Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rettegek, hogy meghal a párom, hogy lehetne ezt a helyzetet kezelni?
Kb 4 éve vagyunk együtt a barátommal. Én idén májusban veszítettem el anyukámat (rákos volt, nem tudtak rajta segíteni), és nagyon megviselt a halála. Azóta nagyon rosszul alszom, próbálom összeszedni magamat, de sokszor rémálmaim vannak.
Rendszeresen álmodom azt, hogy a párom is meghal és hogy teljesen egyedül maradok. Emiatt sokszor ébredek sírva, mert tényleg az a legnagyobb félelmem, hogy őt is elveszítem és senkim sem marad.
Nem tudom kezelni ezt a helyzetet, folyton attól rettegek, hogy a barátomat is éri valami és őt is örökre elveszítem. Több, mint 4 éve vagyunk együtt, együtt is élünk, most tavasszal szerette volna megkérni a kezemet, de Anyu halála miatt ez végül nem sikerül... Nekem már csak ő maradt és félek, hogy elveszítem! :(
Hogy lehetne ezen túllépni?
23/L
#1:
Ez nagyon bunkó dolog volt.
Kérdező:
Fogadd őszinte részvétemet!
Nem szabad arra gondolnod, hogy az anyukád halála után a párodat is elveszítheted. Erre még gondolni sem merj.
Az a legfontosabb most, hogy a lehető legtöbbet együtt legyetek, hogy ezzel is a gondolataid másfelé terelődjenek.
Ruccanjatok ki néhány napra, valami olyan helyre, ahol sem te, sem ő nem járt. Ahol csak ti ketten vagytok, egymásnak.
#10 és #12 válaszoló:
Nektek is nagyon szépen köszönöm! A részvétnyilvánítást is, és a kedves szavakat, a jó tanácsokat. A kirándulást többen is írtátok, lehet, hogy ez tényleg hatásos lehet, úgyhogy mindenképpen megpróbálom. Abban is igazatok van, hogy nem jó egész nap itthon ülni, szép idő van kint... Nem igen voltam sehol az utóbbi hónapokban, de talán itt az ideje, hogy ezen változtassak. Talán tényleg segítene. Mindenképpen meg fogom próbálni, hátha használ... :)
mindenképpen hasznos, ha lefoglalod magad és eltereled a gondolataid a problémákról, különösen a félelmeidről. fel kell építened egy új életet a szeretett hozzátartozó nélkül. ez nehéz és fájdalmas, de elkerülhetetlen. a leírt problémád annak a jele, hogy még nem tudtad feldolgozni a helyzetet és ez nem jó így. ha továbbra sem tudsz szabadulni a félelmeidtől, akkor mindenképp érdemes szakemberhez fordulnod, aki segít ezt a problémát feldolgozni.
a reggetésed oka pszichés probléma, amit eddig nem tudtál feldolgozni, különben nem lenne ilyen problémád. az ilyen problémákat a pszichológusok jobban ismerik, ez a szakterületük, van benne tapasztalatuk, hogy hogyan kell kezelni. igen, csak beszélgetnek veled, de tudják, hogy miről kell beszélgetni veled ahhoz, hogy megtaláld a probléma megoldását és segíteni tudnak, hogy megszűnjön a problémád. lehet, hogy erre nem csak ők képesek. akár egy haver, barát, barátnő, rokon is lehet, hogy tud benne segíteni. az is lehet, hogy tánc vagy jógatanár, természetgyógyász, masszőr, pap, varázsló, kuruzsló, vagy boszorkány lesz az, aki végül eléri nálad, hogy megszabadulj a problémától. leginkább az fogja elérni, amiről leginkább elhiszed, hogy segít, vagy ami tényleg képes kiváltani belőled, hogy megoldd a gondot. egy biztos: amitől eddig semmi sem változott, az nem fog megoldást jelenteni, csak az, ha mással próbálkozol, mint amitől eddig vártad, hogy elmúljon.
lehet, hogy a pszichológust (vagy más szakembert) nem engedheted meg magadnak, de azt sem, hogy tovább szenvedj és megoldatlanul maradjon a problémád. szóval valamit tenned kell.
első körben próbáld az ingyen/olcsóbb alternatívákkal, mozdulj ki, változtass az étrendeden, szokásaidon, keress új hobbikat, programokat, filmeket, könyveket, építsd fel az új életed és beszélgess sokat a barátaiddal - nem feltétlenül erről a problémáról, inkább bármi másról, de ha mástól nem változik, akkor erről is. aztán, ha semmi más nem megoldás, akkor keress olyat, aki talán inkább tud segíteni - a tudomány a pszichológusokat ajánlja, az egyház a papokat, mások természetgyógyászt, vagy ki miben hisz - a kérdés, hogy te miben hiszel és minek hatására sikerül megtalálnod a választ önmagadban.
Az, hogy idejössz már bizonyíték arra, hogy nagyon sokat segítene, ha beszélgetnél valaki olyannal, aki kívülről látja a helyzeted (nem hozzátartozó). Pszichiáterhez ne menj, értelmes, felnőtt nő vagy, nem hiszem, hogy random átmetszenéd a torkod vagy valami ilyesmi. Viszont ezek a rossz álmok hamar kikészítenek, jót tenne, ha tényleg kibeszélnéd őket magadból. Én azt tudom javasolni, hogy keress fel régi ismerősöket/barátnőket, rossz időkben nem árt egy kis nosztalgiázás, társaság miegymás :)
Részvétem édesanyád miatt, el sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!