Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az egyetem végén vagyok, még van 6 vizsga, de totál depis vagyok. Ez a kapcsolatomra is kihat. Mit tegyek? Volt valaki hasonló helyzetben?
Szia.
Januárba van vizsgaidőszak tudtommal, nem? :D Hova még izgulni? :D Mellesleg nekem félévente 10 vizsgám van minimum nem 6 :( Mit nem adnék 6-ért, ajajjj... :D
Vizsgaidőszakba én is sík ideg vagyok, mindenkivel összeveszek, pasimmal is állandóan. Ráadásul ő nem egyetemista így nehezebben vagy egyáltalán nem érti ezt meg. A barátaim nekem is cserélődnek hasonló okok miatt mint neked.
Anyudékkal nekem is akadnak szintén hasonló problémáim.
Szóval mi a gond? :D
20/L
Szia
teljesen természetes, hogy így érzed, az egyetemi vizsgaidőszak nagyon megterhelő. Én is hasonló cipőben jártam annó.
Szerintem haverokon való agyalás helyett próbálj most inkább a tanulásra koncentrálni, esetleg szervezz programot csoport-, vagy lakótársakkal, vagy sportolj, vagy keress más kikapcsolódási lehetőséget, amikor nem érnek rá a barátok.
A pasiddal szerintem mindenképpen beszéld meg a "kirohanásaidat", így toleránsabb lesz talán, ill. segíteni is jobban tud.
A hajós munkán meg ráérsz még gondolkodni, nem tudom, milyen szakon végzel, de amíg nem adod be az állásjelentkezéseket, addig kár ezen is veszekedned a szüleiddel. A lényeg, hogy az elejétől kezdve küldözgesd az önéletrajzodat (saját és kapcsolódó munkakörökbe is), ha ezt látják, még ha nem is azonnal találsz munkát, de legalább nem mondhatják, hogy nem teszel meg mindent az ügy érdekében.
Egészen biztos vagyok benne, hogy a szüleid azért "rinyálnak", mert szeretnek és féltenek, nem szeretnék, hogy bajod essen. Igaz, hogy itthon is ugyanúgy megvan az esélye, hogy elraboljanak, dehát ki aggódna érted a IGAZÁN, ha nem a szüleid? Próbáld egy kicsit az ő szemszögükből is nézni a dolgokat.
Szerintem érdemes lenne majd a vizsgák után leülnöd velük átbeszélni őszintén és minél higgadtabban, ki hogyan mit érez és gondol, így könnyebben dűlőre juthattok.
Én nem terveztem külföldre, vagy hajóra menni, így csak az itthoniakkal kapcsolatban tudok megosztani 2 dolgot, amit megtanultam, és ami végső soron el is vezetett ahhoz, amit el szerettem volna érni:
1. Az elfogadhatóság keretein belül (mennyire szimpatikus + mennyire vagy képes teljesíteni) élj a munkalehetőségekkel, mert sohasem tudhatod, mit profitálsz belőle.
2. Merj tovább lépni!
(29/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!