Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm tönkretesz a féltéken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm tönkretesz a féltékenységével, mindig b. sztat, minden nap. Ok nélkül! Egyik kolleganőmre féltékeny akihez közöm nincs, de hiába bizonygatom több hónapja. Bántottam, úgy felidegesített. Ez nem az első volt, szakítani akar. Mi legyen?

Figyelt kérdés
szeretem és nem akarom h szakítson,de már nem bírom idegileg kicsinál, terrorizál. tűrök,de ha elszakad a cérna neki megyek. ez már nem az első alkalom, nem pofoztam fel, de rángatom, megütöm , hátbaütöm, kezét majdnem eltörtem és már sír, zokog és nem bánom meg kicsit se. úgy gondolom,h amit velem tesz érzelmileg, lelkileg megérdemli. most félek,m úgy tűnik végleg besokallt. mi legyen? én vagyok a durva? ezt nem lehet viselni....
2014. máj. 28. 16:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
tehát szerintetek sem én vagyok a hibás?
2014. máj. 28. 17:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Most csak ezért tetted fel a kérdést?

Egy kapcsolatban mindkét félnek felelőssége van. Te látod a problémát, akarsz tenni valamit ezzel kapcsolatban. Ez pozitív, de ha csak azt akartad hallani, hogy ő a hibás és neked semmi közöd a problémához, akkor el kell, hogy keserítselek. Amúgy sem ennek kellene lennie a lényegnek, és ha csak arra törekszel, hogy igazolást találj arra, hogy megütötted és ez rendben van, akkor az már régen rossz, és azoknak az idejét fecsérelted, akik próbáltak segíteni meghozni a helyes döntést.

Az, hogy megütötted őt, a te hibád is. Az hogy ő provokált az rá nem vet jó fényt. De nem minden az ő hibája. És egyáltalán nem ennek kellene lennie a lényegnek. Azt hittük, a kapcsolatot akarod megmenteni.

2014. máj. 28. 17:09
 13/17 A kérdező kommentje:
szeretném persze, csak sokak véleményéből ezt is leszűrtem, hogy nem engem hibáztatnak teljes mértékben,holott valahol ilyen válaszoktól is tartottam, h úristen mekkora g ci vagy ásd el magad. és nem kapok normális véleményt. a válaszodat köszönöm és örülök,h így kifejtetted a véleményedet. próbálom megmenteni a kapcsolatot, én viszont már több hónapja ezen vagyok tűrök tűrök és ő nem változik semmit. indig csak reménykedek,hogy majd holnap hátha. nem tudnám elhagyni, nekem tényleg nem kell más. és próbálom visszafogni magam ,de sokszor úgy érzem lehetetlen.
2014. máj. 28. 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Oké, így már más. Amit most írtál abból is látszik, hogy két félből áll a kapcsolat. Tehát neki is látnia és akarnia kellene a változást. Ha szerinte csak te vagy a hibás, és nem is akar változtatni, akkor nem fog menni a dolog.

Tehát meg kell neki mondanod, hogy te szeretnéd helyrehozni a kapcsolatot, és szeretnéd ha olyan lenne .............. (ide illeszd be valamelyik, amikor nagyon jóban voltatok). És szeretnéd tudni, hogy ő szeretné-e ezt vagy sem. Elmondhatod, hogy mit látsz, hogy te milyen hibákat vétettél. És megkérdezheted tőle, hogy lát-e olyan dolgot, amit szerinte neki kellene változtatnia. Ha nem akarja, nem látja, akkor a fejed tetejére is állhatsz, nem fog összejönni.

És bármilyen fájdalmas, a szakítás lesz a jobbik megoldás. Ha látja, akkor viszont kössetek megegyezést arra, hogy mit hogyan fogtok csinálni, mik azok a dolgok, amiket el kell kerülnötök, amikor egymással érintkeztek, hogy ne bántsátok a másikat. Az önbizalmát fel kell építenie magában. Ha magában nem bízik, senki másban sem fog, márpedig a féltékenység az, amikor nem bízik meg benned, mert magában sem bízik, hogy elég jó ahhoz, hogy csak őt szeresd.

És ez még a könnyebbik része, mert utána ezt végig is kell csinálni. A türelem és a kitartás lesz mindkettőtöknél a legnagyobb erény, amennyiben sikeresen eldöntitek, hogy helyrehozzátok a dolgot.

2014. máj. 28. 17:26
 15/17 A kérdező kommentje:
köszönöm neked, kattintottam is a zöldre, bárcsak több ilyen felhasználó lenne itt :) próbálom megfogadni amiket írtál, szerintem ő is szeretne változtatni, sőt mindig el is mondja, aztán jön egy helyzet és folytatódik előlröl. ha együtt vagyunk, akkor minden tökéletes, de ha külön jönnek a viták a bizalomhiány miatt..h tudná az önbizalmát építeni?
2014. máj. 28. 17:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Van olyan, ami miatt nem tud benned megbízni? Ismerős a helyzet, és tapasztalatból tudom, hogy ezt sajnos a bizalomhiány szüli. Adtál rá valamikor okot arra, hogy azt feltételezze, mással jobban érzed magad? Gondolok olyasmire hogy akár haverok között csajjal, neten mással, hasonlók.

Eléggé pengeélen táncol a dolog, mert ha fizikailag bántod... kicsi az esélye, hogy melletted maradjon. :/

Megkérdezhetem, mennyi idősek vagytok?

2014. máj. 28. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:

Le kell vele ülnöd, és ővele elmondatnod saját magáról, hogy mi az amit szeret önmagában, szerinte miben jó, hogyan szép, hogyan ügyes, mit tud jól csinálni.

Ez nagyon is lehetséges, hogy eleinte tiltakozást fog kiváltani, pont az ellenkezőjét (azaz hogy elmondja magát minden rossznak), de ez várható. Ki kell tartani. Újra megkérni. Ha ragaszkodik hozzá, hogy benne nincs semmi jó, akkor mondd neki, hogy a túléléshez mindössze kicsivel 50%-kal jobb döntéseket kell hozni és helyesen cselekedni, és mivel ő életben van, ezért fizikailag lehetetlen, hogy valamit nem csinál jól.

Ennél az eljárásnál el kell tekinteni a "szerénység" megtartásától, itt ez nem lényeg. Saját magának be kell ismernie dolgokat. Önmagában az, hogy elkezd ezen gondolkodni azt fogja okozni (ha kitartasz, és ő tényleg elkezdi csinálni), hogy meglátja önmagában a jó tulajdonságokat. A te feladatod annyi, hogy meghallgasd őt, és örömmel fogadd, amikor talál ilyen dolgot. Aztán miután elkezdte elismerni, hogy van, amiben ő jó, szép, ügyes stb. Elmondhatod neki, hogy mi az amit szeretsz őbenne. Ő hogyan segít neked, mit jelent neked. Elmondhatod neki, hogy mik azok a dolgok, amikben csak vele osztozol.

És talán, amikor van egy féltékenységi epizódja, akkor visszakérdezheted majd, hogy tudja-e hogy te miért szereted őt.

Ezen kívül, amikor valamit jól csinál, akkor arra figyelj oda, és ismerd el nála. Ezek a legapróbb dolgok is lehetnek. Nyilván nem kell túlzásba vinni, nem "műnek" kell lennie, hanem őszintének, de legyen elismerve. A féltékenységét pedig hagyd figyelmen kívül, amennyire tudod. Az erősödik, amire figyelmet fordítasz.

2014. máj. 28. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!