Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm tönkretesz a féltékenységével, mindig b. sztat, minden nap. Ok nélkül! Egyik kolleganőmre féltékeny akihez közöm nincs, de hiába bizonygatom több hónapja. Bántottam, úgy felidegesített. Ez nem az első volt, szakítani akar. Mi legyen?
Akkor én már rég otthagytalak volna.
Igen, durva vagy. Elég lenne az ordibálás is, vagy rángassál más tárgyat, de ne egy nőt.
Szakíts. Kapcsolati erőszak áldozata vagy, de ahogy kiveszem, hamarosan a csaj is az lesz, ha nem szeparálódtok. Ezt jobb volna megakadályozni.
Amúgy mi a fenét szeretsz egy ilyen nőben?
Lehet, hogy jobban járnátok külön. A féltékenység önbizalomhányból származik, tehát bárhogy akarod te kezelni azt nála, ez nagyrészt saját magán múlik.
Azt pedig ne engedd, hogy agresszív emberré formáljon, aki tettleges lesz vele. Ezzel téged is degradál, meg őt is.
Értem én, hogy érzelmileg kínoz, láttam már rá példát, amikor csupán szavakkal, érzelmi nyomással összetörtek valakit.
Ha jobban nyom a latba a fájdalom már, mint a szép pillanatok, akkor elkezdi elveszíteni a lényegét a kapcsolat. És lehet, hogy a szép pillanatok jutnak eszedbe róla, de azt nézd meg, merre tart a dolog, tudsz-e rajta javítani.
Azt kell megérteni, hogy nincs önbizalma, és így benned sem tud bízni, másban meg méginkább nem. Azt kell kitalálnod, hogyan tudod önbizalomhoz segíteni őt. Éreztesd vele, amikor jól csinál dolgokat. Köszönd meg neki, amikor viszont megbízik benned, és légy vele különösen kedves ilyenkor. Éreztesd vele, hogy fontos.
Próbálj uralkodni magadon, amikor viszont féltékeny. Tegyél inkább egy sétát, számolj el tízig, Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, amennyire lehet (tudom, hogy iszonyat nehéz, ha egyáltalán lehetséges) Légy tudatában annak, hogy mi történik, hogy olyankor nem önmaga, hanem minden bizonytalansága együttesen. Ilyenkor próbáld valami semleges témára terelni a szót anélkül (szép az idő, mit eszünk stb.), hogy belemennél a féltékenységi rohamaiba.
De ha nem működik ez sem, akkor ne okozzatok egymásnak se lelki se testi sérüléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!