevem

Az égre s tudom már vár a verem

Fehér galamb száll a távolban

Engem nem visz el csak álmomban

2010. jan. 19. 13:06
 15/24 anonim ***** válasza:
Fúú ez az utolsó! Annyira nagyon szép, tele érzéssel, nekem ez viszi a pálmát. Mindenképpen írj, és ha lehet oszd meg velünk, én örülnék neki a legjobban :)
2010. jan. 22. 16:53
 16/24 A kérdező kommentje:

KÖszönöm szépen!

:D:D:D:D:D

Teszek még fel verseket

2010. jan. 25. 09:14
 17/24 A kérdező kommentje:

Új Versem:

Büntetés

A sellők a partra vetették magukat

És a vízben hagyták álmukat

Ha a lélek száll a félelemhez

De élet száll az édenhez

Végtelenhez

A reménység sugara már kihunyt

Az élet szele nem fúj

Érzelem mélyen a földben

Szétégve a sötétségben

a semmiben

Angyal tollak hevernek a földön

Gyermekek vére a gyilkos tőrön

Nap se kel fel többé

Sötét van örökké

Mindörökké

Fájdalomra vigasz csak egy lehet

A halál fájdalmat ad de vehet

A csend magánya hívogató

Kínt adó vagy szabadító

Simogató

Könnyeim vigyetek felé

A földi szenvedés már elég

Ott a csönd már nem kínozhat

A büntetés keze megfojthat

Lelkem pusztulhat

Ott más kárára már nem lehet

2010. jan. 25. 09:46
 18/24 anonim ***** válasza:
26%
nekem nagyon tetszenek, szívesenolvasgatnék még, ha gondolod küldj a mail címemre =) (nem pasizni akarok, 1 éve van párom és nagyon szeretem, de szép verseket mindig szívesen olvasok =))
2010. jan. 25. 10:03
 19/24 anonim ***** válasza:
25%
Jó vers, ilyen romantikus alkatként könnyen találsz magadnak párt, egy másik fiú személyében.:)
2010. jan. 25. 10:15
 20/24 anonim ***** válasza:
én egy fiú vagyok és előre írom,hogy nem Homi, de tetszenek a verseid nekem is hasonló a lelkivilágom szóval sztem aknázd ki a tehetséged a sok buz.izóval meg ne foglalkozz mert ők egyebet nem tudnak,viszont te csodaszép verseket tudsz!!így tovább
2010. jan. 25. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!