Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hozzámennél a férfihoz ebben az esetben?
Több éve jártok, 9 év van a férfi javára, a nő 26, a ffi 35. Jól megértik egymást, minden oké, próbálták együttélve, távkapcsolatban, működött. A férfi nagyon szeretné már elvenni, családot, de a nő még nem érzi, hogy ő érett erre, így ffi ultimátum elé állítja..vagy most vagy már soha. A nő tudja, hogy nem túl sok hozzáhasonló pasi szaladgál a világon, akivel ennyi mindenben egyetért, a szerelem-tisztelet témakör is rendben, és teljesen eltudná vele képzelni az egészet, csak még nem most.
Te mit tennél ebben a helyzetben? Inkább elengednéd a férfit, csak mert úgy érzed nem állsz készen? Vagy fejest ugranál, mert lehet, hogy csak egy kis lökés kell?
A történet nem valós, ám elgondolkodtatott :)
21-es, kicsit el vagy tévedve, egy kapcsolat nem arról szól, hogy azon versenyzünk, hogy melyikünk akarata érvényesüljön főleg ilyen nagy kérdésekben, aztán ha valamelyikünk "győz", akkor akkor hurrá-hurrá, jól kib..sztam a párommal, na nehogy már neki legyen igaza!
Az ilyen nem kapcsolat. Ha így áll hozzá két ember, jobb is, ha mindketten mennek tovább a saját útjukon és nekik megfelelő párt keresnek úgy, hogy közben nem felejtenek el felnőni egy kapcsolathoz.
Az meg mi, hogy a férfinak miért kellett fiatalabb nő? Ennyi erővel mondhatjuk, hogy a nőnek miért nem volt jó a saját korosztálya, miért kellett neki érettebb férfi, ha amúgy tudja, hogy ő nem hogy fiatal, de ráadásul későn érő is?
De nem mondom, mert valószínű eddig jól megvoltak, legalábbis ez a téma nem bukott ki ennyire és most került felszínre a nagy korkülönbség és az eltérő jövőkép.
Itt most vagy meg tudja ez a két ember beszélni az félelmeiket, az elképzeléseiket, azt, hogy kinek mi a fontos az életben és valamilyen konkrét döntésre jutni, amiben egyik fél sem sérül, vagy nem. Utóbbi esetben nem fog működni, legalábbis jól nem fog működni.
Attól, hogy valakinek nem fontos a gyerek, másnak még lehet az. Azért ne köpködjük már szerencsétlent, mert nem akar vénségéig várni a családalapítással!
Szerintem jó, hogy ez még most kiderült, így HA(!) nem jutnak közös nevezőre, mindenkinek van esélye még, hogy megtalálja a saját boldogságát. A nő egy olyan ember személyében, aki még inkább szórakozgat, nem akarja lekötni magát egy ember mellett, a férfi pedig egy olyan nő személyében, aki már ki szeretne kötni mellette végleg.
Igazából nem nagyon értem, hogy itt ha a nő nagyon akar gyereket, a férfi még nem, akkor a férfi a szemét, mert nem adja meg a nőnek, amire vágyik, ha a nő nem akar, a férfi igen, akkor meg szintén a férfi a szemét, mert keltetőnek használja a nőt. Bravó! :D
26-os, a kérdező ezt írta:
"A nő későn érő típus, sosem álmodott házasságról, meg habos babos ruháról, inkább pasi jellemű, fél az elköteleződéstől"
Tehát itt nemcsak arról van szó hogy még várni akar kicsit a gyerekkel, hanem hogy nem is akar elköteleződni mellette és azért én megértem, ha 9 év után emiatt a férfi elkeseredik.
A gyerek témát már írtam, hogy az már húzósabb, esetleg meg lehetne beszélni, hogy a házasság után ne rögtön jöjjön a baba, meg hogy utána hogy legyen, hogy természetesen a férfi is vegye ki a részét ebből, esetleg ő maradjon otthon, ha a nő szeretne utána a lehető leghamarabb dolgozni, stb. Aztán, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni, az megint más kérdés.
De ez már a következő lépés, egyelőre arról van szó, hogy a nő 9 év alatt nem jutott el addig, hogy elköteleződjön a barátja mellett, nem tudta eldönteni, hogy vele akar-e élni. A döntésbe belekényszeríteni nem lehet, mert tisztán látszik, hogy nem biztos ebben a kapcsolatban, nem biztos, hogy ezzel a férfival akar megöregedni, még ha nem is vallja be ezt magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!