Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől lesz valaki hüséges, más meg hütlen?
Passz, én soha nem voltam az. Nem különösebben érdekelt a másik, mindig kerestem valamit, ami épp hiányzott.
Aztán egy szép nap betoppant valaki az életembe, akiben minden meg van. Azóta nem létezik más. Olyannyira nem, hogy agresszívvá válok a bepróbálkozókkal szemben. Mindennél jobban védem a másikat.
Szerintem azon múlik,ki mit látott otthon és mit gondol arról.
Az én ex csajom szerintem senkit se csalna meg soha, mert az anyukája folyton ezt tette az apjával és ezért szenvedtek sokat.
Szerintem nem tanulható hagyományos értelemben, személyiségtől, hozzáállástól (önmagadhoz, partneredhez, kapcsolatokhoz), sok egyéb tényezőtől függhet, illetve egy korábban hűséges ember is válhat hűtlenné és viszont. Pár példa hogy szerintem melyik csoportba milyen emberek tartoznak:
Hűtlen: kalandvágyóbb illetők, olyanok, akik inkább a lazább kapcsolatokat szeretik, nem az elköteleződést, olyanok, akiknek jobban bejön a "préda" becserkészése, felszedése, meghódítása, semmint a megtartása, olyanok, akiknek ellaposodott a kapcsolatuk, vagy nincs nagy önértékelésük és hízeleg nekik hogy más is érdeklődik irántuk, olyanok, akiket izgat a "tiltott gyümölcs" téma, olyanok, akiknek sokkal felfokozottabbak a nemi vágyaik és kevésbé tudják uralni ezeket és könnyen eszüket vesztik ha az alkalom adja magát, olyanok, akik érzelmileg zavarosak (nem tudja eldönteni melyikbe szerelmes), stb.
Hűséges: Olyanok, akik szigorúbb erkölcsök és elvek szerint élnek amit semmilyen felfokozott vágy vagy más illető iránti fellángolás sem ír felül, olyanok, akik kifejezetten a stabilitást keresik, nem szeretik a kalandokat, olyanok, akik annyira monogám beállítottságúak, hogy fel se merül bennük, hogy bárki mással lefeküdjenek akár még fantázia szinten se, szigorúbb vallási neveltetéssel rendelkező emberek akik felnőttként is tartják ezt az értékrendet, stb
Csak pár példa, de változhat akármelyik.
Én úgy tanultam meg hűséges lenni, hogy az első exem miután megelégelte azt, hogy örökké más nő karjaiba kötök ki, és más nőket veszek észre és szó szerint átlátok rajta, így szakított. Soha nem felejtem el azt, hogy ő míg a nagymamájával magyarban töltötte a vakációját, gondoltam ne csak ő érezze jól magát, hanem én is és pénzt adtam ki egy kéjnőért! Igen, elmentem kurvázni. Megbocsájtott, de egy idő után folytattam tovább! De nem azé nem becsültem meg, mert az embert nem értékeltem, hanem a kapcsolattal nem voltam megelégedve. Családivállalkozása van apumnak, ahol dolgoznom kell egyszerüen szabadnap nélkül.S belső törvényekre, kielégítő külső törvények nincsennek, mert ha perbe szállok, akkor én is megszívhatom. Tehát már akkor nem voltam a barátnőm mellet hű, mikor apum cégje mellé álltam, mikor az anyagi biztonságot választottam és nem az abszalút szerelmet, illetve szeretetet. Ha nem a párod az első, hanem bármi egyéb: az legyen pénztől elkezdve a féltett autódig, akkor tud meg, hogy hűtlen vagy és a kapcsolatba becsúszott egy hiba, az önzőséged áldozatává esett. Mit tudsz tenni ilyenkor? Természetesen, ha nem tudjátok megoldani a problémát, akkor szakíts vele még mielőt megcsalnád s akkor elkerülöd azt, hogy hűtlen légy és nem pazaroljátok egymás idelyét! S ha már megcsaltad, gondolkozás nélkül szakíts.....mert abból nem lesz többé JÓ kapcsolat!
Igen, ezt nevezik kapcsolaton belüli bornoutnak!
Viszont most azóta rá jöttem mit veszítettem és miért, s most került még egy kapcsolatom még egy új esély az életembe, ami lehet hogy sokkal több megoldandó problémát hozott magával, hisz ez egy távkapcsolat, de tud meg hogy megtanúltam a leckét s bármennyibe is fájjon de, akkor fogom vesztesnek érezni magam, ha ezt a távoli lányt elszalasztom és itthon ragaszkodva fogom apámnak a nadrágszárát és tőle fogom várni a biztonságot..... S tud meg apum nem viccel mikor azt mondja: Ha mész ide vissza többé ne gyere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!