Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányoknál nőknél miért sokkal gyakoribb a sírás egy párkapcsolatnál és az életben?
szerintem ez is emberfüggő... én nem vagyok sírós, de pl egy két pasi ismerősöm mondja, h ezen meg azon a sorozaton sírt, stb...
24/n
Társadalmi nyomás + konditcionálás.
A férfiakat úgy nevelik, hogy ne sírjá má béluska, mi leszel te homokos?! Aztán ez rögzül.
Egy az, hogy ez biológiailag is különbség férfiak és nők között (hormonok), kettő pedig, hogy társadalmi okai is vannak.
Volt egy kísérlet, amiben egy-egy kisgyerekre kellett vigyáznia egy csoportnak. Egyszer kislányt kaptak, egyszer egy kisfiút. Amikor a kislány kezdett sírni, azonnal vigasztalták, mindenki foglalkozott vele, odafigyeltek stb., mondták, hogy semmi baj, sírja ki magát nyugodtan. Amikor pedig a kisfiú kezdett sírni, rászóltak, mondták, hogy ez katonadolog, emiatt ne sírjon, szedje össze magát stb. A csavar az, hogy ugyanaz volt mindkét kisbaba, nem pedig két különböző nemű. Ezen is látszik, hogy a férfiaktól a társadalom megköveteli, hogy ne sírjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!