Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok ha egy fiú fotós, a lánynak illene elnéznie, hogy az a szakmája, hogy akt illetve fehérneműs képeket készítsen lányokról? (többi lent)
Igazából most egy fiatal pár vagyunk ( Én 14/F, ő 15/L )
Körülbelül 2 éve foglalkozom fotózással, és hát ebbe a szakmába, illetve most gimnáziumba és utána főiskolára szeretnék elhelyezkedni. A minap beszéltünk erről, hogy ő nagyon zaklatott és ideges lenne, ha lányokat fotóznék később. És így viccből még mondta is hogy eljárkálna ő is fotózásra, hogy őt fotozzák valami kigyurt palihoz..stb. Persze, igen csak viccből mondta, és tudom fiatalok vagyunk, de régóta ismerjük egymást, és tudom... később is
féltékeny lenne. Szerintetek illene neki elnéznie a helyzetem? Vagy ha ő azt kéri, hogy vállaljak más fotózást(természetfotózás stb) akkor tiszteletben kell tartsam? Vagy ha én azt szeretném csinálni, mert úgy gondolom, hogy én ezt szeretném, és saját studióra nyílik lehetőségem, akkor csináljam, és kockáztatnom kell hogy ő is elmehet ilyen téren, mert hogy így vagyunk kvittek? Kérném szíves válaszotokat.
Kérem a fiatalok vagytok és éretlenek válaszoktól kíméljetek. Köszönöm!
Szóval szaftos aktokat akarsz csinálni top csajokkal? És a barinőd ezt nem nézi jó szemmel, mekkora kis prűd? Aki fiatal fotós, és már ez az álma, az csak erre gyúr. Megértem a csajodat, aki makkok közé fekszik, azt megeszik a disznók.
Nem, nem kellene szó nélkül tűrnie, hogy más csajokat (fél)meztelenül fotózol, még ha oly szívesen felkínálod neki az izmos palikat (persze őt nem érdekli) is.
Van a fotós, aki profi képeket csinál, és a van a másik szféra, ami manapság elég elfogadott lett, az aktfotós.
Ezt sokan nem vállalják, aki igen, az vagy dugni akar mindenkivel, vagy (és ez a kevés) ezt is bevállalja, de nem ez a fő profilja. Az utóbbi kategória manapság már kihalt, mert sok a kéjenc fotós, aki csak erre gyúr.
Te ez lehetsz, ha már ebben gondolkodsz, de ezek a fotósok olyan párt keresnek, akik elnézik, ha néha félrekúrnak. Van egy ismerősöm is köztük, én csak hobbi szinten fotózok, de aktot nem vállalnék, persze a barátnőmet leszámítva. Ne itt kérd ki az igazadat, hanem magad számolj el vele. Az tisztább ügy.
Kedves kerdezo. Ha a baratnod 3 ev utan nem bizik meg benned, ugy, hogy o az idosebb, nem lesz elorelepes reszerol, foleg hogy kifejezetten aktrol beszelsz. Fehernemus kepek esetleg, de ilyenkor sajnos az oszinteseg tobbet art mint hasznal (nem mondom hogy hazudj, csak nem mindig erdemes mindent elmondani. En sokszor jartam mar hasonlo cipoben, teljesen kiteregettem, es rosszabbul sult el a dolog mintha csak reszleteket mondtam volna, a valosagot fedve).
De probald meg elmagyarazni neki, vagy meg jobb, vidd el egy fotozasra! Csinalj rola par aktkepet, de CSAKIS muveszi profizmussal, arra az idore zard ki a kapcsolatotokat, az erzelmeidet, kezeld ugy mint egy modellt (tudom nem legalis egy 18 even alulitol ilyet kerni, de privatban megoldhato, utana a kepeket is torolheted). Mutasd meg neki hogy ez szamodra munka, es nem a not nezed, hanem a vegeredmeny kepet, es azt sem szexualis toltettel.
Köszönöm szépen a válaszokat, azért még várom a véleményeket erről a dologról. Félreértés ne essék, nekem bántudatom lenne, ha mint ,,páros'' ember akt fotók kellene gyártanom. Azt mondtam neki, esetleg fehérneműseket. A pénz, ami befolyna, az nem kevés, főleg ha a studio saját! Azt a pénzt sem magamra verném el a későbbiekben. Lassan bankszámla; kamatoztatnám stb. Esetleg ha tényleg kb. 17 évesen már ilyenre nyílna lehetőségem, akkor azért nagyon átgondolnám a dolgot, mert
ha a páromnak ez rosszul esik nekem is el megy a kedvem az egésztől. Nem emlékszem hányadik, valaki írta hogy ha már 3 éve együtt vagyunk kellene ennyire bíznia bennem. Nem tudom, szerintem van olyan, hogy 10év után sem nagyon tűri
el a lány az ilyet, nem feltétlen a bizalom miatt... Egyébként én ideges lennék, ha ő járna el férfiakat fotózni, vagy éppen őt fotóznák mások. Szóval.... hát nem is tudom, érdekes egy dolog.
Fiatalok vagytok még és ezáltal fogalmatok sincs sem a fotózásról sem pedig a dolgok működéséről. Egy olyan studio ahol megfelelő szinten (ahhoz, hogy pénzt kérhess érte) tudsz ilyen fotókat készíteni, 3-8M Ft értékű felszerelést tartalmaz kb. Adóznod kell utána, vállalkozást fenntartani, jogtiszta szoftvereket venni. Ez nem úgy megy, hogy "holnaptól fotós vagyok és ebből élek". Ezt ÉVEKIG tanulni kell, iskolában(a vállalkozásalapításhoz jelenleg végzettség kell, aminek a megszerzése minimum 2év ) és autodidakta módon is( mivel az iskolában tanultak nem elegek ahhoz, hogy megélj belőle, a saját látásmódod és a saját stílusod neked kell kialakítani, a rutint neked kell megszerezni stb...). Van havi 50ezer forintod adóra? Tudsz számlát adni?
Ami az akt/fehérneműs fotózás részét illeti, a nagy helyzet az, hogy ez az egyik legnehezebb műfaj az emberek fotózásán belül. A ruha egy átlag portrénál hatalmas segítség, ha pedig nincs, akkor kiegészítőkkel, a fotózás szögének, a helyes eszközök és a gyújtótávolság megválasztásával, fényekkel és árnyékokkal kell hangsúlyozni/eltakarni azt amit el kell. Ez nehéz, nagyon. Nincs ott idő sem féltékenykedni, sem pedig azon agyalni, hogy most mit csinálnál a modellel. ;)
Szia!
Fiatal vagy, az álmaidat akarod megvalósítani, fejlődni, sokat tanulni.
A döntés mindig a Te kezedben van. Ha valaki gátol, el kell döntened, melyiket akarod jobban. És a célodtól ne térj el.
Szerintem a művészetekben (fotó-festés-de még az irodalomban is) az intimitás elég erősen jelen van, nincs ezen semmi szégyellni való. Ha nem érti meg a lelkesedésed az nagy probléma. Lehet: mert éretlen, írták: hogy bizalmatlan stb.
Tekintettel a korodra (ha nem ilyen fiatal lennél, mást írnék), a nagyon SOK lehetőségedre, az intelligenciára, amivel megfogalmaztad a kérdésedet:
- én akkor is az őszinte beszédre esküszöm, ha először még fájdalmas is. Ha hátráltat, de a célod fontosabb, és nem is ilyen párt képzeltél el, lépj tovább, fotózz lányokat, keress hozzád illő párt, akinél ez nem kérdés, hogy el kell fogadnia. Ha intelligensen csinálod az aktot, fel sem fog merülni a párod fejében, hogy esetleg minden modellel csalhatnád.
(ha pl.: egy 30 éves családapa lennél, házas, gyerekkel, és most találnád ki, hogy fotóznál, - aktot is - akkor azt írnám: a feleséged elnézehtné, de ha féltékeny, és kéri hogy azt ne csináld, tiszteletben kellene tartanod. A kölcsönös tisztelet az alapja egy jó kapcsolatnak. Persze attól még ki lehet beszélni a helyzetet, és lehet el is nézné neked párszor, mert szeret, és nem akar feltartani, boldognak akar látni. Mint ahogy Te is őt. No, meg a családi béke elég fontos dolog tud lenni :) )
Üdv
Én azt mondom, hogy aki igazából fotóz, az nem a meztelen csajokat lesi, hanem ők is csak egy "tárgy", amiről képet kell csináni. Aki meg csak azért fotóz, hogy lássom pár feneket, ott okkal hisztizik a barátnő.
Ha komolyan gondolod ezt a szakmát, akkor azt neki el kell fogadnia. Vidd el esetleg egyszer, nézze meg, hogyan néz ki egy ilyen fotózás, és rájön, hogy nincs oka aggódni. Attól, hogy te fotózod őket, nem fog az összes jó csaj rád ugrani.
Elég éretlen a lány. Én rajzolok, és elég sokszor aktokat kell élő modell után a suliban, és teljesen természetes nekem ez az egész. Ugyanolyan mintha egy csendéletet kellene lerajzolni, csak egy forma és ennyi. Sőt, volt már, hogy én is levetkőztem egyik ismerősömnek amikor közösen rajzoltunk (kíváncsi voltam, hogy milyen érzés az, amikor engem rajzolnak.. igazából semmi különös). Jó lenne, ha a barátnőd megértené ezeket a dolgokat és nem lenne ennyire szűklátókörű.
18L
Köszönöm nektek a válaszokat! Már rájöttem, hogy ő nem nekem való teljes mértékben, de olyat nem is fogok találni aki mindenben tökéletes... Ezért nem is keresem az ilyet.
Még jöhetnek a vélemények, saját tapasztalatok stb. Érdekel ki hogy éli meg ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!