Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hozzámennél a férfihoz ebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hozzámennél a férfihoz ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Több éve jártok, 9 év van a férfi javára, a nő 26, a ffi 35. Jól megértik egymást, minden oké, próbálták együttélve, távkapcsolatban, működött. A férfi nagyon szeretné már elvenni, családot, de a nő még nem érzi, hogy ő érett erre, így ffi ultimátum elé állítja..vagy most vagy már soha. A nő tudja, hogy nem túl sok hozzáhasonló pasi szaladgál a világon, akivel ennyi mindenben egyetért, a szerelem-tisztelet témakör is rendben, és teljesen eltudná vele képzelni az egészet, csak még nem most.

Te mit tennél ebben a helyzetben? Inkább elengednéd a férfit, csak mert úgy érzed nem állsz készen? Vagy fejest ugranál, mert lehet, hogy csak egy kis lökés kell?

A történet nem valós, ám elgondolkodtatott :)

2014. szept. 7. 09:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
20-as: Ez az, mikor a pasheeee minden áron fiatalabbat akar, aztán rájön, hogy a fiatalabb még élvezni akarja az életet, nem 0-24-ben lázat csillapítani, meg szart vakarni. De miért is kellene, hogy az ő akarata érvényesüljön? Mert ő férfi? Ugyan már...
2014. szept. 7. 10:30
 22/32 anonim ***** válasza:
Miért nem volt jó neki egy 30-35 év körüli nő, aki ugyanott tart az életben, mint ő?
2014. szept. 7. 10:31
 23/32 anonim ***** válasza:

21-es, kicsit el vagy tévedve, egy kapcsolat nem arról szól, hogy azon versenyzünk, hogy melyikünk akarata érvényesüljön főleg ilyen nagy kérdésekben, aztán ha valamelyikünk "győz", akkor akkor hurrá-hurrá, jól kib..sztam a párommal, na nehogy már neki legyen igaza!

Az ilyen nem kapcsolat. Ha így áll hozzá két ember, jobb is, ha mindketten mennek tovább a saját útjukon és nekik megfelelő párt keresnek úgy, hogy közben nem felejtenek el felnőni egy kapcsolathoz.

Az meg mi, hogy a férfinak miért kellett fiatalabb nő? Ennyi erővel mondhatjuk, hogy a nőnek miért nem volt jó a saját korosztálya, miért kellett neki érettebb férfi, ha amúgy tudja, hogy ő nem hogy fiatal, de ráadásul későn érő is?

De nem mondom, mert valószínű eddig jól megvoltak, legalábbis ez a téma nem bukott ki ennyire és most került felszínre a nagy korkülönbség és az eltérő jövőkép.

Itt most vagy meg tudja ez a két ember beszélni az félelmeiket, az elképzeléseiket, azt, hogy kinek mi a fontos az életben és valamilyen konkrét döntésre jutni, amiben egyik fél sem sérül, vagy nem. Utóbbi esetben nem fog működni, legalábbis jól nem fog működni.

2014. szept. 7. 10:46
 24/32 anonim ***** válasza:
23-mas: Ez akkor is köcsögség, mégpedig azért, mert rá akarja erőltetni a gyerek témát, ami nem egy fáklyásmenet, de abba már tuti nem menne bele, hogy ő legyen Gyesen. Tehát a nők dadus és keltetőgépnek való használata megfűszerezve egy kis zsarolással, hogy akkor nézhet más pasi után, ha most rögtön nem szül neki 5-öt.
2014. szept. 7. 10:53
 25/32 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valakinek nem fontos a gyerek, másnak még lehet az. Azért ne köpködjük már szerencsétlent, mert nem akar vénségéig várni a családalapítással!

Szerintem jó, hogy ez még most kiderült, így HA(!) nem jutnak közös nevezőre, mindenkinek van esélye még, hogy megtalálja a saját boldogságát. A nő egy olyan ember személyében, aki még inkább szórakozgat, nem akarja lekötni magát egy ember mellett, a férfi pedig egy olyan nő személyében, aki már ki szeretne kötni mellette végleg.

Igazából nem nagyon értem, hogy itt ha a nő nagyon akar gyereket, a férfi még nem, akkor a férfi a szemét, mert nem adja meg a nőnek, amire vágyik, ha a nő nem akar, a férfi igen, akkor meg szintén a férfi a szemét, mert keltetőnek használja a nőt. Bravó! :D

2014. szept. 7. 11:31
 26/32 anonim ***** válasza:
25-ös: Az, hogy valaki élvezi az életét, még nem jelenti azt, hogy nem akarja magát valaki mellett lekötni. Nekem pl. sosem volt ellenérzésem a házassággal kapcsolatban, ha lenne párom, simán hozzámennék, csak még gyereket nem akarok. Ez nem jelenti azt, hogy nem kötelezem el magam az illető mellett. El se olvastad, hogy mit írtam! Azt írtam, hogy ha még utazni, nyaralni, országot látni akar, akkor nem hiányzik neki egy gyerek, nem azt, hogy minden éjjel más faszival akarja magát ájulásig dugatni. Másrészt együtt is lehet élvezni az életet. DE a gyerek egy olyan dolog, ami elsősorban a nőnek az életét változtatja meg. Az Ő teste változik meg, az Ő karrierje törik derékba, Ő mondhat le a nyugodt alvásról, Ő fog szart, taknyot, hányást törölni. És még ezek mellett követelőzni, mintha joga is lenne egymagának eldönteni, hogy NEKI mikor szüljenek, az már tényleg felháborító. Ha nem menne el Gyesre ebben az esetben, én dobnám. Ilyen egyszerű.
2014. szept. 7. 11:39
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem értem azt a felfogást ami ma van. Miért akar mindenki 30-35-40 éves koráig várni az elköteleződéssel? Mi van, ha valaki 15 éves kora óta pasizik, nem tudja magát az ember kiélni 10-15 év alatt? Hányszor átejtenek. Gyereket mondjuk én akkor még nem akarnék. De mégis ki tudsz te teljesedni nőként? Mi a garancia, hogy akkor jobban fog menni egy házasság? Persze, van mögötted egy rakás tapasztalat, de akkor sem értem ezt a felfogást. Az ember 40 éves koráig ne csináljon semmit, csak dugjon, utána meg dugja homokba a fejét és éljen remeteként? Attól még, hogy valakivel elkezdem a jövőmet, közösen érjük el és teremtjük meg a dolgokat, nem jelenti azt, hogy remeteként élnék. Valaki mellett is be tudom teljesíteni a vágyaimat (el tudok menni világot látni, jó nőnek érezhetem magam, úgy, hogy nem csalom meg, bulizhatok, menjen el ő is). Persze nem ugornék rögtön bele a dolgokba bárkivel, de 9 év után szerintem már ki lehet tapasztalni, hogy működik-e vagy sem.
2014. szept. 7. 12:57
 28/32 anonim ***** válasza:
A 27-es hozzászólás a 19-esre volt válasz.
2014. szept. 7. 12:59
 29/32 anonim ***** válasza:

26-os, a kérdező ezt írta:

"A nő későn érő típus, sosem álmodott házasságról, meg habos babos ruháról, inkább pasi jellemű, fél az elköteleződéstől"

Tehát itt nemcsak arról van szó hogy még várni akar kicsit a gyerekkel, hanem hogy nem is akar elköteleződni mellette és azért én megértem, ha 9 év után emiatt a férfi elkeseredik.

A gyerek témát már írtam, hogy az már húzósabb, esetleg meg lehetne beszélni, hogy a házasság után ne rögtön jöjjön a baba, meg hogy utána hogy legyen, hogy természetesen a férfi is vegye ki a részét ebből, esetleg ő maradjon otthon, ha a nő szeretne utána a lehető leghamarabb dolgozni, stb. Aztán, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni, az megint más kérdés.

De ez már a következő lépés, egyelőre arról van szó, hogy a nő 9 év alatt nem jutott el addig, hogy elköteleződjön a barátja mellett, nem tudta eldönteni, hogy vele akar-e élni. A döntésbe belekényszeríteni nem lehet, mert tisztán látszik, hogy nem biztos ebben a kapcsolatban, nem biztos, hogy ezzel a férfival akar megöregedni, még ha nem is vallja be ezt magának.

2014. szept. 7. 13:16
 30/32 anonim ***** válasza:
29-es: A 9 év a korkülönbség köztük, nem az együtt töltött idő! "Több éve jártok, 9 év van a férfi javára" Másrészt nem lehet, hogy ha ennyire fél az elköteleződésről, akkor csak a pasi gondolja azt, hogy együtt járnak? Könnyen lehet. A 18-as hozzászólásomra válaszoltál amúgy, és én úgy gondoltam, hogy a jó sok spontán szex a párommal kellene, hogy legyen, de a gyerek ennek véget vet. Hát kinek hiányzik ez? Másrészt nem, nincs igényem arra, hogy savanyú-tejszagú kismama legyek, én nem így teljesedek ki nőként.
2014. szept. 7. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!