Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez mit akar jelenteni? Miért csinálja ezt a barátom.
Nem nagy dolog, de mégis furcsa. Most összeköltöztünk a barátommal és az ő gépét használom. És már nagyon zavar, hogy nem tudok belépni sehova, mert a gépén nincs beállítva, hogy megjegyezze a jelszót. Ha pl le akarok tölteni egy filmet, akkor be kell írnom valamelyik jelszavát (mert miért is használta csak 1-et...), ami nagyon hosszú, kis és nagybetűs, szám- és billentyűkombinációt tartalmaz. Szóvá tettem, hogy legalább azokon az oldalakon legyen megjegyeztetve a jelszó, amiket közösen használunk, mert bazi idegesítő, amikor fél óráig kínlódok a jelszó miatt. Erre ő elkezdett hisztizni, hogy nem, és ha nem tetszik ez nekem akkor az egész gépet levédi jelszóval, hogy be se bírjam kapcsolni.
Na nem is ez a lényeg, hanem hogy miért csinálja ezt? Mikor külön laktunk akkor is ezt csinálta, pedig a 60 éves anyja biztos nem ült neki átkutatni a gépét... Itt is csak én használom, senki más, meg különben is, mit kell ennyire ezt felfújni?
Nekem meg mindenhol meg volt jegyezve a jelszavam a gépemen, az összes családtagom számítógép-barát, mégsem "rejtegetek" semmit. Erre is azt mondta a barátom anno, hogy "úristen, és ha belép anyád a facebookodra?". Na mi lenne? Meglátja a képeimet, amiket amúgy is lát? Nem értem komolyan... Valaki mondja már meg, miért csinálja ezt?
Kedves kérdező , nekem a fiókjaimhoz , nagyjából mindegyikhezz külön jelszók vannak...
Tart tőle hogy véletlenül rálépsz valamely adathalász oldalra, ahol a böngészőn át lekérheti a dolgait , és Encore fiókot egyik férfi se vesztene el szívesen...
Nem hackerkedik egyáltalán. Legalábbis nem tudok róla.
"Tart tőle hogy véletlenül rálépsz valamely adathalász oldalra, ahol a böngészőn át lekérheti a dolgait , és Encore fiókot egyik férfi se vesztene el szívesen..."
Azért ennyire naív nem vagyok... Soha nem adok meg semmilyen személyes adatot sehova a barátom tudta és beleegyezése nélkül (de ha ilyen van, akkor is ő csinálja, nem én).
Nem siklottam el a válaszok felett, csak nem tartom valószínűnek, hogy erről lenne szó. Ha meg próbálta volna elmagyarázni, arra emlékeznék :) De ilyen nem történt.
Na mindegy, azért köszönöm szépen a válaszokat! Szép estét nektek.
Nem kell ahhoz informatikusnak vagy hackernek lenni, hogy az ember több, biztonságos jelszót használjon. Ehhez bőven elég, ha figyeltél infó órán.
Mondok gyakorlati példát: az egyik kedvenc letöltős oldalamat néhány hónapja és kiadták az összes felhasználó e-mail címét és jelszavát. Ha mindenhová (e-mail, facebook, paypal stb.) ugyanezt az jelszót használnám ugyanezzel a címmel, szerinted mennyire lennék bajban?
Más: a szerencsétlen pasi ki tudja mióta így használja a számítógépét. Ő megengedi, hogy használd a gépét, te meg rögtön rendezkednél. Biztos, hogy neki sem kellene felkapnia ennyire a vizet, de a te viselkedésed sem éppen szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!